I Is Mummy Ash...


Muka yang kena measles...Alhamdulillah dah semakin berkurangan, tapak kaki dan tapak tangan pun dah keluar...Orang yang terlebih dulu makan garam kata, kalau di tapak kaki dan tangan dah keluar campak tu bermaksud dah mula beransur baiklah tu... Lega sikit hati iolss bila Ash dah mula beransur pulih... 

I is Mummy Ash... Topic of the day... Hew hew hew, sebelum iolss melarat mukadimah long winded (erksss, memang selalu bukan long winded ke??? Ekekekeke) baiklah iolss mengingatkan diri akan tajuk entri ni... 

Ada 2 kisah sebenarnya uolss... 

Kisah yang pertama semasa sidang media bagi drama tv bersiri SELUDUP seperti yang iolss cerita hari tu di SINI . Biasalah bila blogger2 berkumpul dalam 1 event... yang tak pernah bertentang mata akan bertentang mata, yang dah pernah bertentang mata akan bertentang mata lagi...ahakss... dan kadang2 bila tak pernah bertentang mata, kita boleh jadi akan kenal dan boleh jadi tak kenal... Muahahaha... Alam maya dan realiti kekadang lain uolss... Kalau dalam gambar nampak kecik mungkin akan nampak besar, kalau dalam gambar nampak besar mungkin akan nampak kecik and vice versa kann??? 

Makanya, ada 2-3 orang rakan blogger yang tak pernah jumpa iolss secara live selama ni dan iolss pun tak pernah jumpa mereka secara live sebelum ni... hu hu hu... boleh jadi terpinga2 dan tak kenal pulak.... Tapiiii... diaorang terus kenal bila iolss mentioned iolss is Mummy Ash... Huwaaaa.... Ok that one proves that I'm not a retis blogger...ahaksss.... 

Kisah yang kedua pulak??? Ho ho ho... tetiba terasa perasan dan diri seolah2 terbang melayang jap... ahaksss poyo... Tengah nak beli diapers Ash kat Speedmart last few weeks... Suddenly ada seorang lady with a cute little girl dalam lingkungan umur 2 years old sapa iolss... She asked me... Assalamualaikum,  awak ni Mummy Ash kann??? Iolss buat muka pelik jap dan terpinga2... Kononlah konon... Lepas tu dia mention, saya pembaca Bubblynotes dan selalu baca pasal Ash...Oh ok, now iolss is tau punca... 

Yesss uolss yess, I is Mummy Ash... Dush dush... Alahaiii.... uolss kenal Ash dulu baru kenal Mummy dia ke??? Tiba2 terfikir...erkss banyak betul cerita pasal Ash ek? Memang banyak pun... Ha ha ha...Sampai orang2 kenal Ash dulu dari Mummy dia... Huwaaa... Ahaksss tak adalah berlakon dan over dramatic jer lebih....iolss is tak kisah... Terima kasih kerana sudi singgah dan baca... tak kecik ati punnn... besar hati lagi ada... >_<

Hua hua hua... dah 2-3 orang jumpa yang recognize iolss sebagai blogger Mummy Ash... Ash retiss ker??? Ahakss confuse jap Mummy ni ha... Hamboi2 uolss bukan Bubblynotes or Farah Waheda yang uolss recognize ek??? Ash yang uolss kenal ek??? Kemain lagi... Nampak gayanya kena reconsider tukar nama blog ke Mummy Ash... Ha ha ha... takdolah... Bubblynotes is my trademark and is me... Mana mungkin tukar nama blog... Tak apalah nak kenal iolss Mummy Ash pun tak kisahlah... hik hik hik...

*Ni cerita jer ok cerita jer... Hua hua hua....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel I Is Mummy Ash... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, July 3, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

37 comments:

  1. nampaknya sis dah makin dikenali he

    ReplyDelete
  2. Ni blog ash ke blog mummy dia...ash yg lebih femes ni...haha...nmpk sgt byk cite psl ash..haha

    ReplyDelete
  3. hahaha..tu namanya aura anak sayang farah :)
    sebab ash memang comel tau...serius....gaya depan kamera tu yang paling mencuit hatii....:)

    ReplyDelete
  4. Ash lagi glamer dari mummy dia acaner tue..hehehe..=D

    ReplyDelete
  5. Haaaaa tu namanya rezeki Ash la tu. Takpela mummy,bagi chan Ash rasa fofular jap boleh ar mummy boleh arrrr :))

    ReplyDelete
  6. hehe.. comel je.orang ada anak, seronoklah cerita pasal anak. ^^,

    ReplyDelete
  7. Alahai... kesian mummy farah yerr... tak per laa... anak sendiri bukan orang lain... jangan jeles dengan anak sendiri sudahh... hehehe...

    ReplyDelete
  8. Alahai... kesian mummy farah yerr... tak per laa... anak sendiri bukan orang lain... jangan jeles dengan anak sendiri sudahh... hehehe...

    ReplyDelete
  9. Semoga Ash beransur baik yer...
    Waa, Ash yang lebih glamer dari mummy ni... :D

    ReplyDelete
  10. hahaha ! macam mana ash lagi glamer dari mummynyer yer? ;)

    ReplyDelete
  11. haa tu tandanya Ash dah ada ciri2 keretisan hahaha
    apa daaa ayat aunty kann
    takpe la mummy tumpang glemer ash :P

    ReplyDelete
  12. bby ash comel mummy ash pun cantik :)

    ReplyDelete
  13. woooo tak aci lah mcm tu Ash.. sian mummy.. berblogging tp ash dapat nama ,.. hahahaha.. eh ok lah tu kan babe.. anak & mak glem gittue :D

    ReplyDelete
  14. haha.sama ngan nory jgak kak, kalau terjumpa readers blog mesti dorang mentioned nama Iqy..padahal Iqy baru je lahir 3 bulan lebih tapi popular ngalahkan mama dia..hahaha...sama mcm Ash jugak...popular ngalahkan mummy dia.eee

    ReplyDelete
  15. macam abg Ben la...kan org kenal Qhaliff je skrg...your time is come! muahahahaha

    ReplyDelete
  16. blogger retis la farah..mummy ash..glamer ash..

    ReplyDelete
  17. alah majuk pulak mummy..
    acaner.. dh ash tu comey sangat.. tu yang ingat ash dulu baru mummy.. keh3

    ReplyDelete
  18. hikhikhk.. da fofuler... ok le tu

    ReplyDelete
  19. wah..glam gitiw mummy ash ni. :). keep up farah

    ReplyDelete
  20. hahahaa...
    feymes cuperboy,
    kalah mummy dia.

    ReplyDelete
  21. Glamer betui ash ni. Farah bila nak jumpa akk pulak.

    ReplyDelete
  22. salam. eee..comelnya Ash..geram sy tengok..

    ReplyDelete
  23. kalu kite ketemu kelak, sy nk pggl mummy ash jg la ;-)

    ReplyDelete
  24. mybe sebab entry banyak pasal ash kot..tu yang diorang lebih suka gelarkan mummy ash...hehe

    ReplyDelete
  25. Sabar ye Kak Farah,In sha allah nanti baby akan ok dan baik. Dugaan bulan puasa,kecian kat akak n baby.

    ReplyDelete
  26. Popular ash de mama dia... Haha...

    ReplyDelete
  27. hahaha.. lebih kurang abg ben dah.. start ada qhaliff terus itu je yg org kenal..:p

    ReplyDelete
  28. Uik...ash lg popular dari mommy?
    Biar betul ni.....

    ReplyDelete
  29. hahaha...Ash nak ngalahkan mummy die

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia