Home » , , , , , , , , , » Happy 8 Monthsary Ash!!!

Happy 8 Monthsary Ash!!!


26th July 2014 marks the 8 monthsary of arjuna beta... Alhamdulillah... terus membesar dan develop di depan mata Mummy dan diberikan kesihatan tubuh badan walaupun adalah hari tu terkena high fever and measles for almost a week... Adatlah tu kann??? Satu perkara yang biasa dalam tumbesaran anak2 tetapi tidak boleh dipandang remeh serta enteng. 

In the journey from 7 months old to 8 months old, banyak perkara yang weolls dah experience bersama and motherhood is indeed fun and enjoyable. Well, there are no Mummies in this world regret the motherhood that was awarded to them kann??? Tak taulah kalau ada juga segelintir yang regret to be in motherhood... Hu hu hu... Again, it's the individuality thinking and perception.

7 to 8 months..semakin melasak uolss... habis satu rumah dia tawaf... Mentang2lah dah laju dan expert mengengsot a.k.a. menyulur... trying very hard to spit out words from his own mouth... So far wordings yang lepas dari mulut Ash... "Mie..."... "Mam ma"... "Ba Bah"... "Nye nek"... Erkss tak taulah either he is going to speak soon or not lah kann??? Tapi dari penampakkan gaya memang agak becok mulutnya...Ahaksss... Semakin pandai tengok TV and bermain dengan tablet... His favourites are Mickey Clubhouse and all those ABCs songs so on and so forth. Selera makan memang banyak... even if iolss makan, dia pun sibuk nak jugak... Fefeeling konon dah besar dan boleh tala semua makanan... Hik hik hik... 

Still penakut dengan orang a.k.a. tak mau dengan orang... Which is kalau pergi ke mana2 event memang bila orang nak ambik dia, he will start making his sad face and crying...Ha ha ha...Dia takut especially dengan uncle Razi dia... walaupun Uncle Razi tu comel...ahakss...Try harder next time Uncle Razi... *_^... 

Dah naik "Ferrari" a.k.a. walker and he is so happy about it... Malam2 when Mummy comes back from the office, dah pandai mintak se-round naik car...Tak kisahlah ke mana saja pun, walau sekejap...janji dapat naik car... Hu hu hu... And each days he is adding the rainbow to our life... Alhamdulillah for this precious gift from Allah...In Shaa Allah, I will try to be the best Mummy for him and do the best for him... 

Happy 8 Monthsary Ashie dearie... Ahakss... pinjam Sally punya nama timangan kepada Ash... Semoga terus membesar dengan positif, sempurna, diberikan kesihatan tubuh badan, menjadi anak yang soleh, beroleh keberkatan, perlindungan dan rahmat dari Allah SWT....   

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Happy 8 Monthsary Ash!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, July 26, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

11 comments:

  1. happy 8monthsary baby ash...moga jadi anak yang soleh ye..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...selamat ulang tahun ke 8 bulan Ash...^_^

    ReplyDelete
  3. semoga dia menjadi anak yang soleh dan berbakti.. amin

    ReplyDelete
  4. happy 8 monthsary baby Ash yang comel. ^^, cepat dia membesar.

    ReplyDelete
  5. Jap je dah besar ank bujang akk.. :)
    Selamat ulangbulan kelahiran ash..
    *raya ni leh la kumpul duit raya bnyk2 ye.. Hihik

    ReplyDelete
  6. lama tak baca blog akak...happy 8mths Ash..semakin mendebabbbbb..btw selamat hari raya Mummy Ash:)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah. Happy 8 monthsary Ash sayang

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia