Home » , , , , , , , , , , , » Duit Raya | Rasanya Dah Boleh Mula Tukar... ^_^

Duit Raya | Rasanya Dah Boleh Mula Tukar... ^_^

Source Extracted from Google
Wohoo, setiap tahun ini jerlah ceritanya bila nak menjelang raya kan uolss??? Hik hik hik, biasalah bagi weollss yang dah bergelar aunty2, uncle2 ataupun yang dah bekerja ni... Nak2 lagi kalau anak buah berderet... Kalau big family dan ramai kenalan lagilah...Budget memang besar sikit kann??? 

Ada yang dah siap tukar duit raya di bank ke??? Setakat ni yang iolss tengok di sekeliling iolss belum lagilah... tapi tak taulah kot2 ada yang dah tukar senyap2...Hew hew hew...Iolss??? Belum lagi uolss... Ha ha ha... Tetiap tahun berazam nak tukau awal2 tapi sudahnya last minute jugak...Bila bank dah kehabisan duit raya, masa tu mulalah kelam kelibut mencari superhero untuk tolong tukarkan... hik hik hik... Macam last year... dah tukar awal2 tapi last minute kekonon nak tambah lagi RM100 tukar duit singgit2... Tak dapek... Last2 exchange ngan one of my BFF... Sebab tu penting nak make up our minds on the budget kann??? Supaya tak jadi kes2 sebegini... So eloklah rasanya standby tukar dari awal ni... Ihikss... 

Tahun ni budget iolss macam biasa jer... Maintain at the same level... Hew hew hew... Tak ada increment pun... Sebab dah siap2 kira plus spare sikit kot2 ada yang unexpected pulak kann??? Yelah let say berkumpul ramai2 sedara mara... mana tau kot2 tahun lepas tengah preggy tahun ni dah burst... Tambah anak buah, tambah cucu... ha ha ha... So kenalah ada spare... Macam iolss, last year raya preggy, tahun ni In Shaa Allah... having fun to the max with Ash... ^_^ ngee... 

Bezanya tentang duit raya tahun lepas dan tahun ni... Tahun lepas memberi jer uolss...menerima takdo... Bosses adalah... Ha ha ha... Tapi yang lain2 takdo... Tahun ni, In Shaa Allah, kalau ada rezeki Ash... iolss memberi dan menerima... La la la... Tak kisah pun sama ada terima atau tak.. Janji iolss is happy during raya nanti bersama Ash... Tu Baju Melayu dah 3 pasang tu... Siap poket lagi dia nak selit duit raya... Ahakss... 

Bila cerita tentang duit raya ni... teringat uolss2 yang kerja sebagai kakitangan awam... Dapat duit raya kann??? He he he...

Source Extracted from Google
Ha ha ha, tak adalah iolss is saja melawaks... Sakat2 uolss... Alhamdulillah, iolss is tumpang happy untuk uolss dengan rezeki uolss tu... 

*Tengah planning bila nak gi tanya kat bank sama ada duit raya exchange dah ready ke belum ready... ^_*

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Duit Raya | Rasanya Dah Boleh Mula Tukar... ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, July 8, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

34 comments:

  1. amboii ash raya sakan smpi 3pasang baju melayu hehe...sy x tukar lg duit raya.biasa mtk akk yg kt kg je tukarkan hehehe

    ReplyDelete
  2. teman tak pegi tukor lagikk..... teman tunggu duit ghaye dari gomen dulu, boleh?
    hahahahahaa

    ReplyDelete
  3. Btl tu sis lya dah ada simpan duit raya utk budak2 he

    ReplyDelete
  4. nampaknya dah kena start buat name list penerima ni..;-)

    ReplyDelete
  5. dah boleh tukar skrg dah babe.. nanti after 2 week puasa takut bank2 dah kehabisan stock duit baru.. nasib my husband kerja CIMB senang nak tukar duit.. hehehe

    ReplyDelete
  6. salam. nak duit raya dari sis........hehehhehe :P
    have a nice day sis :))

    ReplyDelete
  7. Get ready nak tukar duit gak ni..kalau dah bukak awal okay gak kan :)

    ReplyDelete
  8. duit baru da kuar tp duit dr bos lom kuar lg hehehe

    ReplyDelete
  9. belum tukar lagi.. kene tukar dari sekarang

    ReplyDelete
  10. dah boleh tukar ye..boleh la tukar nanti

    ReplyDelete
  11. bajet nak pergi tanya jugak kat bank..bila boleh tukar duit raya..

    ReplyDelete
  12. hihi kak belum tukaq lagi...anak buah makin bertambah..hihi....yg penting ank cek pun bertambah juga..haha

    ReplyDelete
  13. Betullah tahun ini mesti Ash dpt kumpul duit raya. Kena sedia purse khas jgn kacau. Dpt terus masuk a/c dia sendiri.

    ReplyDelete
  14. awal lagi ni kak rasanya belom ada kot..kot la ada tolong inform ehh..pening gak kalo dah last minit memang payah nak dapat..
    angpow pon masalah jugak..bank ni kedekut..hehehee

    ReplyDelete
  15. tukar dengan 'amil zakat, diorang banyak duit kecik

    ReplyDelete
  16. belum tukar lagi ni...tahun ni confirm dapat byk duit raya kan ash..hihi...

    ReplyDelete
  17. baru je lepas buat bajet tukar duit raya..hehe

    ReplyDelete
  18. Tahun ni Nat x da budget untuk duit raya la plak ... huhuhuh
    pening nak pikir duit raya ni ...

    ReplyDelete
  19. Duit tahun lepas pun ada lagi. Asik lupa je nak cek. Kena bagi handbeg siap siap kat ash tu utk isi duit raya. Nanti habis mummy pi shopping.

    ReplyDelete
  20. samalah kita farah,selalunya memberi je ,menerima tidak..heheh..sekarang dah fair untuk awfiyah...

    ReplyDelete
  21. tukar awal..ecah taun lepas xsempat tukar..duit da abis kat bank..semua tak nak bagi tukar da..hehe..errr..duit raya ecah kak farah nak bagi brape???hehhe..larikkk

    ReplyDelete
  22. 3 pasang baju ash.,.. comel to the max la ash raye nanti.. :)

    ReplyDelete
  23. huhhu..
    rasanya tahun nie ash ler paling untung.
    heheh.
    boleh ler bodek cuperboy lepas nie.

    ReplyDelete
  24. eh macam awal je kak Farah?.
    nak jugak duit raya. hihihi

    ReplyDelete
  25. Adam pun nak jugak duit raya hehe

    ReplyDelete
  26. tukar siap2 senang kan tak kalut nanti..:)

    ReplyDelete
  27. CN pun dah tukar duit sikit2..btw,mangsa tag CN untuk GA : hehe

    http://www.cekgunorazimah.com/2014/07/ga-cik-anita-saya-nak-menang-baju-free.html

    ReplyDelete
  28. Ada tak sepaket dua duit raya untuk akak? hehe

    ReplyDelete
  29. sy pun plan naa tukar awal penyudahnya last minit jugak

    ReplyDelete
  30. Alamat please... Nk g kutip duit raya nih... Ahha

    ReplyDelete
  31. a’aaa.kan baik tukar awal awal.supaya tak da la nnti duit dh hbs..

    ReplyDelete
  32. Rasanya dlm minggu dpn boleh tukar duit raya

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia