Home » , , , , , , » Beza Ketupat Palas Jantan & Ketupat Palas Betina

Beza Ketupat Palas Jantan & Ketupat Palas Betina

Source Extracted from HERE
Tetiba termelarat pulak dari entri WW#29: Cara Membuat Sarung Ketupat Palas ... muahahaha... yelah... yang iolss dengar ketupat palas ni ada jantina uolss... Jantina ketupat palas yang dikisahnya??? Imaginasi berkembang2 cengginilah rupanya... Begitulah blogger, hari2 melatih kemahiran berfikir ye tak??? Dari satu cerita berkembang menjadi cerita yang lain... Dari satu gambar berkembang menjadi cerita, dari satu pemikiran berkembang menjadi cerita... Dan kemudian dipelbagaikan... Kalau tak betul2 silap2 hari bulan mau macam agaklah, agaklah writer's block giteww... Muahahahaha... 

Eksklusif betul ketupat palas pun ada jantina ek uolss...Ingatkan manusia dan haiwan jer... Ha ha ha... Tapi kereta pun ada jantina jugak, zaman sekarang semua benda ada jantina dan segalanya mungkin apa yang nak dihairankan sangat... Sebenarnya seriously iolss memang tak kenal jantina ketupat palas, taunya makan ajer... Erkss...tetiba teringat pada my kakak at office lama dulu di SYABAS...Kak Rozi, dia memang expert buat ketupat palas ni... Kalau nak cari ketupat palas... Pagi raya tu, serbu jer rumah, alaaa...bukannya jauh sangat pun... sejengkal cuma jer...ha ha ha... 

Gigih nak memahamkan dan mencari info tentang jantina ketupat palas ni... 

Dari sumber di SINI

Kalau ketupat palas jantan ianya lebih kemas. Lebih kejap. Tendency nak masuk air time direbus tu sedikit berbanding dengan ketupat palas betina.

Dari sumber di SINI

Sebenarnya ketupat yang elok ialah ketupat palas jantan sebab bila kukus nanti tak masuk air sebab ikatan dia tak ada lubang.
If ketupat palas betina, uolss boleh refer gambar di atas sebab iolss pinjam dari source yang sama, kat hujung tu ada lubang. Di situ la air akan masuk if kukus. Maka tak eloklah.

Dikatakan orang yang baru belajar biasanya akan menghasilkan ketupat palas betina, dan orang yang dah expert hasilnya ketupat palas jantan.

Hew hew hew... Tak kisahlah jantan ke betina ke... Janji makanan ye tak??? 

*Iolss is kurang sikit dengan ketupat palas...my mum suka... Ash??? Semua kita sumbat semua dia telan kot??? Wakakakakaka...  

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Beza Ketupat Palas Jantan & Ketupat Palas Betina, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, July 23, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

26 comments:

  1. Hahaha...ada jantan betina jgk rupanya ketupat pon...

    ReplyDelete
  2. haha lucu plak dgr.. so maknanya nenek sy selalu bt ketupat jantan la..sebab bentuk tu sama je tiap2 tahun..;D

    ReplyDelete
  3. bila dengar rasa pelik plak bila ketupat palas ada jantan betina, hihi dulu arwah tok ika slalu buat ketupat palas jantan, hihi bila tngok tak taw pun nak beza jantan ke betina, yg taw nk mkn je.:)

    ReplyDelete
  4. pulak dah..siap ada jantan betina..hehehe

    ReplyDelete
  5. saje nk beza yg dah pandai buat dgn yg x pandai buat..
    ni ketupat palas kat kelantan lah biasa ada.. kat kelantan xde atau jarang ketupat 4 segi.

    ReplyDelete
  6. mak kite expert buat ketupat palas nih..
    pastu tiap kali raya mmg kene dduk tlg
    buat sama kalo tak nti mak bising hehe

    haah dedulu mase mak ckp ketupat ni
    ada jantan betina, kite gelak hahaha

    ReplyDelete
  7. Yup, memang ada jantan betina.. Ros tahu dari mak :)

    ReplyDelete
  8. uikss..siade ade kajian ni..ketupat pun ade jantan betina..hihi

    ReplyDelete
  9. Ade jantan betina ker ? Tak tau pun ... Tak perasan plak ... Tau nak makan jer ... Nyum nyum ...

    ReplyDelete
  10. saya suka ketupat palas. namun tak pernah ku tahu rupanya ada jantan betina. dah rasa macam geli pulak nak makan. errkkk!!

    ReplyDelete
  11. ketupat pon boleh kan? agak2 bila ketupat jantan dgn betina bergabung leh dapat anak ketupat dok? Hahaha

    ReplyDelete
  12. Ada jantina pulak ye? Kathy suka burasak sis..

    ReplyDelete
  13. arwah emak akak dulu expert sangat2 buat ketupat palas ni

    ReplyDelete
  14. ooo ketupat pun ada jantina ek...

    ReplyDelete
  15. ilmu baru ni..hehe.singgah blogwalking..nanti emel alamat rumah tau. ainsyafieqa@yahoo.com.my. nak pos kad raya..^_^

    ReplyDelete
  16. arwah opah sha dengan mama cukup marah kalau sha buat ketupat palas ni jadi betina... kalau yang jantan... failed terus ! feveret sangat ni...

    ReplyDelete
  17. cam kelakar pulak dapat tahu ketupat pun berjantina..hik3

    ReplyDelete
  18. tiap2 tahun mak buat ketupat daun palas, tak tolong pun tahu makan jer. tak alert pun pasal jantan betina.

    ReplyDelete
  19. dulu kecik2 kalo balut ketupat jadik betina, mak ketuk tangan.. ekekee.... comel ja betina pun.. cuma nak bukak sarung time nak makan tu la susah skit.. hehehee...

    ReplyDelete
  20. CN tahu bnda ni dari ayah..mmg gelak sungguh2 bila dia cakap ketupat pun ada jantan betina..hehe

    ReplyDelete
  21. biasa Nat makan yang jantan tu .. senang nak bukak .. hehehe
    ada lak jantina ea .. adoyai

    ReplyDelete
  22. Larh ketupat pun ada jantina ke ? Hahaha. Kita suka ketupat palas yang ada kacang dalam dia. Tapi susah gila nak jumpa. T_T

    ReplyDelete
  23. suka sangat makan ketupat palas nie..baru tau ada jantan betina ye..hik..hik..

    ReplyDelete
  24. Sy reti buat yg jntan je.. Yg betina bapak sy buat je jadi.. Hehe

    ReplyDelete
  25. Hehehe tak tau la pulak >>Lya main makan jer tak tau ada jantan betina hahaha

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia