Home » , , , , , , , , » Beginilah Setiap Malam... ^_^

Beginilah Setiap Malam... ^_^


Apa yang penting, mulut mesti nganga dulu... Kenapa??? Sebab bila mulut dah nganga baru iolss boleh buat kerja2 blog. Siang hari memang tak sempatlah uolss nak mengarang bagai... Kalau weekdays dah tentu2 kerja kat office tu macam2 dan bertimpa2...ihiksss...sekali handle 4 orang bosses daaa...

Dari sebesar2 boss ke sesederhana2 boss... Managing Director/Chairman, Executive Director, Director, Associate Director.... Uhukss nak terbelahak iolss tau... Oopss bukan nak show off or riak... Iolss pun kalau boleh nak satu jer... Ha ha ha.... Yang sorang assistant-nya cabut, yang sorang assistant-nya on maternity leave (ni fahamlah), yang sorang assistant-nya memang tak ada jadi ibarat melukut di tepi gantanglah...ekekeke... yang sorang lagi Pink Panther lah of course uolss... ^_*... Jealous Pink Panther iolss kena buat tasks bosses lain jugak.... sampai stress penampakkan air muka dia dan terpaksa cakap, I want my things first... Huwaaa.... 

Kalau weekend pulak, siang dah tentu2 full day bersama Ash kann??? Dan juga segala yang berkaitan dengan rumah... So??? Bila masa-nya-lah nak menghadap Bubblynotes??? ^_^... So kalau ada yang terlintas di fikiran teori bahawasanya iolss menghadap Bubblynotes 24/7 everyday... You are totally wrong...Ekekekeke... Iolss curi masa dan kena pandai curi masa... Ada waktu yang terluang jer terus rembat dan gunakan dengan sebaiknya... Time is gold for me... ^_*... Seriously, siapa yang ada anak taulah dan fahamlah apa yang iolss maksudkan... 

Makanya, beginilah setiap malam sepertimana yang uolss boleh nampak di dalam gambar di atas... mulut nganga kalu, Mummy capai tablet dan buatlah sedaya mana mampu kerja2 blog yang tertangguh atau perlu dibuat... Kerja??? Apa sangatlah kerja blog ye tak??? Mungkin ini yang bermain di kotak pemikiran sesetengah dari uolss dan sesetengah dari uolss juga mungkin faham apa yang iolss maksudkan dengan kerja2 blog sebab dalam perihal "kerja2 blog" ni sesiapa yang berada di landasan yang sama akan memahami bahawasanya ianya bukanlah sekadar mengarang entri yer uolss... muahahaha... Kalau hari yang tak tight relax sikit ler... just drafting entries sebanyak mana yang boleh untuk post2 yang akan datang.... Tapi kalau hari yang tight... ada perkara lain juga perlu dilakukan... Blog maintenance pun penting juga... 

Yeah, this might be a ramblings and crappy entry to some of you out there... Tapi mesejnya senang jer... yang banyak2 bebel kat atas ni luahan perasaan...ahaksss...mesejnya adalah... a mummy, a blogger, a wife, an employee, a daughter, erksss a apa lagi... ekekeke... is not easy... but I'm happy... orang2 macam iolss ni, bukannya ada masa selalu nak menghadap blog tapiii... ada waktu2 khas yang ditetapkan untuk melaksanakan apa yang sepatutnya... Selalunya setiap malam tak kira bila2... sama ada sebelum atau selepas masa bersendirian dengan Allah SWT, iolss akan peruntukkan 2 hours for blog... Sendiri korban waktu tidur, sendiri ngantuk...wakakaka... tapi dah biasa dah... Jadi Mummy yang ada anak kecik memanglah normal macam ni kann??? Ekekekee....

*Bubbly and ramblings di pagi Ahad yang sangat cosy...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Beginilah Setiap Malam... ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, July 13, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

10 comments:

  1. comel.. nganga je.. hehe

    perghhh. 4 bos.. blh tahan.. hehe

    Jemput Join "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz" . Kalau dah join tQ ek.. ^_^


    Like "Ejulz Blogshop" jika sudi.. tQ

    ReplyDelete
  2. time ash tidurlah baru mummy boleh buat kerja kan :)

    ReplyDelete
  3. bila dah ternganga mulut tu,confirm dah tidur lena kan...hehe..barulah mummy boleh buat kerja...4 boss??? akak satu bos pun pening kepala...hadoiii

    ReplyDelete
  4. wowwww ramainye Boss nak handle tu, satu pun pening bawak ke rumah

    ReplyDelete
  5. ash..jaga2 nanti masuk lalat..

    ReplyDelete
  6. Comei gaya dia tido.. Ikut sapa gamaknye.. Hehe

    ReplyDelete
  7. tudiaa.. itu belum kerja di rumah.. semoga terus diberi kekuatan ya kak farah..:)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia