Home » , , , , , , , » Balik Kampung!!! Kadar Tol Seluruh Malaysia 2014... Jom Check!!! ^_^

Balik Kampung!!! Kadar Tol Seluruh Malaysia 2014... Jom Check!!! ^_^

Source Extracted from Google
So the Raya Mood Activated already kann??? Haaaaa....jangan tipu jangan tipu... biasanya seminggu sebelum Raya, mesti majoriti daripada weolls dah teringat kampung halaman or teringat Raya jer...Hik hik hik... Me??? Of course lah...Tahun ni Raya bakal diwarnai oleh "cuperboy" cilik yang seorang itu... My arjuna beta... Lebihnya dia Raya...Mummy dia biasa2 jer, tumpang interframe anak beraya.... Ekekekeke... 

"Perjalanan jauh tak kurasa
Kerna hatiku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
 Yang selalu bermain di mata..." 

Ahakss, ternyanyi pulak, tapi inilah lagu yang cliche sangat dengan cerita balik kampung bila musim2 Raya kannn??? Legend sungguh lagu ni... Takperlah iolss nyanyi pun uolss tak dengar suara...Muahahaha... Nyanyi dalam hati dan typing jer... Kalau nak dengar suara, meh gather2 kita gi Karaoke session beramai2... Toingggg.... Ting tong dah kepala iolss ni...Hik hik hik...Seteressssss dengan workstation yang piling up makin lama makin banyak dan juga esok dan Khamis ada meeting...Huwaaaa.... Tak best!!! *_^

Pada sesiapa yang nak balik kampung beraya tu, dah prepare dah duit tol sesiap uolss... duit raya pun kena prepare, duit tol pun kena prepare jugak...muahahaha...kalau prepare duit raya tapi tak prepare duit tol, apa pun tak boleh.... tak dapatlah nak sampaikan duit raya kat bebudak di kampung kalau tak prepare duit tol... Kalau anak menakan tu tak per, anak kawan tu takper, boleh tunggu lagi time gi beraya rumah theyolls or theyolls datang rumah baru bagi...Ekekekeke... Ok melalut... 

Nak balik kampung haruslah ada bajet kannn??? Macam iolss cerita, salah satunya... bajet tol... balik kampung banyak pakai duit ooo...Tapi bukan selalu, sekali sekala kannn??? So pada yang belum buat bajet dan tak pasti berapa agaknya kira2 duit tol tu, sempat lagi nih... tak pasti sebab dah lama tak balik kampung kann??? Manalah tau kot kot terlupa so nak double check ke??? 

Pertama...iolss snapshot dari SINI


Dan if uolss nak lebih details, boleh check di laman web PLUS di SINI. Siap boleh download lagi uolss... tak yah download pun takper, semakphone memasing dah canggih boleh screenshot jer dan simpan dalam phone.... Hik hik hik...Hopefully membantulah... 

*Beria dok cerita pasal balik kampung, macamlah iolss balik kampung sangattt.... Ha ha ha... Eh, kira balik lah jugak kalau day journey pun.... Puchong, Melaka, Negeri Sembilan, KL, Selangor.... Kui kui kui...Umang aiiii...banyaknya station...nak kena susun jadual ni... Supaya tak ada percanggahan... La la la la...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Balik Kampung!!! Kadar Tol Seluruh Malaysia 2014... Jom Check!!! ^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, July 21, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

22 comments:

  1. selamat berhari raya maaf zahir batin

    ReplyDelete
  2. tapi kadang-kadang ada diskaun kan untuk perayaan...harap2 ada la ek...hehe

    ReplyDelete
  3. Nice sharing ...Lepasni le\h la tahu kadar tol berapa ..meh jenguk sini ..

    ReplyDelete
  4. salam. heheheh dekat sabah takda tol :)) btw nice sharing heee

    ReplyDelete
  5. TERBAIK la Farah .... Singgah menabung mr nuff

    ReplyDelete
  6. alaaa..takde kg...kiter org kl...mak mertua plak jauh..kat labuan..

    kamu kg melaka ehh?mak mertua kat mane?

    ReplyDelete
  7. tol melambung naik tetap balik kg cumakena cut bajet lainlah

    ReplyDelete
  8. Selamat hari raya akak ! Eh ! Tetiba sangat. Jom raya dengan kita , Ash kan nak raya ngan kita je. ^^

    ReplyDelete
  9. sama laaa.... iolsss dari Ampang turn to Rawang aje... tak berapa kampung sangat pongggg.... poyo eksaited lebih,.. salam aidilfitri kak fara ! :)

    ReplyDelete
  10. umangai naik pulak....kena naik motor la balik kg ni..

    ReplyDelete
  11. selalu time parayaan bukan toll separuh harga ker... ini naik plak... kesian yang balik jauh2 tu

    ReplyDelete
  12. mmg dah ready bajet untuk tol..selamat balik kampung ;)

    ReplyDelete
  13. selamat balik kampung kak farah..

    ReplyDelete
  14. wahh banyak lokasi raya kak farah..banyak tol tu..hihi..Nasib baik dua dua kampung takde tol..boleh jimat dah :)

    ReplyDelete
  15. huhuuu nak wat gena bayar je la...kena guna helikopter satu ler..xdak tol..:)

    ReplyDelete
  16. X pening kepala pun sbb x guna hiway...balik kg naik komuter je

    ReplyDelete
  17. Mmg dh hafaz kot kadar tol blik kg.. Mmg msuk dlm budjet dh... Hehe

    ReplyDelete
  18. seb baik rumah mentua dekat..

    ReplyDelete
  19. tak sabar nak balik kampung esok petang :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia