Home » , , , , , , , , , , » Ash's Hotspot @ Supermarket...

Ash's Hotspot @ Supermarket...


Bila dah jadi bodyguard cilik dan bila dah jadi peneman iolsss biasalah kannn??? Ke mana sahaja akan diusung... tak kiralah dalam baby carrier ke, stroller ke... Janji ada dengan iolss...Ihikss takkan nak tinggal rumah pulak kann??? Siapa nak jaga Ash??? Itu kalau tinggal anak sengsorang kat rumah tu dah tu kecik pulak lagi... memang out of mind-lah tu... We wouldn't know what could happen kannn??? And it is illogical to just leave your small children yang masih tak tau apa2 sendirian di rumah... 

Makanya, walau ke mana saja, akan ada bodyguard cilik ni bersama iolss... ^_^...Jaga ke tidur ke, bawak tetap bawak... Bila dah bawak ni kann??? Biasalah, bebudak cepat bosan duduk dalam baby carrier or stroller, ada kala mood ok, behave jer duduk dalam baby carrier / stroller... ada kala tetiba jer tantrum... Kalau dah diberi susu ok, tu kira case close lah kann??? Tapiii... kalau itu tak nak, ini tak nak... sama ada mengamuk nak tidur or else they are just bored... erksss... ke Ash jer macam ni... tapi tentang part tidur tu, Ash tak tantrum teruk pun... dan boleh dikatakan tak tantrum, just bagi Ash pegang peneman tidur dia, lepas tu dia akan tidur sendiri. 

Cumanya, kalau dia bosan... (ini kes di supermarket-lah ni)... lepas tu tantrum? Sonang yo kojo... Ash ada hotspot yang tersendiri di setiap supermarket or malls yang dia pergi... Dalam konteks penerangan entri ni...ahaksss... bila dah busy tak cukup kaki dan tangan ni, ayat iolss pun dah jadi berbelit dan tunggang terbalik... ok sambung... 

Bila Ash dah mula bosan dan meragam... hotspot dia adalah aquarium... tak kiralah aquarium apa pun... Janji ada ikan swimming dalam tu... Ha senyaplah dia... ^_^...Bagi dia layan ikan2 tu for about 10 minutes... Agak2 mood dah ok balik... Kita teruskan dengan agenda lain... 

Dari penampakkan gaya minat ikan Ash ni... minat ikan dan takut kucing... ahakss... sebab bila tengok ikan berenang2 sangat leka... Rasanya mostly kids amaze with fish kann??? He he he ....

*Boleh jadi bahan dan modal ni... since Ash suka tengok fish kann??? Nampaknya Mummy nak kena bela fish balik... Bila nak buat kerja rumah... Agak2 Ash moody, boleh letakkan Ash dalam stroller, hadapkan ke akuarium dan bila dia senyap, iolss bolehlah buat kerja rumah dengan jayanya... hew hew hew...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash's Hotspot @ Supermarket..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, July 16, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

18 comments:

  1. good ideas...anak saya pon camtu...kalau kat pasaraya, dia dah mula dah, bawak g jumpa ikan...leka dia...hihi

    ReplyDelete
  2. bagusnya ash...senang la kan dah ada hotspot tu..taklah dia sambung meragam...

    ReplyDelete
  3. Perkembangan ash semakin meningkat

    ReplyDelete
  4. nampaknya ramai baby2 yg sukakan ikan...anak akk masa kecik2 dulu pon suka tgk ikan berenang2

    ReplyDelete
  5. Mostly kanak-kanak suka ikan. Bawak pi kedai ikan,terlopong le. Hehe

    ReplyDelete
  6. good idea.. elok bela ikan dari kucing, sebab sesetengah budak2 alah bulu kucing..

    ReplyDelete
  7. suka tengok bila baby letak jejari kat cermin aquarium tu... comeyyyyy sangat !

    ReplyDelete
  8. wah bagus idea tengok ikan ^_^

    ReplyDelete
  9. Bagus jugak idea tu..senang kerja mummy..he he

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum farah...gud idea ni...:)

    ReplyDelete
  11. untuk permulaan bela ikan mungkin idea terbaik. Go go ash! :D

    ReplyDelete
  12. Elok bg pendedahan kat baby dari kecik...

    ReplyDelete
  13. Nanti dia jadi RALIT la kat situ hehehhe ...

    ReplyDelete
  14. hehe... bebudak mmg suka binatang

    ReplyDelete
  15. eh, Ash mai umah Kak Ros.. Umah kak Ros ada ikan. heee...

    ReplyDelete
  16. leka tengok ikan berenang2 kot..;)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia