Home » , , , , , , , , » Ash Pun Puasa Jugak Tau!!!

Ash Pun Puasa Jugak Tau!!!

Erkss, ter-extra large pulak gambau arjuna beta yang tengah dilanda measles ni... Cerita tentang Ash kena measles boleh baca di SINI dan juga SINI .... Hu hu hu... Tapi, Alhamdulillah lah, Ash dah mula aktif seperti biasa, cumanya merengek nak berdakap jer sometimes...gatal agaknya tu... cuma dah kurang ni sebab bermandikan calamine cream and lotion kann??? Muahahahaha.... Seronok betul weolls 2 beranak mandi calamine cream and lotion uolsss.... Tak kisahlah mandi pun mandilah... Janji Ash sihat seperti sediakala.... 

Kemeriahan Ramadhan pada tahun ini memang terasa uolss dengan adanya Ash di sisi... Alhamdulillah, syukran di atas anugerah Allah SWT yang satu ini... Bukan setakat meriah, dengan kelam kabut, dengan huru hara, dengan keletah dan telatah Ash... Cukup untuk menghiburkan hati Mummy dia... Pandai Ash entertain Mummy ek??? Wakakakakaka... 

Salah satu contoh kemeriahan itu adalah... bagi iolss lah yang pertama kali menjalankan ibadah puasa bersama2 dengan anak kecik... Tu gambar yang sebesar2 alam kat atas tu... Ha ha ha... Bila kita sibuk nak berbuka dia pun nak berbuka sama jugak.... Iolss makan kurma, dia pun nak kurma jugak... walaupun tetiap hari sejak dah mula makan ni, memang iolss bagi kurma kat Ash melalui baby feeder dia tu.... Tapi nak jugakkk yang ada kat tangan kita...makanya terpaksa kopek kulit di bahagian luar kurma, ambik baby feeder dan bagi Ash pegang... kalau bagi pegang macam tu jer kang...takut tercekik pulak biji kurma anak iolss... So its better to be safe than to be sorry... Bebudak kecik macam ni semua pun nak masuk mulut kannn uolss... 

Lepas tu, iolss minum dia pun sibuk terkapai2 nak ambil gelas tu nak minum...dushhh.... bila dah dapat capai... pegang gelas macam dah pandai sangat minum pakai gelas... Erkss...agak pandai jugaklah kot??? Nek Ma dia hari2 dok practice-kan dia... Hu hu hu... Guna cup dia lah... Gitewwlah ceritanya... Sambil makan buka puasa, sambil berperang dengan Ash...ha ha ha...but it's fun... Something sweet and thoughtful for future rememberance of experiences...Mesti rindu time ni bila Ash dah besar nanti...  Ash pun puasa jugak tau!!! Lagak macam orang berpuasa sehari jer minum... 

*Nampak gayanya Mummy nak kena beli chair Ash ni, suruh duduk diam2 dalam chair bila time Mummy makan... hik hik hik, cuma masalahnya sama ada dia nak duduk atau tak jer sekarang ni... Sebab biasanya Ash kalau nampak Mummy mesti nak Mummy kepit jer dia ke mana2... Ahaksss...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash Pun Puasa Jugak Tau!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, July 2, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

25 comments:

  1. dia pun sibuk nak buka puasa jugak ye...macam tu lah kan bila ada anak kecik nie..ash jangan naughty2 tau...hehehe..tak sabar nak tengok ash dgn baju raya...

    ReplyDelete
  2. hehe..memang selalu macam tu budak2 kalau time makan..sibuk jer kan..

    ReplyDelete
  3. tapi seronok tengok sebab gaya depa tu..lagipun budak..kalau bapak budak dok wat lagu tu mau kena tibai hahahah

    ReplyDelete
  4. walaupun kelam kabut..huru hara...tapi tengok muka Ash...mesti rasa happy kan...penawar segala duka...

    ReplyDelete
  5. hiks ! comel sangat ash ni tau :)

    ReplyDelete
  6. teringat kat anak2 akk masa kecik2 dulu. kita mkn dorang pon sibuk nak makan jugak. rindu waktu2 dulu. :)

    ReplyDelete
  7. Bestkan bila dah jd mama ni Farah ... nak2 lagi raya nanti, mesti meriah :)

    ReplyDelete
  8. Sekejap duduk di baby-chair agaknya ok Fara tapi kalau lama hmmm... memanjatlah jawabnya:)

    Seronok kan ada baby - meriah sikit masa makan taklah sunyi berdua aje.

    ReplyDelete
  9. Ash pun nak berbuka sama ngan mummy dia.... Comel aje...

    Salam ramadhan dan selamat berpuasa, kak farah... ^_^

    ReplyDelete
  10. meriahnya raya tahun ni ada baby..mesti comel pakai baju melayu hehe

    ReplyDelete
  11. Selamat berpuasa hari keempat untuk Ash & mama...

    ReplyDelete
  12. elehehhhhh...comelnya budak nie..semoga semangat dia nak berpuasa tidak akan pupus..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. Selamat berpuasa Ash ..hehehhee Ash suka makan apa waktu berbuka ..

    ReplyDelete
  14. Meriahnya ramadhan kan... Syukur diberikan nikmat dan anugerah tu kn..

    ReplyDelete
  15. Ash ni pipi tu kenapa minta kene gigit je. T_T.

    ReplyDelete
  16. budak2..apa yg kita pegang dya pon nak pegang..hehehe..

    ReplyDelete
  17. comel je ash ni.. kecik2 dah blajo puasa.. hehehe.. selamat berpuasa ash n kak Farah..=)

    ReplyDelete
  18. Ash pun nak berbuka sama dengan mummy..takut nanti kalau beli chair dia tak nak duduk lak kak, budak susah nak dok lama kat chair..

    ReplyDelete
  19. Ooo...ash kacau mommy berbuka eh....amboi2...

    ReplyDelete
  20. Selamat berpuasa Ash..kecik kecik dh bijak..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia