Home » , , , , , , , , , , , » Alamak Mummy!!! Tangan & Kaki Labuhlah!!!

Alamak Mummy!!! Tangan & Kaki Labuhlah!!!


Nampak tak? Nampak tak? Ash dah baik dari measles... Alhamdulillah...lega sikit hati iolss uolss... Uhuksss... Lupa pulak, salam Sabtu uolss... ^_^...Ngee... So hari ni iftar di rumah atau di luar??? 

Cerita Mummy yang melaukkan anak lelaki sulung dan sorang ni malam semalam... Ahakss... Fitting uolss fitting... Erkss tak surprise sebab dah pakai Baju Melayu Ke-3 Ash dan kongsi di Bubblynotes??? Ala tak apa, tak kisah pun surprise tak surprise... Janji masa Raya anak iolss berbaju jugak uolss...Ha ha ha... Kalau tak hari ni esok, kalau tak esok hari ni, sama jugak... uolss akan nampak jugak gambar Ash pakai baju raya ye tak??? Sebab Mummy dia for sure akan up entri-lah untuk anak kesayangan yang seorang ini... Hew hew hew... 

Alamak... labuh sudah... Muahahaha... Actually masa beli Baju Melayu tu cuma ada 3 saiz ajer uolss... 6 months, 1 year and 2 years old. Takkanlah iolss nak beli yang 6 months punya untuk Ash pakai memandangkan Ash now dah 7 months and coming to 8 months old dah. Dan memikirkan yang Ash ni agak tinggi jugak orangnya dan selalunya dia ngam2 fit baju for 1 year old kat rumah... Makanya, iolss belilah yang untuk 1 year old. 

Serious... baju tidur Ash, baju basahan Ash, baju outing Ash nowadays memang size for 1 year old uolss... Ngam2 fit jer kat dia... Hurmm, badan kecik molek, berat badan padu (tak caya cubalah dukung...Mummy pun agak merengkeh jugak kalau dukung Ash lelama sekarang... Hew hew hew)...Nek Ma Ash kata Ash ni curi kain... So, why not kann??? Beli jer lah saiz untuk 1 year old... Orang kata biar besar sikit kalau beli baju, at least lama budak2 boleh pakai.... Ni semua ikut teori semasalah ni iolss membeli.... Budak2 kan cepat membesar???

Dah buat anak tu macam anak patung Barbie yang Ken tu... Muahahaha... Dah sarungkan... Alamak sekali labuh daaaa part tangan dan kaki dia tu... Tu lah gunanya fitting kan uolss... and it does serve the purpose-lah kann??? La la la... Ni macam mana gayanya ni??? Sama ada just lipat cowboy jer ker atau nak kemaskan sikit dengan lipat ke dalam ikut ukuran yang bersesuaian dan kemudian mengeluarkan skill menjahit sembat halus2 sampai tak kelihatan iolss tu??? Muahahaha.... Potong memang taklah... jauh sekali... sayang uolss... rugi2... Sok2 kalau tubuh badan dah memanjang at least iolss boleh buka jahitan tu balik... dan masih boleh pakai lagi... Kalau potong nan hadolah nak pakai lagi kalau tubuh badan tu dah meninggi dan memanjang kann??? 

95% of my mind memang dah nak jalankan projek melipat dan menyembat ni uolss.... Tengoklah nanti2 ke? Ahakss nanti2 ni yang tak tau bila ni... Ok reason nanti2 tu??? Bukan esok nak Syawalnya.... Masih ada masa... despite Mummy Ash ni ada banyak kerja2 nak settle today and tomorrow... Biasalah, cuti pun macam tak cuti kann??? Standard seorang Mummy uolss... 

*Dah macam cartoon pun ada anakku ini pakai baju lelabuh sangat...But actually tak adalah banyak pun lebihnya... dalam satu lipatan di tangan dan 2 lipatan di kaki jer... Hew hew hew...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Alamak Mummy!!! Tangan & Kaki Labuhlah!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, July 5, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

22 comments:

  1. Cutting baju xsama la tu. Hehe. Btw, masa kecik2 dulu bapa sy slalu marah beli baju fit, kata dia bazir, paksa dibeli ambil baju besar, katanya leh pakai lama, tapi tak in la pakai besar2 kan... Hahaha

    ReplyDelete
  2. Warna baju tu memang cik akak suka hihi
    Alolo comel

    ReplyDelete
  3. hihi...takpe...nanti dah besar sikit bole bukak jahitan tu, bole pakai lagi...^_^

    ReplyDelete
  4. pergh...
    kompom dapat bnyak duit raya ni kalau pakai baju nie.
    smart ler cuperboy.
    dpt balik tgk snyuman dia tue.
    rindu :)

    ReplyDelete
  5. finally dapat jugak tengok ash berbaju melayu pink stripes ni..comelnya dia..betul tu kak, sayang nak potong kalau labuh better lipat dan jahit je kan, nanti dah besar sikit boleh pakai lagi

    ReplyDelete
  6. yeahh!!...sembat sikit la baru nampak kemas..lipat nanti tak cantik pulak..
    ash comey la pakai topi..

    ReplyDelete
  7. tula kan..kena alter la senang ash nak gerak nanti

    ReplyDelete
  8. Labuh boleh difitting...jangan sempit..bnyakla ash dpt duitbraya

    ReplyDelete
  9. mcm baju pnh nmpk kat on9..sy pn ad niat nk bli yg cmni gk.haha tp lom bli lg..comeynyee ash

    ReplyDelete
  10. comey je Ash pakai baju melayu walaupun labuh ^_~

    ReplyDelete
  11. labuh sikit takpe la kan...nanti boleh pakai lama....hehehehehe...apapun ash tetap handsome boy di hati semua kan....

    ReplyDelete
  12. raya sakan dia.. puasa tak ash.. hehe

    ReplyDelete
  13. Hahahaaa omey nyee iyeeeee >,<
    pakai baju beso2x nie.

    ReplyDelete
  14. kena alter bg ngam ngam..comel kaler baju nih kne ngan ash

    ReplyDelete
  15. Bagi okje idaklah labuh sangat...oklah tu....tp kalu rasa labuh kelim je sikit Farah....cantiklah baju Ash....ohhh tema maroon ke tahun ni?

    ReplyDelete
  16. jahit je kak, nampak kemas sikit dari asyik nak kena lipat je nanti..hehhee..

    ReplyDelete
  17. muka pun dah macam kartun... comel laa Ash ni kak fara... geram tengok gambar dia pakai baju labuh... rasa nak culik satu hari je... geram gila.... hari2 tengok posting pasal Ash tak sabar nak ada baby.... sobbbsobbb

    ReplyDelete
  18. wah ! dah siap baju raya, comey !

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia