Home » , , , , , , , » Waktu2 Sendu Blog...

Waktu2 Sendu Blog...

Gambar yang diedit dipinjam dari Google...
Bukan manusia jer ada waktu sendu uolss... Ha ha ha... Blog pun ada waktu sendu jugak... Sendu??? Bermaksud sendu tu adalah...bila mana trafik kurang... Bukan tak ada trafik langsung tapi trafik kurang... a.k.a. trafik sendu... 

So bila waktunya blog jadi sendu???

MUSIM HOLIDAY & FESTIVE
Musim holiday ni mencakupi cuti umum, cuti sekolah, cuti raya, cuti sambutan dan segala bagai cuti... Terutamanya musim2 perayaanlah... Hua hua hua... Dah lebih kurang 8 tahun plus minus berblog (8 tahun ni termasuk blog2 yang telah di-delete dulu)... Setiap kali musim perayaan mesti blog sunyi sepi dan tandus... Bukan tak ada yang bertandang ada, tapi jumlahnya sangatlah kurang...berbanding dengan hari biasa... Hik hik hik... Bila cuti semua orang sibuk holiday, sibuk dengan aktiviti dan juga bila raya semua orang sibuk beraya... Macam yang iolss cakap, bukan tak ada trafik langsung ada... Ha ha ha... terutama macam iolss ni ha...dah sibuk2 raya pun sempat lagi mencelah berblog... Tahun ni tak tau lah kann macam mana??? Sebab dah ada Ash kann??? Mungkin tak sempat mencelah berblog tapi mungkin juga sempat mencelah juga berblog... Ish ish ish... Kental-kah iolss sebagai blogger??? Ada pun mungkin odd hours atau auto publish lah kot??? Nak blogwalking time tu memang taklah sangat ye tak uolss??? Mungkin ada blogwalking tapi sikit2 jer...dan mungkin tak sempat blogwalking langsung...

WEEKEND
Ini pun sama, memang masih ada di antara kita yang sibuk blogging bila weekend menjelma, tapi ada sesetengah dari kita memang kurang mengadap blog bila weekend... Spending quality time with family lah katakan...Ihikss...Macam iolss, memang iolss admit... sekarang ni during weekend memang payah sikit nak keep up momentum blogging... Kadang2 muncul seketul jer entri for the whole day, kadang2 2 ketul, kadang2 3 ketul... tapi kalau dah dapat 3 ketul tu walah dah best gila rasanya... ha ha ha... Bergantung kepada keadaan semasa dan keadaan Ash pada waktu dan ketika2 itu... Ash first... Eh... tiba2 masa tengah type entri ni tak sabar pulak nak balik jumpa Ash...hua hua hua...

WEEKDAY
Hah??? Apa??? Weekday...walhal inilah peak hour berblogging ye tak??? Bagi kebanyakan dari blogger... Tapi boleh juga jadi sendu bila mana most of us yang bekerja busy pada hari2 tertentu... ataupun bila dah nak sampai ke hujung2 minggu...contohnya hari ni... he he he... sehari sebelum weekend jadi mood pun dah jadi weekend... 

WAKTU TIDUR
Ha ha ha...yang ni iolss melawak ni... tapi betul apa??? Dah semua orang tidur, siapa nak singgah ke blog nya??? Jadi tolong rational kalau at certain2 hours blog tu 0 traffic-nya...tu time orang tidur, maka tidurlah semua orang... takkan nak ngadap blog jer.... ha ha ha... 

Blog ni tak selalunya trafik mencanak naik jer... macam yoyo, sekejap naik sekejap turun kannn??? Tapi kalau blog uolss trafik sentiasa mencanak naik tu... Alhamdulillah, ramai viewer yang sentiasa berkunjung... he he he... kira blogger retis lah tu dan blog tu bagus lah tu, sentiasa ada jer orang datang... Tapi, kalau tak ada orang datang or kurang orang datang tu, janganlah terasa hati, sentap segala bagai pulak...ha ha ha... Adatlah tu, masing2 ada urusan memasing ye tak...Chill lah... Dalam apa2 perkara dalam hidup ni ada pasang surutnya dan tak selalu up jer ye tak??? *_^... Eh, blog yang tinggi trafik pun ada waktu sendu jugak tau uolss ... siapa cakap tak ada waktu sendu???

*Bulan puasa ni mesti ada antara blogger yang rajin update time makan sahur...betul tak??? Pengalaman lalu mengajar...ha ha ha...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Waktu2 Sendu Blog..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, June 13, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

20 comments:

  1. betul tu farah...sesambey tunggu berbuka pun boleh update pasal menu buka puasa.heheh

    ReplyDelete
  2. waktu line internet lembab macam siput sedut....pun buatkan blog sendu...apa pun tak boleh.....

    ReplyDelete
  3. sgt btul...if musim holiday nk sentuh laptop pun x sempat..

    ReplyDelete
  4. Ya betul.. Time cuti sekolah agak kurang la

    ReplyDelete
  5. Lama tak kunjung kemari... Its great post...

    KEEP HAPPY BLOGGING

    ReplyDelete
  6. setuju dgn kak.. kadang2 mcm hairan ja tb2 ramai sgt yg dtg dan kadag2 tu xdak lgsg org dtg ^_^

    ReplyDelete
  7. Setuju ! Kita kalau bukan dekat office , memang tak update la cite die. :P

    ReplyDelete
  8. kalau weekend tu nampak sangat traffic menurun dari weekdays. kalau tak berupdate weekend lagilah kurang..huhu

    ReplyDelete
  9. Kalau zumal, ada je line tenet zumal akan usahakan untuk update blog dan blogwalking. Tapi kalau diam je mesti something wrong :)

    ReplyDelete
  10. blog pun ada masa sendu yer? hehehe.. tp betulla, masa cuti skolah kebanyakan entry CN adalah auto publish sbb buzi dgn bercuti bersama keluarga, lagi2 kalau balik kg dengn line tenet yang ciput.mmg tak lah nk berblogwalking, ni baru start bw..huhuh

    ReplyDelete
  11. Kalau time raya dan weekend memang banyak blog yang sunyi sepi. Tapi kalau blog Arol, tak kira raya atau weekend, memang selalu sunyi sepi. Krik krik krik. :D

    Betul tue, kak Farah! Pastue entri wajib ialah menu juadah berbuka puasa. Bila dah pertengahan puasa, update entri shopping raya pulak. :D

    ReplyDelete
  12. miza kalau hujung minggu je cam kurang sikit sebab selalu tak lekat kat umah..hehee

    ReplyDelete
  13. Betul tu Farah...mmg setuju....hari Jumaat komen mesti sikit hehe...memasing dah mood nak bercuti kot...lagi satu kalau dah lama kita bw...sama le sendunya...huhu

    ReplyDelete
  14. Terpinga-pinga bila tengok perkataan sendu tu...ok baru faham...perkataan baru tau...kena masuk dlm kamus sy ni.

    ReplyDelete
  15. nak update blog lagi selalu bersendu,.BW ok sikit.. cuma time connection mampus je jadi pedup.hahha

    ReplyDelete
  16. bila jadi sendu sebab dah x tau nak update apa kan....pening otak ye taak...

    ReplyDelete
  17. Blog linda dah bukan sendu dah, dah tahap parah dah Farah..huhu :p

    ReplyDelete
  18. Haha..mmg sendu betul kalau waktu penat sgt

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia