Home » , , , , , , , , , , , , » Virtual Painting With Ash....

Virtual Painting With Ash....


Untung bebudak zaman sekarang kan uolss??? Macam2 learning process dan learning activities yang boleh dilakukan dengan interactive apps in gadgets... Ho ho ho... Kalau zaman weolls dulu semuanya manual.... Macam contohnya Throwback: Colouring Books & Pencil Colours yang iolss story mory dulu... (silalah klik yer kalau nak tau apa cerita) ....

Contohnya, colouring activities ni lah... Kalau weolls dulu tak ada maknanya nak colour2 pakai iPad ke, pakai tablet ke...Ha ko warna jerlah either from Paint kat PC atau print out... Sampai macam tu sekali kannn??? Tapi ok jer kannn??? Membesar dan develop jugak... hew hew hew....^_*...

Bermula 2 malam yang lepas, ash dah mula dengan aktiviti virtual painting dia...But of course Mummy yang guide dan pegang jari jemari comel dia tu... Baru 6 bulan kannn??? Apa sangatlah yang baby 6 months boleh buat... Masih dalam learning process and getting tu understand things giteww..., But tak salah rasanya kita mulakan... Supaya dia biasa.... 

Kita mulakan dengan virtual painting dulu kemudian kita bagi pulak dia belajar2 kenal pens and pencils.... Now masih belum boleh... Bahaya kalau Ash pegang pens and pencils... Not a suitable age.... Kena seimbangkan gadgets dengan manual learning process... Tak boleh tertumpu pada gadgets jer... Karang kalau tak kenal books, pens and pencils payah pulak.... Ho tak boleh tak boleh....Hik hik hik....

Inilah hasil pertama dari Ash dan Mummy malam semalam.... pukul 11 lebih giteww....Lepas Mummy balik dari event....Tinggal kejap jer pun....Nasib Ash tak meragam kena tinggal... Faham ek Mummy work? Alhamdulillah... Cumanya dia tunggu sampai Mummy baliklah baru dia nak tidur.... Masa on the way balik tanya macam mana condition dia... sempat cakap telefon sekejap.... Cembeng kata my mum....Sebelum tu ok.... Sampai rumah terus menerpa.... Rindu ek???

*Tablet dah penuh dengan apps for Ash....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Virtual Painting With Ash...., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, June 8, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

12 comments:

  1. Comell...salam hujung minggu dear...

    ReplyDelete
  2. Hehehe bila ada anak nie ..semuanya untuk anak kan Farah ..Pasni lagi byk ler Apps kat TABLET tu khas buat si kecik Ash ..Hahaha sama ler ngan kita Farah byk apps yg anak2 dari yg kita sendiri ..

    ReplyDelete
  3. comel...x mustahil zaman2 anak2 akan dtang elukis menjadi lebih mudah...kan? tgok la gadjet2 yang ada sekarang...semua nyer diorang dah boleh adapt..kan?

    ReplyDelete
  4. bestnyerrr budak2 skrg kan?semua ada n mudah.kite dulu main papan hitam jer kan ;p

    ReplyDelete
  5. ash dah mula belajar color.. lps nie ash boleh kaler sendiri la..

    ReplyDelete
  6. zaman dah berubah..dunia dah maju.. untungnya budak2 skarang..;p

    ReplyDelete
  7. pink kaler algi truk tu....hihi

    ReplyDelete
  8. comel!!kita dulu pakai krayon je :p

    ReplyDelete
  9. mummy tinggal sekejap pun dah rindu mummy ye ash..bagus la aktiviti camni untuk perkembangan minda anak²

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia