Home » , , , , , , » Sibuk Kumpul 50 Sen!!!

Sibuk Kumpul 50 Sen!!!

Source Extracted from Google

Berehat sebentar bersama Kit Kat!!! Muahahaha.... Tetiba lagu ni yang terlintas kat fikiran ketika take 5 ni... Berpinar2 mata memandang screen komputer ni ha... kerja banyak this week... Pink Panther nak travel lagi next week... makanya memang rushing sangatlah nak siapkan segala paper work bagai... Hu hu hu... Tapi, take 5 dulu sebelum migraine melanda uolss... Jengah2 ke Bubblynotes kejap...

Ceritanya, iolss ni sekarang sibuk sangat kumpul 50 sen... tak nak duit syiling 5 sen, 10 sen, 20 sen tu...nak 50 sen sekeping!!! Ha boleh??? Nak buek apo 50 sen tu??? Semuanya untuk Ash... Bukan menabung... Menabung kat bank tiap2 kali gaji... Menabung kat insurance tiap2 kali gaji... Tapiiii.... menabung dalam "piggy" bank Ash sebabnya....


Gitewww kannn??? Man of the Year lah sangat Ash ni... Hot Stuff!!! lah sangat Ash ni... Ha ha ha.... Tapi memang Man of the Year dalam Bubblynotes punnn... Asyik cerita dia jer... tak adalah cerita lain... (ok tipu... ada cerita lain jugak).... ^_^ Ngeee.... 

50 sen ni adalah untuk Ash...sebabnya tetiap non-working Saturday and Sunday.... Ash jadi bodyguard Mummy pergi TESCO beli barang dapur sikit... dan saja jalan2 makan angin bagi Ash cuci2 mata... Muahahaha... But now, dia ada satu obsesi lain yang tak diajar (kalau dah didudukkan tu diajarlah namanya ye tak???).... Dia minat naik musical car yang masuk 50 sen tu... Fe-feeling kekonon dia driving giteww.... Muahahaha.... Tengok ajerlah keceriaan dan kebangaan diri sendiri tu dapat naik musical car tu... huh.... Macam dah pandai sangat ye tak???

Makanya 50 sen tu adalah untuk Ash... Muahahahaha.... 

*Jenuhlah Mummy nak kumpul 50 sen ni... tapi tak boleh ajar selalu jugak, nanti jadi habit pulak... mendapat.... ni dah mula ni esok2 bila dah lama sikit kena renggangkan sikit ni... Ada parents yang memang takkan layanlah nak masukkan duit dalam benda tu kann??? Tapi, for me, once a while tak ada salahnya... Al-maklumlah Mummy Ash ni sibuk nak happy-kan Ash... *_^... Anak manja Mummy katakan... ahakss... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Sibuk Kumpul 50 Sen!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, June 4, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

25 comments:

  1. haha...dah besar dan pandai sikit, dah takmo turun bile car tu stop...biasa dah berperang dgn anak2 buah kat situ..hihi

    ReplyDelete
  2. Hahhaahahahahaha ! Upah Ash teman MIL 50 sen je ? Meh teman 'bini' , 'bini' kasi eskem. Kekekekeke.

    ReplyDelete
  3. Akk pun mmg suka kumpul 50 sen sejak ada anak ni. Pi mana mana kdg lupa nak bw meraban carik

    ReplyDelete
  4. Kak kita pun mmg menyimpan 5 kupang sekeping ni. anak sendri takde, tapi anak sedara 2 orang yang sanggup tak minta apa2 asalkan dpt naik mesin nyanyi ni. Makcik dia la yang bengkong! aaaaa! hahaha

    ReplyDelete
  5. abah mmg suka kumpul 50 sen..banyakkk dahhh

    ReplyDelete
  6. akk sibuk collect 20 sen dan 50 sen emas tu, ala ala wang mas...hhasa

    ReplyDelete
  7. hehe..layankan juga sekali sekala... hiburkan hati anak2...

    ReplyDelete
  8. Haha...same here farah...anak2 mmg suka main mende alah tu..

    ReplyDelete
  9. Hehe ... budak2 mmg teruja benda tu Farah...padahal gerak situ2 jak :)

    ReplyDelete
  10. Adam pun suka main dengan duit syiling 50 sen kahkah

    ReplyDelete
  11. salam. eheheh sy kumpul jugak duit 50 sen..jarang guna..bila terdesar barula guna hehehe
    btw untung Ash dapat mama macam akak :))))

    ReplyDelete
  12. hahahha.zara pun sama..pantang nampak

    ReplyDelete
  13. i suka sbb anak takut machine ni bergerak...so xpernah ada issue...hehehe

    ReplyDelete
  14. Oh same like me! Pengumpul 50 sen juga! Hehe... Suka tgok 50 sen bulat besar banyak-banyak. 1 day nanti bank negara tercari-cari mana 50 sen rupanya ada kat kita. hihi

    ReplyDelete
  15. ohhh itu dia tabung Ash..hehehe..seronoklah dia dapat menunggang kat situ,,bile ash seronok mummy happy..selamat mengumpul 50 sen kak..tapi betul kata akak, xleh nak ajar selalu jugak..nanti kalau xdapat mesti mengamuk tu.

    ReplyDelete
  16. sekali sekala boleh la kan kak farah..:)

    ReplyDelete
  17. dah penuh tabung boleh masok bank ye syg Ash...

    ReplyDelete
  18. ler...ingatkan mummy dia nak simpan sbb 50sen tu senang kira dari syiling lain..hehehe..rupanya untuk duit minyak kete ash...tapi okay laa seminggu sekali naik kete kan??hehehe..upah ash teman mummy pergi shopping..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  19. anak-anak memang suka mainan tu tapi anak akak kumpul 50 sen untuk masuk tabung yang ada mainan tu....

    ReplyDelete
  20. hehe...macam-macam ragam Ash. nanti auntie belanja la naik seround dua kalau terserempak. ;p

    ReplyDelete
  21. Wah...kita serupa..berlumba dgn big bos kumpul syiling 50 sen..kiki

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia