Home » , , , , , , , » Siapa Pemegang Password Selain Dari Uolss???

Siapa Pemegang Password Selain Dari Uolss???

Source Extracted from Google
Tiba2 iolss terfikir tentang sesuatu perkara, sebenarnya dah lama fikir, tapi baru terluah di ketika dan saat ini...ha ha ha... ayat sungguh puitis uolss...but this is some kind or sort of things yang boleh dikatakan quite serious jugak... 

Dunia sekarang memang tak lari dengan kelengkapan teknologi yang tinggi, gadgets, internet connections, blog and as well as social networks... Benda2 ni semua berkait di antara satu sama lain... dan benda2 ni melibatkan kita...as in terms of "kita"...diri kita... Segala apa yang kita lakukan di dunia maya, segala perkataan segala gambar adalah "kita" dan apa yang akan kita tinggalkan juga satu hari nanti apabila masa sudah tiba untuk menjemput kita.... Betul kannn??? Itulah yang dikatakan meninggal dunia...kita meninggalkan segalanya yang di dunia dan hidup di alam yang lagi satu... 

Memang secara majoriti orang2 di luar sana dan termasuk di kalangan kita TIDAK AKAN BERKONGSI PASSWORD dengan sesiapa pun... Tapi tak dinafikan ada isteri yang memegang password suami, ada suami yang memegang password isteri, ada ibu bapa yang memegang password anak2... memang ada tak dinafikan...tapi majority mungkin rasa keberatan kot??? Kekononnya hak peribadi dan privasi diri sendiri... 

Yes betul sangat... terpulang kepada individu sebenarnya... Password ni pulak kalau kita simpan, terbahagi kepada dua...sama ada kita kekalkan dalam memori ingatan kita sendiri atau kita catatkan password kita tu di mana2 yang kita rasakan selamat... 

Yang menjadi persoalannya... bila kita pergi??? Siapa yang akan mengambil alih atau bertanggungjawab ke atas semua akaun2 social networkings, blog dan aktiviti alam maya kita??? Kompleks kan soalan ni kalau tak betul2??? Bagi mereka yang berkongsi password dengan sesiapa di dalam hidup mereka mudahlah jadinya...bagi mereka yang tidak berkongsi...mungkin akaun2 itu akan terbengkalai serta terbiar sebegitu sahaja...dan perkara2 yang perlu dilupuskan atau dipadamkan mungkin tak kesampaian... 

Paling eloknya, kalau ingin menjaga privasi dan hak peribadi, sekurang2nya catatkanlah di mana2. Sekiranya ada apa2 yang berlaku pada kita satu hari nanti atau sudah tiba masanya kita dijemput... Sekurang2nya ada pihak2 yang boleh membantu sama ada memadamkan atau mengendalikan akaun2 maya tersebut....

Erkss, sampai ke apa yang iolss cuba sampaikan di sini...uolss boleh tangkap tak apa maksudnya??? Iolss??? In Shaa Allah, kalau sempat serta diizinkan oleh Allah SWT... Ash-lah yang menjadi penyambung legasi serta pemegang amanah iolss... Ho ho ho, jauh benau pemikirannya...tapi tak salah pun kann???Sebab kita semua2 ni tak tau bila kita akan dijemput ye tak??? 

Cuma satu jer harapan iolss, andai ditakdirkan satu hari nanti tiba masa iolss untuk menerima jemputan dari Allah SWT itu... diharapkan apa yang ditinggalkan di Bubblynotes mendatangkan keceriaan serta kebaikan dalam hidup uolss semua... All the positive things and not those crappies and junk loads of rubbish...

*Berblog untuk memberi manfaat, mencari rezeki dan berkongsi bukannya untuk aura2 negatif... Itulah yang dikatakan berblog secara sihat... Blogging healthily...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Siapa Pemegang Password Selain Dari Uolss???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, June 20, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

19 comments:

  1. menakutkan je entry ko kali ni Farah..huhuhu

    ReplyDelete
  2. hehe pernah terfikir hal ni..siapa nk pegang password blog, fb semua la..? terfikir gak kalau ditakdirkan kita menemuiNya, siapa nk tlg delete Fb bagai2? Hehe kena beri kpd someone yg kita percaya

    ReplyDelete
  3. sebaiknya pemegang password selain dari diri sendiri biarlah family sendiri yang boleh kita percaya :) itulah harapan semua blogger kak..kalau boleh bila dah takde nanti isi blog dapat memberi manfaat

    ReplyDelete
  4. Betul tu akak...dik an ada jugak kadang2 fikir macam akak fikir ...

    ReplyDelete
  5. memang betul pun...
    akak punye password share dgn husbd
    baru dia tahu kita jujur ke idak...hihi

    ReplyDelete
  6. password sy pun share dgn hubby... mmg lama dah terfikir incase berlaku apa2 dia boleh buka...

    ReplyDelete
  7. iman bg smua org pgg pswrd hehhehe

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..segala password social networking akak ada dlm tgn hubby...sbbnya akak rasa lega berblog @ bersosial dialam maya dgn restu dan tanpa rahsia dr hubby :-)

    ReplyDelete
  9. anum semua password share ngan hubby

    ReplyDelete
  10. Srkarang sendiri pegang...dulu lain....hihihihi....

    ReplyDelete
  11. sis masih single . sbb tu sis akan catat password laman sosial dalam buku nota kecil . klu tetiba Allah ambil sis pergi , mrk yg mengemas brg2 sis akan menemuinya . wpun sebenarnya sis ada ramai anak buah yg blh hack password nih ...

    ReplyDelete
  12. terfikir juga...tp kalau saya let it go saja kot

    ReplyDelete
  13. Buat ms ni byk share password dgn my hubby je.. makayh bukan reti sgt password2 nih..adik2 pon bole pegang password jgk klo pecaye kt diorg :)

    ReplyDelete
  14. password memang sangat rahasia jangan sampai tertukar pada orang lain :) semoga bermanfaat

    ReplyDelete
  15. Saya buat M2U suami..so saya yang tau password dia ;)
    Dia pun lebih suka macam tu sebab tak perlu susah transfer duit kat saya. Saya transferkan sendiri. #Duit belanja anak2.

    ReplyDelete
  16. Sudah pasti suami sy tahu... Sy pun sering terfikir begitu...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia