Home » , , , , , , , , » #OOTD & The Event...

#OOTD & The Event...

Assalamualaikum & holla Monday peeps!!! ^_^... Seharian menyepikan diri semalam kerana busy spend time dengan Ash...Sekali sekala bercuti dari Bubblynotes kann??? Karang kalau menyepi terus karang Innalillah pulak periuk nasi... Tak punn uolss ingat dah Innalillah betul2 pulak kang...Ahaksss.... Ok melalut di pagi2 hari... Mementang Pink Panther gi holiday dengan wifey dia berdua alone... Berjimba sakan plak ting tong iolss pepagi Isnin ni... Dan chillex2 pulak ber-tenang2 update blog seketika sementara mencari apa2 kerja yang patut diselesaikan hari ni... Muahahahaha... Ada jer kerja...tapi tak adalah pack sangat punn.... Manageable and controllable giteww...

Al-kisahnya... #ootd & the event... Hari Sabtu malam minggu hari tu, iollss telah menghadirkan diri ke the company Annual Dinner yang ke 15 kalinya dan kali kedua iolss attend di Hilton KL Sentral...Tahun lepas di Royale Chulan, Damansara... So sesaja nak berkongsi dengan uolss tentang event tu... 

First kita roll out the #ootd dulu yer??? Kemudian kita roll out tentang the event pulak...

That day iolss ada post tentang Hunting for Annual Dinner Dress dan juga Shortlisted Dresses... Kedua2nya adalah dresses yang di-custom made oleh Boutique Chantek yang mana harganya tak perlulah iolss cerita ataupun gebang di sini...Nanti karang jatuh riak pulak... jatuh show off pulak, jatuh berlagak pulak...ekekekekeke... Biarlah rahsia giteww uolss... Tapi baju ni memang di-design khas untuk iolss.... Dengan kemasan kain chiffon serta duchess, taburan manik serta batu swarvoski original...Memang baju ni iolss sangat sayang oooo... Idaklah nak spend sebegini banyak lagi dalam hidup...Mungkin that one time jer kott??? Makanya sayang kalau tak dipakai kannn??? Bila ada occassion eloklah utilize apa yang ada dalam wardrobe tu... Takkan nak biar tergantung jer macam tu... 

Kasut custom made juga dari Boutique Chantek yang berwarna "champagne gold"...my favourite colour for any formal events or occasions... Selesa dan design yang simple sepertimana yang iolss suka... And finally, selepas upon almost a year plus iolss tak melaram dengan heels setinggi 4 inch...akhirnya era heels 4 inch dibuka semula dalam kamus hidup iolss...wakakakakaka... Ingatkan kot dah lupa dah teknik dan cara memakai heels 4 inch... Nahiii... still tak kekok or macam badut...Maintain jer uolss.... bha ha ha... 


Accesories yang sangat simple dipadankan... gelang tangan dari Vung Tau, Vietnam...hanya seketul jer accesories for the night disebabkannnn...baju dah penuh dengan manik dan batu2 kann??? So tak perlu terlalu sarat dengan accessories lain....

Dari segi makeover pula... iolss tak hire any MUA for the event...dan selalunya kalau ke mana2 event pun tak pernah lagi hire mana2 MUA untuk makeup-kan iolss... So, makeover yang simple... simple smoky touch with a bit of glitter... thanks to MAC and Inglot sebab membantu iolss...Muahahahaha... Banyak bermain dengan base colour dan juga shading techniques supaya mendapat hasil yang iolss nak.... Haruslah nak flawless, gebu gebas giteww kannn???? Ha ha ha.... Dan juga nampak berseri giteww... Rahsianya... dalam nak buat apa2 pun untuk muka sama ada cuci muka ke, makeover ker... iolss memang akan selawat Nabi SAW dulu... dan mulakan dengan Bismillah...

Tadaaaaa...inilah the full representation of me and myself for the night... ^_^... Yeay!!! Selepas 4 tahun baju ni still muat dan masih longgar juga... Happy ler... bermaksud tak ler susah sangat kerja2 reshaping and retoning body... Muahahahaha.... Just need a little bit of work out jer ni...and a little bit of diet kot??? Baru sesuai dengan title Hot Mummy... Ahaksss... perasan gila kot??? Sila pusingkan bebola mata uolss dan letakkan jari jemari ke bahu dan katakan...urghh puhleaseee dan lepas tu muntah rainbow uolss... Bha ha ha...

Now... we come to the event rundown...

Menikmati fruit punch yang merupakan free flow drinks before the event started dan juga sebahagian dari deco setup by the hotel and the event management company itself... Kekonon fefeeling classy lah tu...menikmati fruit punch sambil menyaksikan traffic kat bawah tu melalui transparent glasses kat Level 6 Hilton KL Sental tu kann??? Dushhh...

Menu for the night adalah Western Set Menu... Weolls dihidangkan dengan Tian of Crab Meat, Smoked Tomato Lemongrass Water Jelly sebagai Appetizer, Wild Mushroom Soup Cappuccino Avocado Salsa, Roasted Chicken Ballotine, Gratin Daughinoise Marinated Vegetables & Cherry Balsamic Sauce ataupun Pan Seared Fillet of Saltwater Sea Bass, Gratin Daughinoise Marinated Vegetables with Saffron Dill Veloute sebagai pilihan untuk Main Course ...so terpulanglah kepada selera masing2 kann nak makan apa??? Dessert??? Chocolate Mousse and Ice Cream... Ditutupi dengan Coffee or Tea... Hew hew hew...No rice at all... Bagus!!! Itu yang iolss nak...memang diet ko makan... Erkss...diet ke??? Muahahahaha...

Sedikit sedutan dari sekitar event... stage set up... colleagues... Pink Panther...The Sand Art Show... live performance by Prema Yin and also live band... Standardlah tu kannn???


Saja tempek video bagi uolss tengok...

Finally, the door gift for this year dan juga lucky draw...dapat Infrared Electric Cooker... Tak ada rezeki nak dapat Grand Lucky Draw Prize this year...Last year dapat stove dan juga hadiah Grand Lucky Draw iPhone5... Hew hew hew... Berjodoh dengan dapur jer lah iolss ni ek??? Cara gak buat steamboat dan juga masak bubur Ash pakai Infrared Electric Cooker ni uolss... Ahakss...

Begitulah kisahnya hari Sabtu malam minggu iolss this week... Pheww...lega dah lepas 2 perkara on Saturday... Next one around this week jugak... Tengah nak fikir nak pakai baju apa ni...Ahakss... Kalau memikir nak pakai baju apa, sampai bila pun tak terfikir uolss...

Till then cheerios for now...Kejap lagi kita jumpa lagi ek??? Hik hik hik... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel #OOTD & The Event..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, June 23, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

20 comments:

  1. Wah...bestnye event..siap dapat dapur lagi..huhu..Tahniah..

    ReplyDelete
  2. Kurlasssss uolls. Akak santek ! ^^

    ReplyDelete
  3. Wow u look stunning and gojes dik...xde gambo berduaan ngan cik hubby ke???? Hihihihi....adik dh nampak kurus skit..siyes x tipu....

    ReplyDelete
  4. flawless and vogue mak dara sorang ni ye. Melaram habis hehehe, sekali sekala ye dop. Nak tunggu gak jabatan ni buat gala night macam ni hehe :D

    ReplyDelete
  5. cantiknya kak farah!!!untunglah dapat lucky draw.nak suruh akk masak banyak-banyak untuk ash lah tu..hehe

    ReplyDelete
  6. cantik sangat2..untunglah dapat juga hadiah tu,,hehe

    ReplyDelete
  7. kak fara shantekkkk sangat !! *focus kat menu tu* mencecesss air liur....

    ReplyDelete
  8. Wah dressing like pengantin baru..he..he

    ReplyDelete
  9. gempak la company annual dinner sis Farah.. terbaik.. hadiah pun kene la ngan sis.. memasak je la lps nie.. hehe

    ReplyDelete
  10. wahh cantiknya kakak! happening betul annual dinner ni

    ReplyDelete
  11. wah...sangat retis gitu..hehehe...by the way hadiah lack draw tu memang utk hot mummy memasak untuk anaknya si ash tu...mesti ash happy..

    ReplyDelete
  12. Wah... Meletop kau mak... Haha...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia