Home » , , , , , , , , , , , » Menziarahi Mak Dara & Anak2...

Menziarahi Mak Dara & Anak2...


Walaupun mysuami dah mewakilkan diri ini menziarahi jenazah Abang Martias pada hari Jumaat lepas tapi hati tak tenang selagi tak melawat kakakku Mak Dara... Jadi... secara spontaneous... semalam tengah hari selepas kerja... setelah mendapat keizinan dari mysuami untuk pergi ke majlis kenduri kahwin kakak Sally... weolls... iaitu AJ, Suria Qistina and Baby Zayyan termasuk iolss shoot ke sana. 

Alhamdulillah lega rasa hati, akhirnya dapat jumpa Mak Dara dan peluk kakakku itu. Bukan yang memeluk sahaja mengalirkan air mata. Tapi yang dipeluk pun sama. Sebak, sedih, hiba, semua ada... kepada kakakku tabahkanlah hati yer kak... be strong... and I am always around for you. Kehilangan suami yang dicintai yang sentiasa di sisi bukanlah satu perkara yang mudah dan boleh dianggap sebagai angin lalu. Bertahun2 menjalani hidup bersama tiba2 menghilang dalam sekelip mata... dan terus tak ada di sisi... sangat2 menyentuh perasaan ok? 

Apapun kakakku Mak Dara... hidup ni perlu diteruskan dan kita perlu terus melangkah... Tabahkan hati... I understand... Because I always put myself in other people shoes... 

"To understand others, we should put ourselves in other people shoes... with that we could think better, rationalized and understand how others feel and going through and at the same time... we could avoid being a self-centered person ourselves as in life there is always 2 sides of stories..."

*Cuma agak terkilan kerana tak sempat bawak Ash jumpa Abang Yas and the first thing Kak Ida mentioned yesterday Ash... Kak Ida thought Baby Zayyan is Ash... Sayu hati... Kak... In Shaa Allah... I'll try my best to bring Ash... Sorry kak semalam lepas kerja terus shoot dan Ash demam... I'll bring him to his aunty... I promise... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Menziarahi Mak Dara & Anak2..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, June 1, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

26 comments:

  1. Insha Allah... Mak Dara kuat... Kerana itu Allah mengujinya...

    ReplyDelete
  2. mesti suasana agak hiba ketika itu bukan.. hurm.. al fatihah buat arwah..

    ReplyDelete
  3. Tahniah semoga kunjungan kita itu dpt memberikan semangat buat Mak Dara. Ustazah pun pernah mengalami situasi ini 4 tahun yg lalu dan alhamdulillah Allah beri kekuatan untuk segala2nya serta rasa bertuah dpt mendidik 4 org anak yatim hingga kini

    ReplyDelete
  4. semoga MD terus tabah. huhu..
    salam takziah buat MD sekeluarga.
    al-fatihah.

    ReplyDelete
  5. Kehilangan mana2 org yg kita syg memang menyakitkan.. Kalau hilang kucing pun kita dah sedih, apatah lagi org yg hidup dengan kita for so many years. Huhu.. Semoga Mak Dara sentiasa tabah, dan juga keluarganya.

    ReplyDelete
  6. Al fatihah
    kdg2 susah jugak nak letakkan diri kite di tempat org, doakan yg terbaik buat kakak tu
    :)

    ReplyDelete
  7. sedihnyer...takziah..semoga MD tabah..

    ReplyDelete
  8. Kehilangan khalifah keluarga memang betul2 menguji jiwa dan raga...al fatihah....

    ReplyDelete
  9. Takziah buat Mak Dara, baru tadi ada terbaca dekat blog, ttg arwah...

    ReplyDelete
  10. kita doakan yang baik2 buat MD sekeluarga..

    ReplyDelete
  11. Salam Takziah Buat family Mak Dara

    ReplyDelete
  12. baru beberapa minggu yg lalu fizi baca entri makdara untuk mohonkan doa ketika arwah suaminya terlantar di hospital..
    al-fatihah

    ReplyDelete
  13. Salam takziah buat kak MD..Kak MD seorang wanita yang tabah dan kuat...dia ialah insan pilihan Allah..

    ReplyDelete
  14. al-fatihah.salam takziah untuk MD sekeluarga

    ReplyDelete
  15. mudah mudahan kak adza tabah menjalani kehidupan yang akan datang..be strong kak adza.

    ReplyDelete
  16. salam takziah untuk md sekeluarga,
    insyallah,md kuat untuk hadapi dugaannya.

    ReplyDelete
  17. Sebak dah sedih dapat tahu kisah MD. Tp Allah lebih menyayangi suaminya.

    ReplyDelete
  18. Dapat memberikan bahu kita untuk Mak dara pun dah cukup bermakna buat diakan Farah....Moga Mak Dara tabah yeh

    ReplyDelete
  19. takziah buat mak dara dan family..
    semoga mereka terus diberi ketabahan dan kesabaran oleh Allah swt..
    inshaAllah..

    ReplyDelete
  20. tu la..ralat jugak tak dapat melawat..anyway, moga Mak Dara tabah dan kuat hadapi ujian ini.. takziah & al-Fatihah..

    ReplyDelete
  21. memang plan nak melaat tp keadaan x mengizinkan..harap2 MD tabah...walau tak kenal beliau secara rapat...tp as a blogger friends memang agak terasa kehilangan...

    ReplyDelete
  22. Salam Takziah buat Mak Dara dan keluarga
    Al-Fatihah

    ReplyDelete
  23. salam takziah kepada mak dara.semoga tabah..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia