Home » , , , , , , » Menangis Tersedu2 Cari Mummy....

Menangis Tersedu2 Cari Mummy....

Hari Sabtu dah post dah tentang keberatan hati nak meninggalkan dia di waktu dia dah biasa bersama2 dengan iolss... Boleh baca di SINI ... Ahakss gunakan gambar yang sama balik sebab tak sempat nak snap gambar terbaru weekend tadi ni... Sibuk menghabiskan masa...kira bayar hutang baliklah ni dengan dia... Tapiiii.... 

Nak dijadikan cerita... masa iolss pergi event a.k.a. dinner in this context... sepertimana yang diceritakan dalam post pertama hari ini di SINI ... Ash tidur... biasalah tu nak mengelakkan dia menangis nak mengikut... Hew hew hew...Dah pesan, Ash jangan cari Mummy yer malam ni nak...Mummy pergi sekejap ajer... Yelah budak kann??? Mana dia tau apa2??? Budak2 ni tak berdosa dan tak bersalah... Makanya tak boleh disalahkan dan dijadikan mangsa keadaan dalam apa2 jugak keadaan betul tak??? Macam kes yang maknya kurung anak sampai kurus kering sampai orang jumpa budak tu tinggal rangka dengan kulit jer... Huishh...kejam sungguh dan itu perbuatan orang yang tak ada hati perut dan tak berperikemanusiaan tu... 

Ok back to the story mory in the morning glory uolss... Ash menangis dengan sangat kuat...erkss..kalah stereo home theathre...tak boleh dipujuk langsung...tersedu2... itu tak kena ini tak kena, semuanya tak kena...Alahaiiii.... memang dia tak boleh jauh dan tak boleh dipisahkan dengan Mummy... mesti mencari... Pheww..berpeluh2 pulak yang menjaga nak memujuk... Risau jugak pada waktu dan ketika itu... Hampir dekat2 sejam jugaklah dia meragam... At first dah decide nak turn back ajer... Yelah, Mummy mana yang sampai hati nak biarkan anak menangis macam tu ye tak??? Dah fikir dah, kalau tak pergi pun tak apalah, nanti bagilah alasan apa2 kat Pink Panther... Memang bukan half of mind lagi dah... 90% of my mind dah decide nak turn back... Tapi disebabkan akhirnya keadaan dah terkawal... Ash dah mula boleh gelak ketawa dan bergurau... So Mummynya pergilah jugak ke dinner tu.... 

Ha ha ha, ingat Mummy Ash ni berjimba sakan sangat ker kat dinner tu??? Takdo makno eh... Work ok work... Banyak urusannya dan dalam masa yang sama 1/2 hour once menyelinap ke ladies untuk call dan tanya keadaan Ash... Controllable, tapiiii...dia tak nak makan sangat...disuap makan disembur balik... ha ha ha...sabar jer lah yang menjaga.... Nak kepit jer.... Tak mau diletak, tak mau main kalau dibaringkan... Adehh... seksa anak iolss berjauhan walau seketika dengan iolss... Erkss...masuk dalam kategori menyeksa budak ke ni??? Tak kot??? Bukan sesaja dan sesuka nak melempiaskan tuntutan lifestyle... Tapi tuntutan kerja kot... Kerja apa kat dinner tu??? Well, tak perlulah nak elaborate pepanjang... Yang pasti dah tentunya demi rezeki sesuap nasi... Personal pun... tak perlu gebang bagi orang faham... Sebab manusia ni kadang2 faham tapi buat2 tak faham, kadang2 tak faham dan jadi lagi tak faham...ha ha ha....

Memang dia merengeklah... Nak tidur pun susah, cari iolss jugak...mengamuk2... makanya sehabis jer dinner, memang terus shoot baliklah iolss untuk ambik Ash... Tak sanggup dah nak biarkan dia lelama... (Dilema Mummy bekerjaya kekononnya...ahaksss)... Tapi betullah...memang tak sanggup... Sampai2 jer, ambik Ash...dia memang tengah tidur...walaupun payah nak ditidurkan... Terus peluk cium ketat2... Dan dia seolah2 tau bau badan Mummy dia... of courselah kann??? Dah nama pun Mummy dia...Terus berpusing sambil tidur menghadap Mummy dia dan tangan tak lepas... hu hu hu... Ok, kita tinggalkan dulu...Mummy nak take shower sekejap... Dah selesai berkemas... Terus baring sebelah dia... La la la... Time to sleep!!! 

Esok (maksudnya semalam lah Ahad)...letak blog ke tepi, letak segala kerja ke tepi... spend time puas2 seharian dengan dia...Ho ho ho...susah jugak nak pujuk ooo memula... Tak nak pandang Mummy sangat... Marah lettew kena tinggal... Tapi tak lama... lepas tu dah bergelak ketawa semula... Bawak Ash gi jalan2... sightseeing, outing... bergurau senda dengan dia dah ok dah...Tapi tulah...melekat jer kat Mummy... 

*La la la...itu baru sekejapan jer tu... kalaulah Mummy outstation one fine day nanti... Nampak gayanya memang kena bawak jugak macam mana gaya sekalipun... Dah nama pun anak manja Mummy kannn??? Memang sah2 betul2 manja... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Menangis Tersedu2 Cari Mummy...., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, June 23, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

11 comments:

  1. terbayang2 kemanjaan Ash... seronok sangat bila dak kecik manja dengan kita..... muka tu dah la muka nakal... geram !

    ReplyDelete
  2. kesian...budak comel kena tinggal kejap ...dah besar sikit nanti..ok la tu...

    ReplyDelete
  3. salam. huuuu merajuk Ash dengan Mummy dia hehehhe comel :))

    ReplyDelete
  4. anak mummy.. nak buat mcm mana.. nanti dia akan faham juga yang mummy dia bekerja..

    ReplyDelete
  5. aLAHAI MENANGIS JUGAK AKHIRNYERRR..sian kat Ash ..

    ReplyDelete
  6. teringat pulak kejadian dinner saya aritu..aisyah terpaksa tido dengan pengasuh sebab ayah dia keje shift

    ReplyDelete
  7. dah biasa ngan mummy..rindu mummy tu :) bila mummy ada okay dah kan

    ReplyDelete
  8. alahai ash.. bukan kemain manja ngan mummy dia tu.. boy xleh nangis2 selalu.. nanti x encem..hehe

    ReplyDelete
  9. kesian la si ash...baru sekejap dah cari mummy dia..dah biasa malam mesti ada dgn mummy dia kot...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia