Home » , , , , , , , , » Memang Sah Takut Gelap!!!

Memang Sah Takut Gelap!!!

Ho ho ho, dulu masa iolss dalam pantang iolss pernah buat satu entri berkaitan perkara ni... Mengatasi Anak Yang Takut Gelap???... Dan sehingga ke saat ini, Mummy-nya masih lagi melakukan pelbagai cara supaya Ash tak takut gelap... Ada certain2 condition dia dah ok dah... 

Tapi ini cerita yang berlaku malam kelmarin... Ceritanya... (banyak betul cerita ye tak??? hari2...ceritanya, hari2 ceritanya...)... Ceritanya... malam kelmarin Ash dan Mummy berdua keluar malam... First time sebenarnya Ash jadi passenger dalam kereta memalam sebab sebelum ni dia tak pernah sekali pun keluar malam... Nek Ma Ash tak kasi!!! Hu hu hu... Keluar pun bukan ke mana... pergi ke kepci sekejap dan beli barang basah sikit sebab nak bawak bekal kuey teow goreng for the next day to office....

Mula2 dapat naik kereta seronok betul dia... hu hu hu, tapi bila dah lama sikit, sampai ke kawasan yang tak berlampu... Dia dah mula resah... Mula2 resah lepas tu mula merengek, lepas tu menangis... Muahahahha... terpaksa Mummy bukak lampu dalam kereta uolss... Penakut gelap sungguh anakku ini...

Mungkinlah dia tak biasa kann??? Tak diajar berjalan waktu malam, sekali berjalan waktu malam...Hamikkk ko!!! Dushhh.... Meligat dia menangis... Nasib bila dah bukak lampu tu dia ok balik...boleh bergurau senda kembali... Ahakss....

*Jawabnya nak kena biasa2kan berjalan malam si Ash ni... *_^... Tapi persoalannya nak ke mana ye tak???

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Memang Sah Takut Gelap!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, June 6, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

21 comments:

  1. no need berjalan mlm la darl!cuba start dgn tido dlm keadaan malap dulu..biar dia biase..

    ReplyDelete
  2. sama la ank saya pon masa baya2 ash tu camtu..pon situasi y sama dalam kete..lg2 drive sensorang dgn anak kat sebelah

    ReplyDelete
  3. Mmg takut betul tu... Ank2 paling suka bergelap... Hehe

    ReplyDelete
  4. Sian Ash. Hahahaha. Takut gelap ye , nanti kite kasi bekal torchlight tuk Ash. :P

    ReplyDelete
  5. comel, tkt gelap rupanya..ash kena berani tau xleh nak tkt2 gelap :)

    ReplyDelete
  6. comelnya ash.. takut gelap ek, xpe slowly tido malam lampu bilik malapkan..

    ReplyDelete
  7. eh ad jugak ye mcm tu? hehe.....comelnye pangai Ash ni...tp kesian kete lain la silau kalu u bukak lampu dlm kete...ahaks..

    ReplyDelete
  8. hehe comel sgt ash takut gelap....<3

    ReplyDelete
  9. kena biasakan lah...alahai Ash sayang..gigit pipi tu baru tau.

    ReplyDelete
  10. macam mna ye...ada jgk eh baby nangis dlm gelap?ingatkan ok sebab kan dari dalam perut dah bergelap.hehe

    ReplyDelete
  11. husna suka duk dlm gelap..tak taw lah apa bnda yg mama husna buat..:p

    ReplyDelete
  12. Hihi. Comella ash! Hero mne boleh tkut gelap.. xmacho. Hahah xD

    ReplyDelete
  13. wah wah..elok juga takut berjalan malam..kot tak esok asyik nak berjalan malam payah gak..hihihi

    ReplyDelete
  14. Better tido tutup lampu dik...kalau x sure dia takut gelap

    ReplyDelete
  15. budak-budak memang takut gelap.....

    ReplyDelete
  16. mesti comel kalau buli Ash ni..hehehe..dah besar sikit okaylah tu kot kak..kena ajar bergelap ni

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia