Home » , , , , , » Kasut Makan Tuan???

Kasut Makan Tuan???


Alhamdulillah... kenyang sudah perut... tapi iolss tak boleh lama kat Bubblynotes untuk bebel panjang2 uolss....Hari ni dah tersampuk mood busy bee... Super duper busy!!! Ahakss kecoh tu pun nak gebang ke??? (statement untuk diri sendiri...jangan salah faham...tapi tak mustahil ada juga yang akan mengomel sendiri dalam hati macam ni kan? kan? kan?...dushhh)... Tak sempat lagi nak naik flight mendarat ke blog2 uolss... Haiyooo.... Tapi adatlah tu kann??? Namanya pun bekerja makan gaji ye tak??? Kalau tak makan gaji pun kerja sendiri pun nak kena focus jugak... Hew hew hew... 

Ini bukan entri nak tayang kasut, nak show off kasut ataupun nak riak sebab berkasut baru...Ahakss... Apalah sangat kasut baru dengan perempuan ye tak??? Kasut tu kan sinonim dengan perempuan selain dari handbag, hijab, baju dan sebagainya??? So, nothing so extraordinary about it... Tapinya...huwaaa... nak berkongsi derita dengan seluruh alam blogger dan public...ahakss... (poyo betul statement ni... dan overdramatic sangat ayat "berkongsi derita" tu...)... kasut ni dah makan tuan uolss... sakit baq hang... (ini pun overdramatic)... Belum jadi blister lagi...tapi dah merah sikit dan pedih2 dah... Makanya duduk kat workstation bukak kasut giteww... nak berjalan baru sarung kasut... Mesti orang2 lelaki kata, kenapalah orang perempuan ni sanggup menderita demi nak kelihatan cantik...muahahahaha.... Well, kelihatan cantik, kecantikan dan apa saja yang kena mengena dengan words beauty itu adalah BFF kami orang2 perempuan ok??? 

Sangat tak best bila kasut makan tuan ni... tapi macam iolss pernah cerita dalam satu entri yang berbunyi Gigit Kasut? pada tahun 2013 dulu... Iolss selalu dengar yang orang cakap, kalau tak nak kaki melecet atau sakit pakai kasut baru, silalah gigit kasut baru weolls dulu sebelum dipakai... dan frankly, iolss adalah sekali gigit kasut baru dulu...kekonon nak ikut petua... muahahahaha... tapi tak berkesan langsung!!! Tipu jer??? Ker tak menjadi kat iolss??? Iolss salah teknik gigit tu??? Ekekekeke... Ada ke yang pernah gigit kasut dan menjadi??? Meh kongsi sikit???

Dalam kotak pemikiran ni macam biasa berfikir, apakah??? Adakah daku telah tersalah memilih serta membeli kasut??? Sebab itu jer impulse otak yang sampai bila jadi kes kasut makan tuan ni.... Hew hew hew... Tapi semalam iolss catwalk kat kedai kasut tu sambil dukung Ash (kemain kann???)... rasa comfortable jer, comfy jer... tak rasa pun tanda2 kasut tu nak makan tuan??? Ooo... main2 ek kasut??? Ha ha ha... Sebab nak iolss beli dia behave sekejap semalam... 

Tips Tips Beli Kasut yang iolss kongsi dulu... memang setiap kali beli kasut follow by the book jer lah... dan tak pernah fail..Muahahaha...kali ni pulak dia naughty sikit... Atau mungkin kasut tu tak kembang lagi kot??? Ok dah mula dengan macam2 andaian... But seriously... iolss dah pastikan and check semua perkara... dan memang ada ruang di antara jari2 kaki...erkss... saiz dah ngam2 dah ni...saiz 6... takkan nak suruh iolss pakai saiz 7 pulak kot??? 

Sudahnya... tampal plaster dulu kat belakang tu... mungkin betullah tu, kasut belum kembang lagi... once or twice terjadi jugak macam ni bila first time pakai... Tapi lepas few times... ok dah... *_^... 

*Currently most of my accessories dah mula dibanjiri dengan warna MERAH dah pulak sekarang ni... nak kata musim Chinese New Year tak jugak... tapi mood tu dah mari uolss... makanya segalanya penuh dengan merah dan juga pink jer lah sekarang... Pink tu harus... Warna kegemaran sejati... Iolss kann pinkylicious... ha ha ha...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Kasut Makan Tuan??? , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, June 9, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

24 comments:

  1. saya pernah nampak kawan saya betul2 gigit kasut sebelum dia pakai...tapi kene gigit jugak kaki dia...hehehe

    ReplyDelete
  2. kasut baru mmg mcm tu lah sis...sbb dia blm kembang...xpe kena pakai sll nt bru dia serasi hehe

    ReplyDelete
  3. saya selalu gigit kasut kak. okay je la lepas tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah akak haha...dik an selalu gigit kasut tapi tetap sakit jugak...

      Delete
    2. pnh jgk jd mcm ni dan pnh jgk petua tu..tp tak pnh try pun..nk elakkn..pkai stokin la..comfy je..hehe

      Delete
  4. Ros salah seorang yang ikut petua tu kak.. bukan main lagi sebelum pakai tu, gigit dulu. hihi.. tapi ada yang ok, dan ada ugak yang tak ok..

    ReplyDelete
  5. cik nor pernh kna sampai tercabut kuku..:)

    ReplyDelete
  6. hahaha
    MG penah dgr tp blom penh lg kena sbb MG pakai skin sock kalu nk jalan lme
    kalau skjap2 je tkpe xpkai. xggt nye kki kite ..huhu :)

    ReplyDelete
  7. tu yang paling ditakuti apabila kasut makan tuan,mau rasa nak pakai kaki ayam jer..

    ReplyDelete
  8. bila kasut dah mula buat hal yang jadi tension tu.

    ReplyDelete
  9. timm slalu pkai stokin..xde la sakit sgt klu pkai kasut baru..

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum farah...biasanya petua org dulu2 kalau nak pakai kasut baru kena gigit tapi kekadang tetap digigit juga ngan kasut baru tu...hehehee kiranya kekadang menjadi kekadang x la kot...;)

    ReplyDelete
  11. kadang-kadang kasut makan tuan sebab material kasut tu keras kot kak Farah..so dia lambat nak mengembang. tapi petua gigit kasut tu saya pernah cuba. alhamdulillah, semua tak gigit saya balik.hehe

    ReplyDelete
  12. salam farah,

    mak bgtau suh letak sikit minyak masak kat bahagian kasut yg sebabkan kaki melecet tu.

    ReplyDelete
  13. biasa kasut flat memang kena gigit dulu takut makan tuan kan.. alise pon dulu2 selalu ikut petua orang tua. sekarang2 ni je langgar sikit.. lame2 mesti kasut tu kembang kan..

    ReplyDelete
  14. cik azue pakai stokin so tak kena gigit kasut...

    ReplyDelete
  15. Tak pernah lagi gigit kasut..kalau kena pun masa mula² pakai je..pastu okay dah..tapi kalau pakai sekejap dah sakit memang fiza tanggal terus pakai yg lain.

    ReplyDelete
  16. biasanya bla da pakai br tingat nk gigit ahahahahah

    ReplyDelete
  17. Haha... Ksut tu x sesuai dgn kita la tu sbb tu dia mkn kita... Mcm x logik je petua gigit kasut tu kn..

    ReplyDelete
  18. Pernah dengar juga petua gigit kasut sebelum beli tu Farah tapi tak pernah pula cuba...hehe
    Tapi memang sakit bila kasut dah makan kaki tuannya ni ... melecet abis huhu siap ada blister lagi

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia