Home » , , , , , , , , , » Hunting for Annual Dinner Dress!!!

Hunting for Annual Dinner Dress!!!

Source Extracted from Google
Biasalah tu orang perempuan ni kann??? Benda tu jauh lagi ke depan, event tu jauh lagi ke depan dah planning dah nak pakai baju apa, shawl apa, kasut apa, beg apa, make up macam mana... Huh...complicated sungguh... Erks...Ke iolss saja??? Muahahahaha.... 

Kisahnya, iolss ni tengah sibuk hunting for Annual Dinner dress uolss... Bha ha ha... Hunting-lah sangat... Tak ada maknanya nak beria sakan sewa beli semua bagai...Pakai jer apo yang ado dalam wardrobe tu... Despite, dah lama dah terbiar dah baju2 tu dalam wardrobe tu... So what's in mind???

So far, dalam kotak pemikiran ni ada 3 or 4 attire yang iolss dah shortlisted-kann.... Muahahaha...weekend ni nak kena gali ambil dari wardrobe dan fitting... Ahakss...haruslah fitting uolss... Baju2 sebelum kahwin and sebelum preggy kann??? Last yer punya Annual Dinner, iolss pakai dress jugak...Electric blue giteww dengan bling bling... Walaupunnn...masa tu tengah bawak perut 5 months... hik hik hik... Tapi tak adolah bergaya sakan.... Macam prince and princesses of the night... Perghh, kalau uolss tengok dress up and evening dress diaorang... Macam masuk dalam alam fairy tale pun ada... Evening dress tu as in terms macam Belle dalam cartoon Beauty & The Beast tuu... Menang Best Dress lagi ko... Ahakss..Iolss tak menang Best Dress, tapi last year dapat dapur dan juga iPhone5... Rezeki pembawakkan budak kot??? This year??? Wallahualam... kalau ada rezeki adalah, kalau tak ada redha jer and ok jer uolss... He he he... 

Makanya, memang nak kena keluarkan baju2 tu dan fitting... Kalau muat memang thumbs up ler... Kalau tak muat??? Ahakss.... Aiyoyo...tak maulah...harap2 muatlah... Iolss is malas nak membeli baju baru... Planning dalam kotak pemikiran ni memang dah ada nak pakai apa, kasut apa, shawl or tudung apa.... Dah mix and match dah... Ok, doa banyak2 supaya muat ni...Ha ha ha.... 

*Tiba2 terasa diri ini sangat complicated... hua hua hua... But seriously planning to wear one of my designer dress yang iolss beli dengan harga yang gulppp.... mahal giler kot... Designer mana??? Nanti kalau iolss kongsi kalau baju tu still muat...Ha ha ha... Kalau tak muat pun kongsi jugak apa salahnya kann??? Mana tau mintak pandang pendapat uolss tolong pilihkan yang mana satu untuk iolss??? Kann??? Third party opinions sometime works....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Hunting for Annual Dinner Dress!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, June 11, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

14 comments:

  1. Tulah..bila dinner mmg pening kepala nak pk nak pakai ape?
    http://drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. in sha allah muat tu...kalau tak muat kenalah berdiet sebelum annual dinner.hihi

    ReplyDelete
  3. bila laa nak keje ni,, nak gak pakai yang designer buat,, hehee,, btw, muja ngah cari dress untuk raya,, tak tahu nak cari kat mana,, yang kita suka dah habis lak,, sobss

    ReplyDelete
  4. pandai Farah pilih baju dalam gambar tu, cantik :)

    ReplyDelete
  5. perempuan mmg begini kak..walau lambat lagi,wal dah planning dah..takpe kak, baju lama or baru asalkan akak tetap gojes gitu. fiza pulak hunting for baju raya.

    ReplyDelete
  6. hehe ! biasa dahh tuh.. pomouan, ofkoss ~ :)

    ReplyDelete
  7. Hujung thn ni pi annual dinner lg ni. Tak tahu apa tema huhu
    Bestnya ko Farah dpt iphone....aku tak pernahnya bertuah

    ReplyDelete
  8. hu2.. teman dah lama tak sakit kepala pilih baju untuk ke special event ni.. hu3..

    ReplyDelete
  9. jangan membazir beli yang baru..hehe

    ReplyDelete
  10. Mestilah nak nampak glam mlm tukan Farah.....namanya pun Annual Dinner....apa theme tu...senang sikit nak gali dlm wardrobe tu hehe

    ReplyDelete
  11. superb evening dress :) baru nak tanya sewa kat mane :)
    seronok blogwalking di blog Farah ni. Sudi2 kan blogwalking di www.syafrizajasmin.com ye :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia