Home » , , , , , , , » DIY Pillow & Pillowcase for Ash....^_^

DIY Pillow & Pillowcase for Ash....^_^


Cerita seminggu yang lepas sebenarnya beli kain cartoon2 tu untuk Ash... Tujuannya nak buat DIY project untuk pillow dan pillowcase Ash... termasuk pillowcase bantal kepam dia... ha ha ha.... Pillowcase bantal kepam sedia ada haruslah basuh uolss takkan nak pakai yang tu ajer??? 

Tapiii project tu jadinya tertangguh2 disebabkan time constraints serta keletihan yang amat... Makanya kita sambung this week.... Yess akhirnya siap... Tadi siap ukur potong terus menjalankan misi menjahit.... Oopsss no no no... Haruslah bukan jahit tangan ok??? Jahit mesin uolss... alaaaa.... jahit lurus bolehlah.... ha ha ha .... yang lebih2 iolsss is tak reti.... Menggunakan kemahiran subject Ekonomi Rumah Tangga (ERT) masa zaman2 sekolah menengah dulu.... Tanpa jahit tepi atau hantar kedai jahit tepi iolss balun jer menjahit.... 


Tu dia... siap dengan butang ketip lagi.... Walaupun hasilnya tak seberapa, tapiii jadilah kannn??? Harus ke nak jahit??? Tak boleh ke beli siap jer??? Tak harus sebenarnya uolss... tapi size custom kekononnya.... sebab tu jahit sendiri... bantal tu tak masukkan kekabu lagi... Kekabu mana dapat??? Ha ha ha.... Rumah ni ada banyak bantal, makanya salah satu bantal yang ada iolss korbankan.... 

*Tak pernah dibuat menjahit bantal dan sarung bantal sendiri tetiba ada anak ni terbukak pulak pintu hati nak jahit bantal sendiri.... Walhal mesin jahit tu mama iolss jerlah yang menggunakan selama ni... Iolss nama nak sentuh??? Memang jauh sekali ler.... Muahahaha....


Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel DIY Pillow & Pillowcase for Ash....^_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, June 8, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

18 comments:

  1. Waahhh....bagusnya farah!! Best kan boleh buat sendiri utk anak2..

    ReplyDelete
  2. elok benarlah tu... dah sampai seru menjahit tu. esok lusa boleh jahit baju sendirilah nampaknya...

    ReplyDelete
  3. Bagus dah tu Farah. Langkah pertama sebelum menjahit yang lain-lainnya..

    ReplyDelete
  4. Nak seribu daya kan Siz Farah.. lama2 mesti pandai.. cantik sangat dah tu.. pandai menjahit...

    ReplyDelete
  5. Pandai menjahit. Akk pun suka jahit sarung bantal ni. Senang je.

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum kak.. waaa, rajinnya akk.. pndai menjait..

    ReplyDelete
  7. saya pun kalau setakat macam ni..simple2..jahit sendri je....macam 1 kepuasan..asyik nak membeli jek,,cam takde skill pulak kan..

    ReplyDelete
  8. lena kemain la ash tido kan kak..hehee

    ReplyDelete
  9. bagusnyaaa..ecah pon pandai jahit lurus jer..tu pon senget2 jugak..haha..

    ReplyDelete
  10. menjahit kena ada kerajinan... haha.. part paling malas nk buat ialah menjahit... hehe

    ReplyDelete
  11. comelnya corak bantal baru ash! hehehe cute miuttt.

    ReplyDelete
  12. bestnya dpt mnjahit tuk anak2 :)
    cute

    ReplyDelete
  13. akak pun baru nak menjahit sarung bantal nie....

    ReplyDelete
  14. jahit sendiri ni kepuasan dia lain kan.. mak Ros memang jahit je semua sendiri..

    ReplyDelete
  15. rajinnya kak Farah..Oklah tu nampak kemas.mesti Ash akan treasure pillowcase dia sampai besar :)

    ReplyDelete
  16. DIY pun ok...jimat pun jimat...pas ti boleh buat byk2. ..nanti just tukar sarung ikut ash suka character katun apa

    ReplyDelete
  17. hasil tangan ibu selalunya menjadi.then kalau custom made ni boleh buat ikut citarasa sendiri..jimat pulak tu

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia