Home » , , , , , , , , » Banyaknya Masa Iolss???

Banyaknya Masa Iolss???

Source Extracted from Google
Bercerita tentang masa pulak pagi ni... hew hew hew...bukannya apa, ada sesetengah pihak yang bertanyakan, macam mana iolss ni boleh ada masa update entri sampai 3-4 entri sehari sedangkan iolss adalah seorang wifey, Mummy dan juga employee... Dah tentu sibuk di office kann??? Nak nak lagi kalau Pink Panther macam ni...

Source Extracted from Google
Ho ho ho, honestly iolss ni selalu jer rasa masa tak cukup2 uolss... Pagi sebelum Subuh dah bangun... let say around 4.30 am??? Sebab my biological alarm clock dah bangun masa tu, tepuk2 muka Mummy suruh Mummy bangun... Bergurau senda dengan dia sekejap...lepas tu salinkan diapers, bagi susu...tidurkan semula... Time dia tidur tu, mandi, lepas tu ke dapur siapkan bekal nak bawak pergi office... Ha jangan tak tau uolss... Iolss ni setiap hari bawak bekal ke office makanya kalau sesiapa yang nak date tu kena awal2 bagi memo so that iolss tak bawak bekal on that day... (ini tabiat dari sekolah dulu...bekal memang tak pernah miss)... Dah siapkan bekal, tunggu waktu nak solat Subuh... solat pas tu siap2 nak ke office.... 

Sampai office memang tak ada masa nak jengah Bubblynotes or blog kengkawan ok??? Kalau ada tu bermaksud curi masa sebentar bersama Kit Kat...muahahahaha... bukan main lagi dari semalam ber-Kit Kat...Nak Cadbury dah tak boleh dah... erkss... ok melalut... So, iolss memang akan sibuk... dan memang tak ada masa nak menjengah... Only one thing my habit, if I feel stress or I feel so tired looking at the screen ataupun lepas meeting... Iolss akan spend about 10 minutes untuk blogwalking... cukup or sharp 10 minutes, iolss akan minimize window dan settlekan my workload for the day... Karang kalau tak kental set-kan masa karang... takut lain pulak jadinya kann??? Takut terleka dan hanyut uolss...tak mo tak mo... nanti tak berkat pulak rezeki... 

Lunch hour... iolss blogwalking pakai semakphone ok??? Not browsing at my workstation, tapi sambil lunch sambil blogwalking... bersambil2 giteww... Kadang2 kalau tiba mood datang... draft entri untuk publish kemudian... tak semestinya publish on the same day... kadang2 boleh jadi esok hari juga... Tapi tak adalah straight jer blogwalking, kekadang tu kalau malas blogwalking (uhukss...tolonglah percaya iolss pun ada masa malas blogwalking yer... muahahahahaha)...layan movie or drama on semakphone... tak pun melayan What's App, Twitter, Instagram dan Facebook...Ikut mood... 

Habis lunch continue kerja macam biasa... 1 plus gi surau...pas tu continue kerja...dan macam biasa ada selingan take 5 untuk rehatkan minda jap dengan blogwalking sejenak... Dush dush kalau baca ni macam tak ada rest pulak iolss kann???? Then, continue kerja, gi surau jap dan kerja sampai 5.30 pm kalau Pink Panther mintak stay or banyak kerja akan stay sekejap dalam 1 hour or so... kadang2 less... 

Tibalah masa untuk balik... travelling memang makan masa lama atas jalan...sometimes boleh sampai rumah 6.45 pm, sometimes 7 plus, sometimes 8 plus and worst come to worst kalau massive traffic congestion boleh sampai ke 11.00 malam baru sampai rumah.... hua hua hua.... Balik rumah terus ambik Ash dan spend time sekejap dengan Ash, bagi food, salin diapers, bagi susu and then tidurkan... Ash dah tidur, mandi, solat...masak dinner for my parents kalau malam masih muda, kalau dah menjengah ke pukul 10.00 malam memang tak masak... sama ada makan apa yang ada ataupun tunjuk jer kat kedai...muahahahaha.... dinner (lewat dinner kann???), Ash bangun, spend time dengan Ash...bergurau senda puas2...sambil2 kerling TV...muahahahaha.... lepas tu, salin diapers, bagi susu dan tidurkan Ash... lepas Ash tidur... bermulalah episod kemas rumah, cuci pinggan mangkuk, sapu rumah, mop lantai sikit, gosok baju kalau ada baju yang perlu digosok.... 

Ha lepas semua benda ni dah settle... dalam pukul 11.30 pm...baru iolss baring sebelah Ash... pakai semakphone jer... buka Bubblynotes..dan draft entri untuk keesokkan harinya in bulk.... *_^... Esok, tiba masa nak publish akan ter-publish-lah post tu di blog... Gitewwlah adanya... 

I know I should not be answerable to anyone about my life and how my life is... ^_^...But still, disebabkan dah terlalu banyak pertanyaan yang hairankan iolss kannn??? Inilah jawapannya... And that's how I manage my blog momentum... Kalau kurang entri atau tak ada entri tu bermaksud iolss betul2 tak sempat, sibuk dan keletihanlah tu... However, setakat ni Alhamdulillah...sekurang2nya 2-3 per day masih boleh digigihkan lagi... 

Masa tu tak lah banyak dan terluang mana pun sebenarnya... tapi kalau dah kata passion... and suka... macam mana pun kita akan cari ruang, kesempatan dan peluang itu untuk melakukannya kann??? *_^ ... I struggle between wanting to stay up late and wanting extra hours of sleep...muahahahaha....

Till then, cheerios... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Banyaknya Masa Iolss???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, June 5, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

22 comments:

  1. sy ad byk je masa..haha tp xreti nak tulis ape kat entry hari2..kihkih

    ReplyDelete
  2. hahaha... sama la kita... tp pastu sedar diri semula... jgn bazir masa wooo ;-)

    ReplyDelete
  3. yes. liz antara org yg keep ask u the same question. hihihi

    ReplyDelete
  4. Perghh ! Semput kita baca timetable akak ni. T______T.
    Meh kita jaga Ash. :P

    ReplyDelete
  5. Waktu pagi sekarang memang tergesa-gesa jadinya sekarang..

    ReplyDelete
  6. fuhhh mmg salute la akak.. farah satu entri pun kadang2 ke laut.. akak boleh maintain 3-4 entri.. terbaik la.. =D

    ReplyDelete
  7. superbb mommy bloggerlah akan ni...very inspired me..huuu

    ReplyDelete
  8. wahhhh ni kalau jadi PA ni bagus ni kak farah,, tersusun semua time, apa yang perlu buat bile perlu buat,, semua boleh heheheheh hebat hebat mummy ni!

    ReplyDelete
  9. Hehehe sama ler kita cuma beza Farah beketja Lya surirumah ..Tapi kalau nak BW tu Lya senang guna SEMAKPHONE jugak ...dlm2 duk wak kijer tu leh la jenguk blog kawan2...Mcm entri plak Lya biasa schedule jer kalau tak sempat ..hehehe ..

    ReplyDelete
  10. perghhh..memang padat jadual..supermom ni..hehe

    ReplyDelete
  11. hebat betul..fiza yang dok rumah ni pun tak terkejar masa untuk blog..thumbs up kak!

    ReplyDelete
  12. hebat lah kak farah...ni baru namanya blogger tegar. :)

    ReplyDelete
  13. hehe... wanitakan fleksibel... blh buat kerja sambil2...

    ReplyDelete
  14. hebat!! husna yg banyak masa ni pon tak terkejar nak update.. -.-

    ReplyDelete
  15. perghhh mmg superwoman lah you...
    wa respect.. hehehe
    lagi2 ada anak kecik kan babe. lagi lah kadang tu tak cukup time & kaki tangan nak bergerak..

    ReplyDelete
  16. tu la..rsa nak tanya cam na leh publish 4-5 kali sehari.
    akak ni sentiasa tak da masa hehe..

    ReplyDelete
  17. ye betul tu...biasa buat schedule utk publish entri...mana ada keje y tak sibuk kan..

    ReplyDelete
  18. pergghhh...memang kita mengejar masa....

    ReplyDelete
  19. Kalau nk jadi yg terbaik mmg kita kena berkorban sikit kan...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia