Home » , , , , , , , » Ash Lagi Laju Dari Mummy-Lah!!!

Ash Lagi Laju Dari Mummy-Lah!!!


Focus tu focus...ahakss... tapi ini bukan cerita tentang Ash racing bawak kereta dengan Mummy... Tak ada kena mengena langsung uolss... Saja tempek gambar ni nak dijadikan cerita nak ada gambau... Muahaha.... 

Cerita tentang Ash lagi laju dari Mummy dia ni adalah.... jeng jeng jeng... apabila penggembaraan seorang Mummy berkejar2an bermula dengan anaknya... development phase-lah katanya... Hamboi hamboi Ash jenuh Mummy nak mengejar dia sekarang... Hurmmm... 

Sejak dah pandai menyusur atau mengesot dengan jayanya dan dengan lajunya ni, memang iolss nak kena lebih cepat dan lebih tangkas dari Ash. Kalau lembap dan terhegeh2 jawabnya tak sempat nak catch atau nak selamatkan sama ada Ash atau barang yang dirangkul tu lah. Perangai Ash ni pulak, barang kalau dah ada dalam genggam tangan dia, jangan diambik... kalau tidak... haruslah panas baran adanya. Ahaksss...

Payah nak pujuk ooo.... anything tak kiralah gadgets ke? toys ke? Jadi sebelum dia sempat genggam baiklah cepat2 ambik.... Seronok betul dia mengesot or menyusur ke sana ke mari dan dah ada tanda2 nak belajar duduk dan mula cuba untuk berpaut pada sofa... Hu hu hu... Time ni lah nak kena extra alert, observant and care ye tak??? Risau kalau2 kot2 terjatuh terlentang ke... tersembam ke... dahlah tulang temulang masih fragile... 

Mengesot punya mengesot, menyusur punya menyusur, bergolek punya bergolek.... bila dah letih, penat dan bosan main sendiri... akan mula kedengaran bunyi hik hok hik hok... mieeee... sambil mengesot dengan lajunya ke arah Mummy mintak didukung... Ha tu lah dia Ash... Sangat2 manja dan tak boleh Mummy lepa sikit... Ihikss.... But I'm happy spending my time with him...Gila ko tak happy habiskan masa dengan anak??? Ada ke orang yang tak suka spend masa dengan anak??? Hu hu hu.... 

Phewww... just imagine... itu baru mengesot atau menyusur... Kalau kaki dah jejak tiles??? Jejak carpet??? Kengkawan dok cakap, wait till Ash dapat kaki then you'll know... Ha ha ha... Tapi ni dah terawal-lah pulak... Apapun yang penting Ash sentiasa sihat dan membesar dengan sempurna serta berjaya dunia akhirat serta dilindungi Allah dan dirahmati Allah SWT sentiasa yer arjuna Mummy??? Itu doa Mummy untuk Ash setiap hari... Semoga Ash happy dalam hidup Ash... Ash happy Mummy pun happy... 

Even though Ash kurang sihat sikit sekarang... Alhamdulillah on the progress...Ash is getting better and better... Mummy will do whatever it takes untuk pastikan Ash sihat setiap hari... Tak kisahlah berjaga malam ke, mata panda ke, Mummy letih ke, Mummy penat ke, Mummy tak cukup tidur ke... Yang penting Ash sihat... Sikit pun Mummy tak terfikir atau terlintas nak mengomel ke, nak mengeluh ke, nak merungut ke... Adatlah anak kann??? Itulah lumrah seorang Mummy... Get well soon my baby son... ^_^ Ash ni kuat jugak... walaupun merengek atau meragam sebab badan tak sihat tapi masih mampu main dan gelak ketawa... Alhamdulillah... Doctor pun kata Ash strong boy and disebabkan semangat yang kuat tu, he's recovering progressively well... There you go my baby son... keep the spirit up... 

*My meeting is done and there's another appointment coming up soon this evening... ecehhh appointment ko tak menghingat, dah macam bunyi businesswoman jer dah... Ambik feel uolss ambik feel.... Nanti iolss ceritalah apa dia the appointment is all about... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash Lagi Laju Dari Mummy-Lah!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, June 25, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

11 comments:

  1. salam. alololo..comelnya Ash..manja dengan mummy dia eh heee

    ReplyDelete
  2. Get well soon Ash notiboy...! muka nakal dia tu... comel sangat tau kak Fara !

    ReplyDelete
  3. ha2.. orang kata budak kalau baru pandai berjalan memang suka berlari tanpa henti.. semout kita mengejo nya.. hu3.. tapi Ash mengesot pun dah laju yeaa.. halamakkk.. heee.. nanti berlari ala2 marathon lak bila tiba time dia.. kekeke

    ReplyDelete
  4. hehehe..
    get ready ler mummy lepas nie..
    boleh dh xcercise tue

    ReplyDelete
  5. kalau ash boleh jalan nanti,kemain la lari2 ash..hehee
    good boy ^_^

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah... Moga dlm pemeliharaan Allah...

    ReplyDelete
  7. Waahh
    ...bagus kalau anak aktif. Cuma maknye lah yang x larat nnti.

    ReplyDelete
  8. bila ash dah dapat kaki memang lebih laju lah kak..hihi

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia