Home » , , , , , » Arip Juara Kilauan Emas 4!!! | Konsert Mega Akhir Kilauan Emas 4

Arip Juara Kilauan Emas 4!!! | Konsert Mega Akhir Kilauan Emas 4


Source Extracted from Google
Walaupun iolss ni belum masuk ke usia emas dan dalam kategori belia muda remaja peringkat akhir... Ahaksss...Tapiii secara tak langsung iolss pun terjebak juga dengan Konsert Kilauan Emas 4 ni.... Ni semua gara2 Atuk Ash dan Nek Ma Ash yang booking TV tu setiap kali rancangan ni on air.... Bukan iolss jer yang terjebak.... dengan Ash2 sekali terjebak... 

Ala apa nak heran terjebak atau tak... sekali sekala tengok reality show macam ni layan jugak... even though iolss ni minat pada reality show macam So You Think You Can Dance, America's Next Top Model and etc...pada hakikatnya... Tak jatuh pun standard nengoknya and get to know about it... Entertainment kannn??? So variety lah... Once a while layankan minat parents tak salah kot??? Takkanlah kita jer nak conquer TV tu kann??? Parents walau dah berusia they still have the sense for recreation jugak walau tak sehebat weolls yang muda2 ni.... And perhaps one day... In Shaa Allah, dengan izin Allah kita sendiri akan sampai ke usia emas itu.... 

Uikk... iolss kalau dapat membebel... panjang melarat perginya... Oh ok, well rasanya most of us mungkin dah tau siapa Juara Kilauan Emas 4 ni kann??? Tengok tajuk pun uolss dah boleh agak dah... So, iolss just summarize jer lah ek... 

Juara & Pemenang Anugerah Juri


Arip 

Sedikit info tentang Arip... Nama sebenar beliau ialah Omar Sharif Bin Mat Din. Berusia 42 tahun. Berasal dari Raub, Pahang. Mempunyai sepasang cahaya mata. Bekerja sebagai pembancuh minuman di sebuah restoran di Raub, Pahang. Alhamdulillah, rezeki abang Arip ni, rezeki anak2 abang Arip. 

Tempat Kedua 


Tak silap iolss lah abang Zain ni dulu penyanyi or vocalist pada salah satu kumpulan dalam tahun 90an ek uolss??? So, 2nd place adalah abang Zain... 

Tempat Ketiga


Rod Stewart Malaysia??? Shall I say??? Berusia 63 tahun tapi iolss suka dengar abang Ben ni carry lagu2 omputih uolss... sebab pronounciation and diction together with the melodies memang ngam... Tak caya uolss cubalah search video kat YouTube dan dengar betul2 suara abang Ben ni... ^_*

Apa2pun rezeki mereka masing2... weolls ni tumpang tengok jer lah dan tumpang happy untuk mereka... Tahniah diucapkan kepada ketiga2 pemenang... Sorang satu dapat sebiji kereta dan cash yang lumayan... Oh ya terbaca, abang Arip tu masuk Kilauan Emas 4 atas cadangan serta dorongan ibu beliau... Doa serta kesungguhan seorang ibu itu mustajab kannn??? Moral of the story ada 2... apa pun yang kita lakukan restu serta doa ibu itu penting... dan yang keduanya... For us the Mummy2... penting pada diri kita untuk doakan kejayaan anak dengan ikhlas dan bersungguh2... In Shaa Allah ada rezeki untuk anak2 kita walau macam mana pun... 

*Ada ke Kilauan Emas 5? Kalau ado, happylah mum and dad... hew hew hew... Satu jer... if ada Kilauan Emas 5... kasi canlah golongan Mummy pulak yang menang... hik hik hik....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Arip Juara Kilauan Emas 4!!! | Konsert Mega Akhir Kilauan Emas 4, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, June 12, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

19 comments:

  1. kita tak layan la kilauan emas..hihi..tak kenal pon depa ni..:)

    ReplyDelete
  2. laa...xtgk pun.. ;(
    vokal arip memang xleh disangkal..tp tmpt ke 2 tuuu..ingatkan abg ben..
    hurmm..xde rezeki dia kot..tmpt ke 3 pun ok la..

    ReplyDelete
  3. tiga-tiga finalis pun best..tapi dah rezeki abang arip. tahniah ! :)

    ReplyDelete
  4. haah... zain tu penyanyi kumpulan Arrow.. nama glemer masa dia fofular ialah Ringgo.. patut lah sy dan asben ckp muka dia nie macam artis Ringgo.. rupanya betul... hahaha.... sy tgk kilauan emas sbb nak tgk persembahan artis otai jer... mlm tadi mcm tak puas tgk m.nasir dgn ella berduet... hehe...

    ReplyDelete
  5. Kata orang rezeki ayam nampak di kaki, rezeki manusia x siapa yg tahu.. siapa sangka dr pembancuh minuman Arip blh menang kilauan emas dgn hadiah yg cukup lumayan..

    ReplyDelete
  6. fulamak..ni la yang mama n abah una dok mengadap kalau malam rabu,, takleh tukar tv hahahah

    ReplyDelete
  7. tahniah pokcik arip..hehe..ayah dgn mak semangat tgk mlm td..niesa dah krokkkrokkkrokk..ZZzzzz...hikhik

    ReplyDelete
  8. dah agak Arip juara...tahniah....

    ReplyDelete
  9. alamak.. tak ikuti perkembangan betul lah teman ni.. hu2.. dah umum pemenang yea..

    ReplyDelete
  10. Tahniah Arip, Zain dan Ben .... :)

    ReplyDelete
  11. tak tengok pulak kilauan emas ni..huhu

    ReplyDelete
  12. mmg dh diduga pakcik arip mnang,
    suara dia mmg best bila lagu rock,
    smalam pulak nyanyi lagu saleem
    mmg tangkap leleh suara.

    ReplyDelete
  13. haha..patutla baru 42 tahun ropenyer..hehee..tahniah arip..memng rock

    ReplyDelete
  14. Wah.. Rajin ea mlyn.. Xpnh tgk.. Hehe...

    ReplyDelete
  15. wah ! nama manja encik suami CN, arep ! tp arep CN lagi best suaranya, kalah amy search tau ! heheheh

    ReplyDelete
  16. Okje pun jadi jatuh cunta pulak tengok KE ni Farah....bukan main lagi okje tunggu KE Rabu baru ni hehe....Yezza Ben mmg best sore dia serak serak tp kesian hari tu sore dia tak keluar

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia