Home » , , , , , , , , , » Anak Panda Jadi Tukang Ramal Jaringan Piala Dunia

Anak Panda Jadi Tukang Ramal Jaringan Piala Dunia

Source Extracted from Google
Gitewww... dulu Paul Si Octopus tu yang jadi tukang ramal... ok...now anak panda pulak dikatakan jadi tukang ramal jaringan Piala Dunia... Hua hua hua... Trending betul and hot betul panda di pasaran sekarang ni ek??? 

Menurut sumber di SINI

BEIJING: Anak panda akan digunakan untuk meramal jaringan di perlawanan Piala Dunia, mengikut satu laporan di China. Panda itu dikatakan akan membuat ramalan dengan memilih makanan daripada bakul pilihan dan memanjat pokok yang ditanda. China berharap beruang itu akan mengatasi populariti sotong Paul dari Jerman pada edisi lalu yang berjaya membuat ramalan tepat bagi beberapa perlawanan Piala Dunia 2010.

Pilihan Makanan
Pada peringkat kumpulan di Brazil bulan ini, panda berumur 1 hingga 2 tahun itu akan memilih makanan daripada 3 bakul buluh mewakili sama ada menang, seri atau kalah. Bagi pusingan kalah mati, pemenang pilihan haiwan itu akan ditentukan dengan memanjat pokok yang terdapat bendera negara yang bertanding. - AFP

Memacam kes, memacam ragam... percaya sangat mereka2 ini... ermmm... Paul Si Octopus tu kebetulan jer kot??? Hu hu hu... Uolss janganlah taksub sampai percaya ramal meramal ni... Kalah menang kan adat pertandingan.... Mungkin budaya mereka2 tapi bukan budaya kita kann??? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Anak Panda Jadi Tukang Ramal Jaringan Piala Dunia, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, June 4, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

21 comments:

  1. alise suka yang time sotong jadi tukang ramal.. macam logik.. :)

    ReplyDelete
  2. Macam-macam..nanti lepas panda binatang apa pulak nak jadi tukang tilik..hehe

    ReplyDelete
  3. popular binatang2 kat zoo skrg ni.. terutamanya panda n bab*

    ReplyDelete
  4. maka akan banyak laa penjudi2 akan melabur berdasarkan mood si panda nie..hehehe..next world cup, kita pun dan ade panda boleh jadi tukang tilik..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. Dlu sotong skrg pnda pula... Hha.. Macam2 lah...

    ReplyDelete
  6. comel la anak panda jd peramal.. hehe

    ReplyDelete
  7. kejadah panda lak jadi peramal,hadoi..haha

    ReplyDelete
  8. Pulak dah..memacam je la..panda jadi mangsa

    ReplyDelete
  9. hahaha..kadang-kadang seronok gak layan ramalan-ramalan pelik macam ni.tapi sebagai Islam tak boleh la percaya. :)

    ReplyDelete
  10. heheheh kesian panda jadi mangsa keadaan

    ReplyDelete
  11. hihihi.. kalau pandai bear yang mainan tu teman suka, panda bear yang hidup tu teman takotttt..

    aish.. panda dah ganti octopus lah dalam profession Peramal ni yea

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia