Home » , , , , , , , » Unknowned SKYPE Call From Strangers...

Unknowned SKYPE Call From Strangers...


Morning peeps!!! Seronok bercuti hari ni? Pepagi ni iolss nak mengomel sendirian di Bubblynotes.Tak taulah ada orang nak layan ke tak time2 cuti macam ni... Ho ho ho... 

Baca tajuk tengok gambar. Masuk hari ni dah genap seminggu setiap malam hamba Allah ni dok call iolss through SKYPE... Uiksss kenal ke? Memey tak ar.... and memey tak ar iolsss nak pick up or answer... That's me... strangers iolss tak layan... even sesiapa sekalipun kan??? Tak tau lah kot ada yang rajin melayan strangers kann??? Memang prinsip iolsss tak akan layan strangers or anonymous. 

Sebab tu sesiapa saja yang call or text or What's Apps or apa2 cara sekalipun kena introduce diri dulu kat iolsss. Kalau calls memang iolsss takkan pernah pick up lah kalau dari unknown number. Hu hu hu. Sampai perkenalkan diri baru iolss jawab ok? Perkenalkan diri macam mana? Pepandailah...  

Sebelum semak otak... sebelum sakit jiwa... sebelum phobia or trauma ke what so not baik tak payah layan... lagi2 waktu selepas office hours... Hu hu hu. I won't pick up. Pengalaman mengajarkan iolsss... Ramai antara kawan2 iolss pernah bercerita pada iolss tentang gangguan2 yang sebegini yang pernah terjadi kepada mereka. So, iolss belajar dari situ. If urusan business or job blog pun, theyolls akan contact melalui contact form di Bubblynotes dan kemudian baru contact iolss. Sama ada contact form atau e-mail ataupun PM iolss di FB. 

Penting sebenarnya menyaring setiap calls or text or What's App kan??? Jangan main boh jer terima. Hu hu hu... 

So memang sorry iolss takkan entertain strangers... Kalau Abah Ash ada memang iolss suruh dia lah jawab... Ha rasakan... Muahahaha... 

Uolss macam mana? Simply pick up or entertain tak? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Unknowned SKYPE Call From Strangers..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, May 13, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

22 comments:

  1. menakutkan kalau ade hari2 strangers dok kol kite.. skrg macam2.. pukau melalui panggilan pon ade..haishh.. kena berhati2.. peringatn utk anis jugak..huhu

    ReplyDelete
  2. errr no way nak pickup.
    takut lah kak farah TT_TT
    hihihihi
    true true true thank u for reminding!! :D <3

    ReplyDelete
  3. hari tu ada foreigner yg dok add fb kite......dah reject pon add lagi..geram plak...

    ReplyDelete
  4. betul tu farah...berhati2 lebih baik

    ReplyDelete
  5. kalau fiza pun memang taklah..kalau orang tak kenal mmg buat tak tahu je..kena hati² kan kak

    ReplyDelete
  6. Erkkk muka menakutkan... Haha.. Mummy ash ade secret admirer... Hehe

    ReplyDelete
  7. Kalau tak kenal Farah, lebih baik jangan jawab. Biarkan saja......

    ReplyDelete
  8. shida pernah kena juga..byk2 kali smpai last2 kite di maki hamunnya..sabar jelah..farah oit..

    ReplyDelete
  9. kena hati2 kan..wat dono je kalo xkenal

    ReplyDelete
  10. Dunia maya skrg dah semakin bahaya, so baik elakkan. Sometimes it's a kind of scam. Huhu..

    ReplyDelete
  11. saya confirm takkan layan dan saya ni jenis keras hati, terus je block strangers tu.
    hahah

    ReplyDelete
  12. X layan la..mls...tp baru2 ada je yg kacau..especially yg dari ambank tu..yg call ckp akak ada overdue credit card...huhu

    ReplyDelete
  13. betul tu kak farah.. bahaya kalau terima kol dari org yg tak dikenali..
    risau kalau apa2 jadi kan..:)

    ReplyDelete
  14. Huhuhu takutnyerrr ..manusia ni pelik2 betul la kan ..
    Kita tak kenal dia ada hati cr kita huhuhu..
    Jgn layan jgn layan ..
    Buat dono jer Farah ..
    Lama2 dia fedappppp la tu hahaha ..

    ReplyDelete
  15. kalau aida memang buat tak layan je..huhhuu..tak kuasa nak melayan..hahaha

    ReplyDelete
  16. Fiza pun mcm sis.. tak layan.. hehe

    ReplyDelete
  17. nik jenis yang tak suka pick up call.so jgn la harap ni angkat call lagi2 dari no yg tak di kenali.even no opis skalipun..hihi

    ReplyDelete
  18. kerap juga akak kena... tak kira siang tak kira tgh malam buta kol akak. pelikkan?

    ReplyDelete
  19. Huhu... X knal x pyh jawab... Cari mslh je nnt..

    ReplyDelete
  20. Isk memang pelik lah manusia cam nie dear .
    Kalau cik akak tanpa segan memang dah block dah
    Memang saiko org cam nie dear

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia