Home » , , , , , , , , » Today: Suntikan Imunisasi for 5 + 6 Months!!!

Today: Suntikan Imunisasi for 5 + 6 Months!!!

Source Extracted from Google
Jeng jeng jeng... tu dia... banyaknya jarum... ahakss... iolss dulu pun takut jarum jugak...tapi sejak preggy bila dah lali, makanya sekarang dah jadi tak takut jarum dah uolss... Muahahahaha... Mummy2 to be atau adik2 yang bakal jadi mummy satu hari nanti, yang takutkan jarum tu... bersedia untuk jadi tabah dan kental ek dengan jarum... Tak ada apa pun... dulu iolss pun takut jarum jugak...but now..dah ok! Yelah, iolss ni lah paling banyak kena "jap" masa preggy dulu kot... Memacam jenis "jap" uolsss.... Semuanya disebabkan komplikasi iolss yang selalu sangat iolss cerita dulu tu... Ihikss... Alhamdulillah, everything dipermudahkan.... 

Sepatutnya on Monday...tapi Monday biasalah Mummy-nya banyak kerja... so kita qada'kan ke hari ini... Ala selang berapa hari jer pun kannn??? Lama dah tak kena cucuk ni... last masa 3 months hari tu kot??? Ni combine punya "jap" ni... The last time dia tak nangis dan tak demam... But don't know this time around... 

Adakah dia akan chill begini jer... seperti 3 months hari tu???

Source Extracted from Google
Ataupun dia akan jadi begini??? 

Source Extracted from Google
Alo lo lo, nanti Mummy tengok ek??? And hopefully tak demam lah... Same as previous... One of the tips yang doktor suruh... lepas cucuk terus bagi consume ubat demam... In Shaa Allah jadi tak demam.... 

Buat Ash... bertabahlah yer menghadapi jarum hari ni ek.. hik hik hik.... Dan if uolss mencari2 info or just nak tambah general knowledge...bolehlah membaca Jenis2 Suntikan/Imunisasi Bayi/Kanak2 ... Till then, cheerios...I'm a busy Mummy ok??? Motif??? Ok, bai... Jumpa lagi nanti!!! *_^

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Today: Suntikan Imunisasi for 5 + 6 Months!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, May 29, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

13 comments:

  1. zaman anak2 I kena cucuk dulu I tak pernah pegang.. tak sanggup nak tengok.. hehe
    Ash sila bertabah yer nak.. :D

    ReplyDelete
  2. farah.. nad penah baca, kalau nak kasi baby tak rasa sakit sangat time inject, bagi dia mkn kurma skit seblum tu... tak silap baca artikel Dr Zubaidi kot.. dia kata manis kurma tu mcm bius natural la.. nad slalu lupa nk try kat anak nad.. huuhu

    ReplyDelete
  3. in sha Allah Ash kuat..tak macam kak Aisyah, gembeng..

    ReplyDelete
  4. hehe ash nk kena cucuk...jgn nangis2..sy pun takut jarum gak kak..ngilu je tgk jarum..haihhh:P

    ReplyDelete
  5. Betul. Bagi terus syrup PCM tu. Useful sebagai pain relief jugak. (biasanya lps cucuk budak meragam sebab sakit).

    ReplyDelete
  6. Jemput join ni: http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    ReplyDelete
  7. ash kuat...mesti tak nangis punyee

    ReplyDelete
  8. Syukur sudah melepasi zaman ini, anak paling kecil sudah 6 tahun

    ReplyDelete
  9. lama dah meninggalkan zaman suntik menyuntik ni farah.... Bagi chance kat adik adiklah pulak hehe

    ReplyDelete
  10. Insha Allah... Ash cuperboy...

    ReplyDelete
  11. alolo..yg tua pun sakit..ni pulak kalau baby..

    ReplyDelete
  12. imunisasi 3 serangkai nie ler buat baby demam lama sikit dari biasa....

    ReplyDelete
  13. Ash kuat..confirm tak nangis hero ni

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia