The Act of Guling2!!!


New lesson entah dari mana... ahaksss dari diri sendiri-lah... New attitude and new behaviour... Hu hu hu... Boleh bikin Mummy pengsannn uolsss... Dushhhh... 

Guling2 positif tak apa... Positif yang macam mana tu??? Maksudnya... dia main tapi guling2 yang tak best adalah disertai dengan amukan dan tangisan. 

Sekarang ni... kalau ada benda kat tangan dia janganlah ambik... Mesti mengamuk. Contohnya petang semalam... kotak lotion yang dicapai... pheww pantang Mummy lepa sikit... cepat jer tangan ek??? Yup... kan sekarang ni semua benda nak gigit, nak hisap dan nak masuk dalam mulut. Termasuklah kotak lotion tu petang semalam. 

Mummy ambiklah... tadaaaaa.... as expected berguling2 dan mengamuk kemain lagi dia... Yelah benda tak boleh makan... nak dimakan haruslah Mummy larang. Kena ajar sikit... even kecik lagi... apa yang tak boleh tetap tak boleh that's Mummy's rule... melentur buluh biar dari rebungnya kannn???? Sok kalau dah jadi buluh payah pulak... Elok dari awal2 ni ajar... 

Perghhh... pujuk ganti dengan toys tak nak... cium tak nak... peluk tak nak... lagi kuat dia nangis... amboiii kemain lagi dia ek??? Last2 tu dia Mummy dah mula bersuara... "Amboiiii... biasa dia tu... Mummy bit nak Mummy bit...?" ... Angkat tangan kanan tunjuk kat dia, tapi tak adalah touch pun... "Ash, Mummy got 5 fingers on each hand which one you want??? Right or left???"... 

Alolololo... dia pandang Mummy... cium pipi Mummy terus lentokkan kepala kat bahu Mummy... Mummy cium dia... Baru senyap dan senyum... Masukkan dalam buai enjut jap terus tidur... Hu hu hu... Barang kat tangan dia janganlah diambik... 

*Ho ho ho... garang ke Mummy???Muahahahah... macam garang jer??? Tapi sayang... pujuk gak balik.... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel The Act of Guling2!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, May 19, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

21 comments:

  1. mak pun boleh guling-guling sama...haha

    ReplyDelete
  2. Bersiap sedialah mummy.. Nanti ash boleh merangkak, berjalan n berlari lagi macam2 ash nak cube.. Hahaha

    ReplyDelete
  3. Alolo sweet sgt haha :3 Pandai dia ambik hati mama dia :D

    Jom Kak waheda melawat ke blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  4. my niece qhaira dah pandai kenal orang, hari ni mommy dia start keja, x tau la macam mana dia tinggal ngan uwan....budak2 dik..dia nak explore...

    ReplyDelete
  5. saya pon garang..lagi anak dah besar ni..memang jadi mak singa je ari2..(kalo anak buat salah la..)

    ReplyDelete
  6. guling seksi kemainnya Ash ni ye hahaha. Pandai Ash kasi sejuk hati mummy balik ye hehehe good boy sangat (^_^)

    ReplyDelete
  7. Guling2 manja tu Farah ... hehe

    ReplyDelete
  8. hahha...kan last2 dah tewas dengan fierce mummy 2

    ReplyDelete
  9. nanti sat g dia besar, dia guling2 depan kedai..lagi haruuu

    ReplyDelete
  10. alololooooo..
    mummy iyeee pelatt laa, bit nak bit.?? hehee :P

    ReplyDelete
  11. nasib baik dia takut.. kalau tak takut memang haru lah macam N.huhu

    ReplyDelete
  12. Haha..Lawak2..Agak2 geram,try berguling sekali dgn anak..tgk..anak diam sekejab x?? Cumanya, kalo kite marah, time pandang mata die, jgn pandang dgn mata kemarahan, tapi try pandang tunjuk mata simpati / memujuk..haaa..gitu katenye..kiki

    ReplyDelete
  13. garang ke? akak punya garang lagi la...hhee...

    garang sebab sayg tak pe kot...

    ReplyDelete
  14. Ala... Garang sgt la mommy... Ash nk mnje2 je.. Hekhek... ;-)

    ReplyDelete
  15. xpe.. garang2 pun garang yg penuh dgn ksh syg gitu..hihi...

    ReplyDelete
  16. Ash manja² ngan mummy tu..comel berguling² dia

    ReplyDelete
  17. itu mainan yang paling Ash suka ek....

    ReplyDelete
  18. amboi ash..protes jenis apakah itu..hahaha..
    xpaa kak, garang sikit tak paa cuma jgn smpai ash takut sudah..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia