Home » , , , , , , , , , , » Telefon Itu Ibarat Nyawa...

Telefon Itu Ibarat Nyawa...


Huh tajuk tak menghingat... cliche lah sangattt... Hua hua hua... Holla Happy Saturday morning peeps...and iolss bersiaran dari office pagi ni... Turn Saturday working for iolss for this month... Ada 5 weeks so kena attend 3 Saturdays. ^_^... 

Apa kes nyawa2 pepagi ni? Tak ada case apa2... cumanya bagi iollsss yang PJJ dan tak berapa nak PJJ sangat ni telefon a.k.a. semakphone itu adalah ibarat nyawa... Why do I say so? Kerana telefon itulah yang menghubungkan kami mengenai perkembangan semasa kami... Giteww... ahaksss... 

SKYPE
Itu sudah tentu... kalau rasa rindu sangattt... amboi kemain sangat kannn??? Or tak berjumpa lebih dari 2 hari... gitewlah gayanya... Kami ber-SKYPE... seperti dalam entri INI

CALL
Nak dengar suara haruslah call di kala waktu yang tak mengizinkan kami... Ahaksss curi2 call pun boleh uolsss... ^_*

TEXT MESSAGING
Kalau nak keluar ke mana2 atau ada perkara2 urgent... text ajer... a short one will do... 

Penting ni semakphone ni... untuk menghubungkan kami... la la la... yelah walau PJJ yang tak berapa nak PJJ... tanggungjawab dan ingatan kepada keluarga tak seharusnya dilupakan ye tak??? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Telefon Itu Ibarat Nyawa... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, May 10, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

21 comments:

  1. Jadi benda wajib di zaman sekarang ni kan..

    ReplyDelete
  2. fon mmg sgt penting sekarang ni..paling2 pun dpt nokia 3310 pon ok..hehe

    ReplyDelete
  3. yang tak PJJ pon penting farah..any urgent matter kan..

    ReplyDelete
  4. Btol btol btol...telefon ni skrg memg da jd keperluan dah..huahua

    ReplyDelete
  5. kuar tanpa fon rasa kosong jer kn. .

    ReplyDelete
  6. yezz setuju dgn pendapat u babe..
    for me, semenjak kewujudan semakfon mcm2 tech kita boleh explore kann..
    cth mcm u PJJ yg tak berapa nak PJJ hehehe ... agak2 rindu ngan abah Ash boleh skype je.. zaman dolu2 mana ada mcm ni.. hahahhaa

    ReplyDelete
  7. mmg hp skun sgt2 wajib ada setiap org..sbb skun ni mn ada org pakai tepon umah tu..huhu

    ReplyDelete
  8. adatla tu dear, nak berhubung ngan orang tersayang perlu ada semakphone sentiasa kan :)). Keje ke dear, happy working!! pas keje boleh shopping hehe :D

    ReplyDelete
  9. Betul tu....Hp dah jadi keperluan sekarang ni Farah......aku pegi mana2 pun wajib bawa hp. yalah kalau ada masalah apa2 senang nak call hubby terus......:)

    ReplyDelete
  10. serius, memang telefon dah menjadi satu keutamaan sekarang...

    ReplyDelete
  11. kalau takde memang susah lah kan..kalau tertinggal hp kat rumah pun dah haru apatah lagi kalau takde..huhu

    ReplyDelete
  12. Nyawa yang selalu silih berganti...

    ReplyDelete
  13. tak boleh bayang kalau fon tu rosak ker.. salah letak ... tak jumpa cari... hahaaha... menggelabah jawabnya...

    ReplyDelete
  14. Betul. Xde hp x ley hidup...

    ReplyDelete
  15. tak lengkap rasa tanpa henfon..-..-

    ReplyDelete
  16. dulu kan, pakai tepon box tu je.. beratur panjang guna... muhehehe...

    ReplyDelete
  17. Part PJJ tu sgt2 nendalam maksudnya..sama ngan akak la. Hp kalau xde mmg ada yg x kena...huhu

    ReplyDelete
  18. penghubung nyawa kita farah dengan org tersayang......

    ReplyDelete
  19. Smartphone memang penting... bateri kong je, habis segala... nk update blog pun tak dapat.... ibarat hilangnya sementara nyawa. huhu

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia