Home » , , , , , , » Susahnya Menjadi Cantik!!!

Susahnya Menjadi Cantik!!!

Source Extracted from Google
Pinjam gambar Kate Middleton jap sebab pada pandangan mata iolss she's beautiful and gorgeous... ^_^... Agree???... Well... semua wanita pasti berkeinginan untuk menjadi cantik, gebus, gebas, flawless segala bagai giteww kann??? Ada ke wanita yang tak kepingin??? Cuba angkat tangan laju2 dan tinggi2 cepat2, iolss nak tengok sikit? Muahahahaha...macamlah nampak ye tak??? Tapiii, perlu diingatkan, bersyukurlah dengan apa yang Allah SWT dah kurniakan kepada kita ok??? Jangan sesekali tak bersyukur dan cuba mengubah kejadian indah ciptaan Allah SWT... Yang penting cantik dalaman tu... cantik luaran tu orang kata boleh dibuat asalkan tak bertentangan dengan hukum kannn???

Jadi cantik ni pun susah jugak ok uolss??? Siapa cakap jadi cantik tak susah??? Hew hew hew... Macam2 nak kena maintain, macam2 nak kena jaga...kira2 macam high maintenance jugaklah... la la la la... 

Ok, susahnya menjadi cantik ni juga adalah kerana....
  • Orang yang berwajah cantik mudah untuk membuatkan lelaki tergoda dengannya. Dan ini akan membuatkan syahwat seseorang lelaki itu naik.
  • Orang berwajah cantik mempunyai ujian yang cukup berat untuk diri theyolls, sebab theyolls terpaksa menjaga hati dan fikiran theyolls agar tidak riak dengan kecantikan yang diberikan dan tidak memandang rendah terhadap orang lain yang dirasakan kurang cantik. 
  • Orang cantik ni susah sebab theyolls perlu menjaga diri theyolls lebih dari wanita yang lain. Kerana fitnah itu akan lebih menjurus ke arah theyolls oleh rasa dengki dari pihak yang lain.
Phewww...bukan mudah sebenarnya menjadi wanita cantik ni... Cantik itu sebenarnya adalah ujian serta dugaan... Betul tak??? 

*Pada iolss semua wanita cantik... cantik dengan cara mereka yang tersendiri... so berbanggalah menjadi diri weolls dan dengan bersyukurlah dengan apa yang Allah SWT dah kurniakan... betul tak??? Jangan bila dah rasa diri tu cantik, riak, bongkak dan angkuh... No no no no no... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Susahnya Menjadi Cantik!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, May 9, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

28 comments:

  1. Blogwalking sini. Nak menang Kcolly ?

    Jemput join.

    http://sayasyiera.blogspot.com/2014/05/mini-giveaway-kcolly-by-syiera-firdaus.html

    ReplyDelete
  2. stuju ngan k.farah. semua org cantik ^^

    ReplyDelete
  3. Fuuhhh ! Naseb baiklah tak cantik. :D

    ReplyDelete
  4. cantik subjektif kan..kalau muka cantik, tapi tak senonoh..ke laut juga jawabnya..hihihi

    ReplyDelete
  5. Betul tu... bukan senang jadi orang cantik ni.. Syukur dengan apa yang dah dikurniakan olehNYA... :)

    ReplyDelete
  6. Haa.. nasib baik gak tak berapa nak cantik.. cantik skit2 je.. hihihihi :P

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah. . saya sederhana maybe :)

    ReplyDelete
  8. cantik tu kan satu kelebihan..

    ReplyDelete
  9. semua wanita cantik tp paling cantik di sisi allah ialah taqwa...:)

    ReplyDelete
  10. jadi perempuan biasa sudah hehe

    ReplyDelete
  11. btllll setuju ngan kak farah!! berat jadi cantik ni,, lg2 kalau dah bersuami,, laki lain pandang,, suami kita yang berdosa.. sian suami kita..

    ReplyDelete
  12. fuhhh...akak memang cantik...eh..eh...hahahahahaha.....cantik ke x cantik ke apa ada kisah kitakan satu malaysia...hahahahhaa ( otak x betul sebab tetiba stress)

    ReplyDelete
  13. semua org ada keistimewaanya trsendiri kan sis..besyukur dgn apa yg ada skrg.

    ReplyDelete
  14. Biar cntik dihati walaupun tak cantik zahir... Cantik batin tu yg pnting...

    ReplyDelete
  15. biarlah cantik di mata suami dan anak, juga cantik disisi Allah..
    great sharing dear ;)

    ReplyDelete
  16. For me pun, semua wanita dah dikurniakan cantik tu.. cuma depends on diri sendiri nak guna cantik tu macam mana jalannya..

    ReplyDelete
  17. Cantik bukan ukurannya.
    Bila cantik nie memang payah.
    Cukup lah dengan apa yg kita miliki

    ReplyDelete
  18. wah my haziq dari baby sampai sekarang dah 7 yrs pun asik ada kerak nih lagi.. y? y? Y?

    ReplyDelete
  19. semua manusia cantik ciptaan Allah.Biarlah cantik tu yang original luar dan dalam :)

    ReplyDelete
  20. cantik hensem semua tu kurniaan pinjaman je. cuma kalau cantik, berbudi lagi tambah cantik kan. tak kisahlah janji hati baik

    ReplyDelete
  21. bersyukur dikurniakan fizikal yang lengkap

    ReplyDelete
  22. Syukurlah apa yg kita adakan Farah...cantikkan subjektif betul tak?

    ReplyDelete
  23. Cantik dari dalaman itu lebih menarik

    ReplyDelete
  24. Betul tu Farah......nasib baik aku tak cantik...tapi manis tu ada...hahaha

    ReplyDelete
  25. bersyukur dengan seadanya......

    ReplyDelete
  26. Semua benda ada pros and cons kan hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia