Home » , , , , , , , , , , » Stucked For Almost 3 Hours Plus!!!

Stucked For Almost 3 Hours Plus!!!


Pagi2 Jumaat dah mula dengan entri mengomel... Huh... Tapiii memang dah tak menahannnn... Sabar.... Tapiii nak cerita jugak... 

Petang semalam hujan... Usually memang traffic congestion akan teruk kalau hujan... However, semalam is the worst... From 6.30 p.m ... I reached home at around 9.30 p.m... Berjahit dalam kereta uolsss... Tak bergerak langsung and the worst case scenario vehicles on the road pencang pelong macam ular kena palu... Bukan melancarkan lagi perjalanan tapi membuatkan keadaan lebih teruk lagi ada. 

Apasal bila hujan jer teruk sangat keadaan jalan ek? Ok reality... Ada pendapat mengatakan yang ianya disebabkan oleh bila hujan orang ramai drive instead of riding motorcycles. Tapi boleh diterima pakai ke dalam situasi ni alasan tu??? Pagi cuaca cerah... takkan dari office orang balik rumah semata2 nak ambik kereta then drive balik pergi office dan balik??? Tak logik kan??? Iolss kalau dah balik, balik terus... tak ada maknanya nak pergi office balik buat tambah traffic congestion jer. 

Dalam hati tak ada ingat lain dah. Ingat Ash dan kesian dia. Sabarlahh... Itu jer yang boleh dibuat pun kannn??? Seriously tak keruan dan bercelaru dalam kereta teringatkan anak. Tak ada fikir lain dah... Anak anak dan anak... Bukan benda lain yang iolss kejar... After office hours my son is my priority... Anak yang iolss kerja... Dari Subuh ditinggalkan dan semalam bila malam menjelma baru nampak batang hidung iolsss... Kesian dia ditinggalkan terlalu lama... Perasaan seorang mummy kannn??? 

*Salam Jumaat dan harapnya hari ni tak seteruk semalam walau hakikatnya tetap akan congested kann??? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Stucked For Almost 3 Hours Plus!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, May 23, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

23 comments:

  1. teruknya jem kat cna kan sis..emmm sabar je la yg mampu kan

    ReplyDelete
  2. salam jumaat farah, biasa lah bagi mummy2 yg berkerja bila balik rumah, perkara pertama adalah anak...i pon cam tu jugak :)

    ReplyDelete
  3. btul la anak segalanya... memerlukan tahap kesabaran yang tinggi kalau tersangkut dalam jem

    ReplyDelete
  4. Allahurobbi! giler penat menunggu sampai 3 jam begitu!! Today is the last day of school, tak mahu terlalu berharap yang petang ni trafik akan jadi lebih dari semalam. Faham2 je la orang amik peluang ni nak balik kg sempena cuti sekolah.

    Hurmmm bertabah la mummy dan Ash :)

    ReplyDelete
  5. salam jumaat farah..sbb dah tau petang2 akan ujan so diorang prefer driving g balik keje..hehe..

    ReplyDelete
  6. Samalah Farah kat kk ni, asal hujan mesti jammed. Isnin tu balik tersangatlah jammed..aku lmbt dah ambik shumi di sek. Mmg sgt risau sbb kk jam 6.30 ptg mmg dah gelap. Nasib baik security guard kat sek tu temankan shumi .. huhu

    ReplyDelete
  7. salam jumaat kak..sabar je la yng mmpu iman cakap walau kdg2 menyakitkan hati dan naruni

    ReplyDelete
  8. Kita pun tak faham kenapa bila hujan dikaitkan dengan jem. Stresssss !

    ReplyDelete
  9. Alahai lamanya sangkut jam... Iyelah kalau hujan je mesti jam terukkan...

    ReplyDelete
  10. betul tu farah,kalau sangkut dalam jem, perkara pertama ingat,mesti anak kan.

    ReplyDelete
  11. betul tu farah.. kite pun kalo balik, mmg balik terus fkirkan anak. unless kalau ada hal lain yg urgent, baru lah melencong. kalau tak, balik dulu mlm baru kuar semula dgn anak. emm.. dan mungkin betul, bila org byk memotong tu lg buat traffic slow. kalo semua tunggu ikut turn, rasanya kurang skit traffic tu.

    ReplyDelete
  12. tak suka jammed camni..bila dah stuck dalam jammed terus bertukar mood hulk..sabar je la..

    ReplyDelete
  13. mmg solat dalam kete lah tu gayanya.. huhu.. klu sy bawa ank lagi.. cnfirm stress gilerr kak...

    ReplyDelete
  14. ujan & jammed memang tak dapat dipisahkan...huhu...
    salam jumaat ^-^

    ReplyDelete
  15. uishhh 2 jam terperangkap jammedd...
    kesian Ash tggu mummy lambat balik...

    ReplyDelete
  16. Biasa la tu bila hujan je sure jammed...ntah apa2 ntah....

    ReplyDelete
  17. perkara yg tak boleh nak dielak.. tapi teruk jugak tuh..
    jadual masa pon boleh kacau..

    ReplyDelete
  18. kalau saya yang bujang ni biasanya lagi suka stayback sampai lepas maghrib baru gerak.tapi mak orang macam farah susah sikit la kan..
    takpe, cuti sekolah nanti inshaallah jalan ok :p

    ReplyDelete
  19. Dugaan hari Jumaat... salam Jumaat Farah.. :)

    ReplyDelete
  20. jalan jam la yg paling orang elakkann.

    ReplyDelete
  21. Kena naik monorail...itu pun kalau ada service kat situ

    ReplyDelete
  22. asal ujan je jam...asal jam je libatkan ujan....nape erk..mungkin pasal banjir kilat kot.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia