Pengiklanan

Sunday, May 4, 2014

SKYPE Adalah Cara Kami!!! ^_^


Baru jer kejap tadi ni selesai ber-SKYPE dengan Abah Ash... ^_^... Ini adalah cara kami... ^_^... Dah lama dah abah dan mummy Ash buat kerja SKYPE ni... Sejak dari dulu lagi... Muahahaha... Saja kannn??? Mummy Ash create account SKYPE untuk Abah Ash... Rindu2 boleh weolls SKYPE ajer. Tak payah susah payah sangat nak tunggu sampai bertentang mata. Memanglah kalau ada depan mata lagi umphhhh... tapi kalau dah tak ada depan mata dan tak boleh nak dielakkan, weolls SKYPE ajer. He he he. Pun bolehhhh... tak ada hal punya lah. Mummy Ash kan survivor and independent orangnya??? ^_*... wink... Kata wondermummy kann??? 

Dari mula2 dulu, sampailah sebelum Ash ada dan sampailah Ash dah ada... SKYPE adalah pilihan kami sekiranya berkesempatan. Ha, ni Ash pulak dah belajar2 ber-SKYPE ek??? Muahahaha... Tak lama lagi, kalau lama jer tak jumpa abah dia, bila dah pandai bercakap sok2 pandailah mintak nak SKYPE ni nampak gayanya. Hu hu hu. 

Well, uolsss2 yang bakal berhadapan dengan kes PJJ atau tak berapa nak PJJ sangatlah macam weolls berdua beranak ni... ataupun yang dah pun PJJ... PJJ in terms of Perkahwinan Jarak Jauh... bha ha ha... Iolss macam PJJ tapi tak berapa nak PJJ sangat... Ekekekeke... mesti confuse uolsss.. Yang mana yang dah tau dan dah perasan tu... haipp... diam2 sudah... wakakakaka... Jangan risau, jangan bimbang... one of the things that weollss boleh buat adalah SKYPE... Hik hik hik... Boleh jugak nampak muka insan tersayang ye tak??? Hilang jugak rindu... Macam Ash tadi... suka betul dia nampak bayang muka abah dia... Yelah, dia pun tau rindu jugak kat abah dia ye tak??? 

*Mummy sukalah nampak muka abah... tapi mummy chillex jer sebab dah biasa uolsss.... ^_*... Alah bisa tegal biasa gitewww.... 

32 comments:

  1. Wah ash pun dh pandai ber-skype ngn abah yer..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah mula belajar2 aunty farah...he he he...

      Delete
  2. teringat 2 tahun ber'pjj'...mmg rutin berskype jer, irfan masa tu baby lagi pun seronok jer tengok mama dia dlm lappy ! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pendedahan awal kepada dunia it giteww...ha ha ha...

      Delete
  3. bukan mudah nak tempuh tempoh pjj ni dear. Mujurlah ada skype, boleh gak duduk bertentangan mata. Ash pun masih boleh tengok abahnya juga (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iolss pjj yang tak berapa nak pjj sangat pun sebenarnya kenit...ahaksss...

      Delete
  4. Replies
    1. good afternoon, petang baru sempat nak balas wish... ^_^

      Delete
  5. skype.. seronok la.. tp bella ni pemalu sikit. hehehe =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk ye ke bella pemalu...ahaiii...he he he...

      Delete
  6. Hahaha kite pun dulu selalu guna skype ni , skrg je dah tak since laptop kene curik ! Y_Y

    ReplyDelete
  7. pJJ kena ada kekuatan mental & fizikal..kami y tak pjj ni pon kalo suami keje shift malam seminggu..ada tak jumpe anak bini wehh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi sesiapa yang ber-pjj ni kira memang kental dan tabah kann? ha ha ha...

      Delete
  8. alolo...boleh bayang muka ash kalau nampak muka abah dia

    ReplyDelete
  9. x pernah ada skype..huhu...ketinggalan zaman betul kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jer kalau nak wat kak... hu hu hu...

      Delete
  10. tak pernah guna skype...video call ada ler...

    ReplyDelete
  11. bolehlah tu kan... komunikasi tu penting...lebih2 lagi kes camni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kes ni memang kes special betul kak... ha ha ha... komunikasi memang penting dan kami sentiasa berkomunikasi dalam apa jua keadaan, tak ada simpan2 dan pendam2 dan berlagak cam tak ada apa2 punya...hua hua hua...

      Delete
  12. Biasa guna wechat atau talk je... Kami yg x pjj pun biasa chat kak, dok bilik lain2... Hehe sengal kn.. Saja menggatai dgn laki sndiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala apa salahnya kelainan dalam perhubungan dan sesuatu yang mewarnai perhubungan... ok jer....

      Delete
  13. Replies
    1. dan SKYPE juga cara berkomunikasi... dan berhubung bila tak bertentang mata...

      Delete
  14. xde akaun skype. klo pjj hp je jd penghubung. untung ash..blh tumpang akaun mummy dia tgk abahnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. at least boleh jugak dia tengok abah dia kan??? walaupun berjumpa secara maya...

      Delete
  15. ada hikmahnya juga sebab bila berjauhan baru rindu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak jauh dekat pun rindu jugak.. he he he...

      Delete

heartz uols deep2 and thankie sudi datang and comment... ^_^

© Copyright 2014 Reserved to Bubblynotes l Design by DayangDeno