Home » , , , , , , » Salam Takziah Kepada Mak Dara & Al-Fatihah Buat Abang Martias Ali...

Salam Takziah Kepada Mak Dara & Al-Fatihah Buat Abang Martias Ali...


Mereka pasangan yang sweet, mereka pasangan yang loving, mereka pasangan yang baik, mereka pasangan yang secocok dan mereka pasangan yang peramah serta baik hati lagi pemurah. Ya, itulah mereka yang iolss kenali selama ini. Dari zaman mula2 iolss join Facebook sehinggalah kami sama2 mula terlibat dalam dunia blog. Entri ucapan khas ini bukan untuk attract traffic bukan untuk kepentingan diri sendiri. Tetapi... haihhh... hanya Allah, diri ini dan Mak Dara yang faham kenapa. Bond di antara kami. Budi baik Mak Dara kepada diri ini memang iolss takkan lupakan selagi hayat dikandung badan. 

Baru ajer iolss bercadang dengan AJ untuk datang melawat dalam sehari dua ni dan baru saja berbincang dengan mysuami tentang perkara ni sejak 2-3 hari ni tentang plan nak melawat arwah Abang Martias. Dan baru ajer malam ni mysuami maklumkan yang kemungkinan esok dia akan cuba mencari ruang dan waktu untuk melawat sebagai wakil kepada iolss. Namun Allah SWT lebih menyayangi Abang Martias. Agak terkilan dan speechless kerana tak sempat melawat Abang Martias. 


Inilah dia pengesahan berita pemergian Abang Martias yang iolss baca. Status update dari adik Mak Dara sendiri. 



Salam takziah kepada Mak Dara serta seluruh ahli keluarga dan Al-Fatihah buat Abang Yas. Semoga rohnya dicucuri rahmat serta ditempatkan di kalangan orang2 yang soleh lagi beriman. Buat Adza Haiqal... jaga mama dan adik2 baik2 and now you're the man!!! Buat kakakku Mak Dara... 


Hebat betul dugaan Allah SWT yang satu ini kak... Dan serasa berlalu dengan sekelip mata saja... Rasanya baru semalam abang demam dan baru semalam abang tak sihat... Dalam tempoh yang agak singkat juga abang telah pergi meninggalkan kita. I know it's hard tapi inilah ketentuan Ilahi. I couldn't imagine if I were you kak. Allahuakbar. I seriously wish I could be there with you right now at this moment kak... Sungguh... Kalau boleh I wanna be by your side. Tapiii... Farah tak dapat ke sana sekarang. Ada tanggungjawab serta perkara yang membataskan. However, I will either by hook or by crook arrange the things I need to arrange and find the time to come and see you. I just wanna hug you and motivate you to be strong. Be strong kak be strong. I know bukan mudah... saying is easier than going through it but I seriously could feel you. Please be strong for your children and life... I believe Abang Yas would want the same thing too. 

Daripada Allah kita datang dan kepada Allah jua kita kembali. Al-Fatihah.... 

*Difahamkan arwah Abang Yas menghidapi komplikasi buah pinggang dan juga disahkan sebagai patient lyphoma cancer (kanser darah) stage 4... 

**Perginya seorang suami, papa dan karyawan seni... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Salam Takziah Kepada Mak Dara & Al-Fatihah Buat Abang Martias Ali... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, May 30, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

39 comments:

  1. Takziah buat keluarga arwah.
    [sedih walau x kenal. Tapi, itulah kanser..menyerang tak kira usia..]

    ReplyDelete
  2. Ya Allah. Cancer darah. Its remind me to my sis. Semoga mak Dara tabah. :'(

    ReplyDelete
  3. innalillahiwainnilaihirajiun...salam takziah PCL buat MD sekeluaraga.~al-fatihah

    ReplyDelete
  4. sedihnya baca coretan akak......:'( semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 beriman...amin.....

    al-fatihah....

    ReplyDelete
  5. Al Fatihah untuk MD sekeluarga ..Baru2 ni adabaca tentang kesihatan suami Kak MD ..Tak sangka beguitu cepat arwah meninggalkan kita ..Sama2 kita mendoakan agar arwah tennag di SANA..

    ReplyDelete
  6. Teman pun terkejut dengar berita ni farah, sampai skrg bulu roma ni meremang.. terkejut kerana walaupun teman x rapat dgn mak dara.. teman selalu berharap arwah suami mak dara cepat sembuh seperti sediakala.. namun.. Allah lebih menyayangi arwah.. Alfatihah buat arwah abg martias.. (teringat kwn baik teman yg hadapi situasi yg sama tahun lepas) sgt2 sayu n hiba.. moga Allah kuatkan mereka untuk terus tabah..

    ReplyDelete
  7. Takziah untuk MakDara dan juga keluarga....
    Al Fatihah untuk arwah ...

    ReplyDelete
  8. Al -Fatihah untuk arwah dan takziah kepada mak dara..Dari Allah kita datang, kepada Allah kita kembali..

    ReplyDelete
  9. Ya Allah kak.. terkejut dengar berita nie. Al fatihah buat arwah.. semoga mak dara tabah menghadapi ujian Allah nie.. :(

    ReplyDelete
  10. Innalillahiwainnilaihirajiun...
    Salam takziah buat Mak Dara sekeluaraga.
    Al-Fatihah

    ReplyDelete
  11. Takziah untuk MakDara dan Al-Fatihah untuk arwah..

    ReplyDelete
  12. Takziah buat keluarga MD. Semoga arwah ditempatkan bersama org beriman..

    ReplyDelete
  13. Innalillah... Salam takziah buat Mak Dara sekeluarga. Semoga tabah menghadapi ujian dari Allah. Al Fatihah...buat arwah.

    ReplyDelete
  14. baru tahu bila terbaca di status fb sinar harian........dugaan berat buat mak dara di bulan mulia...........Al fatihah

    ReplyDelete
  15. salam takziah, Al-fatihah dari mamaniza

    ReplyDelete
  16. Innalillahiwainnailaihirojiun ... al fatihah buat arwah abg martias ali semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama dengan orang2 solihin.

    ReplyDelete
  17. salam takziah buat mak dara sekeluarga

    ReplyDelete
  18. takziah buat MD sekeluarga..semoga arwah ditempatkan dikalangan orang beriman.. dan semoga MD sekeluarga tabah dengan dugaan ni

    ReplyDelete
  19. Innalillahi Wainna Ilaihi Rojiun. Sungguh hebat dugaan MD. Semoga dia sabar dan tabah.

    ReplyDelete
  20. Innalillahi Wainna Ilaihi Rojiun. Kita pun tumpang sedih. And yes I know he is such a good and nice guy. InshaAllah arwah akan ditempatkan bersama dengan orang2 solihin. Amiinn. :)

    ReplyDelete
  21. salam takziah buat mak dara sekeluarga..

    ReplyDelete
  22. Innalillahi wainna ilaihi rojiunn..salam takziah buat MD dan keluarga..:(

    ReplyDelete
  23. إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

    MOga MD tabah hadapi dugaan...

    ReplyDelete
  24. deqla kenal mak dara ni.. cuma x rapat pun.. dan mungkin dia pun x kenal deqla.. tp apapun, Al-fatihah buat suaminya.. moga ditmptkan arwah di kalangan org2 yg beriman.. salam takziah buat mak dara sekeluarga.. moga mak dara tabah menghadapi ujian Allah yg maha hebat ni..

    ReplyDelete
  25. Hi Farah... saya turut rasa sedih dengan 'kehilangan' yang dihadapi oleh MD dan keluarga... Rasa sangat2 sedih smpi tak boleh tido malam tadi. Betapa Allah lebih sayang kan arwah. semoga mereka tabah... (hmm sedihnyaa... tak boleh tahan) Al-Fatihah.

    ReplyDelete
  26. hmmm..saya pun turut merasa tempiasnya..hari2 baca fb mak dara..hari2 baca update dari mak dara..terasa mcm baru je lagi kan semua ni berlaku..namun, siapalah kita nak melawan takdir Ilahi..berat mata yg memandang, berat lagi bahu yg memikul..salam takziah buat mak dara sekeluarga..semoga abg yas ditempatkan di kalangan org2 yg beriman di akhirat kelak..al-fatihah..

    ReplyDelete
  27. salam takziah buat mak dara...semoga dia tabah hadapi ujian dariNYA

    ReplyDelete
  28. Innalillah...semoga roh arwah akan dicucuri rahmat...nanti kalau akak jumpa MD sampaikan salam takziah saya padanya...Al Fatihah...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  29. semoga MD terus tabah..salam takziah buat keluarga MD..

    ReplyDelete
  30. takziah & Al-Fatihah..moga MD tabah & kuat atas ujian ini..

    ReplyDelete
  31. salam takziah&Al-Fatihah
    Innalillahi wainna ilaihi rojiunn

    ReplyDelete
  32. berita yang sangat mengejutkan..Salam takziah buat family Kak Adza.Moga mereka tabah hadapi ujian Allah dan dalam menjalani kehidupan akak datang tanpa orang yang tersayang.. Al fatihah buat arwah Abg Martias...

    ReplyDelete
  33. Akk pun terkejut dgn berita kat paper tu. Cepatnya dia pergi. Warded 15 hari tanpa dapat dikesan penyakit apa. Tup tup hr ni dah x ada. Harap mak dara tabah. Akk pun risau jugak ni sbb husben ada macam macam penyakit.

    ReplyDelete
  34. Salam Takziah untuk MakDara dan juga keluarga..Al Fatihah..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia