Home » , , , , , , , » My 1st Ever Cerita Meremang In Bubblynotes!!!

My 1st Ever Cerita Meremang In Bubblynotes!!!


Ini kuak lentang ke kuak rama2 ni? Cuba cerita sikit... Mua ha ha... Menikmati kenikmatan tidur gayanya tu... 

Cerita meremang? Apa yang meremang sangat tu??? Ha meh sini iolss nak cerita kat uolss hari Sabtu ni... 

Malam semalam dalam lebih kurang pukul 11.30 plus2 nak menuju ke detik 12 malam.Amboii cerita meremang ambik mood words meremang pulak iolss kann??? Masa iolss baru lepas tidurkan Ash, iolss pun bangunlah untuk ke dapur dan nak bancuh susu Ash sebab Ash biasanya 12 something akan resah untuk minta susu. Tapi.., jeng jeng jeng... 

Masa tengah nak buka tin susu tu... tetiba electricity were kaput for about 2 seconds... Kejap sangat2 uolsss... macam sekelip mata jer. So iolss continue jer bancuh susu Ash macam biasa dan kembali ke lokasi beradu kami berdua beranak. 

But to my observation, angin stand fan yang menghala direct pada Ash menjadi laju berpusing. Seingat iolss lah yang masih belum ada penyakit pelupa ni... Setiap hari setiap kali stand fan tu iolss pasang iolss akan tekan punat kelajuan tahap 2. Tak pernah lagi kelajuan pada tahap 3. 

Ok sebelum tu... Ash memang tidur nak aircond tapi bila dia dah tidur iollss akan tutup aircond dan pasang stand fan plus ceiling fan. Mengelatuk sejuk oii... tak tahan mummy ahaksss despite boleh jimat bil letrik sekali kannn??? Muahahahaha...Kedekut iolss tau... Sian Ash... Tapi kalau dia resah balik, iolss akan switch on aircond balik lah...

Sambung cerita... tapi, lepas electricity kaput in a blink tu... tetiba iolss observed apasal angin stand fan ni tetiba laju semacam jer...tengok kat stand fan tu, dah berubah kepada punat kelajuan tahap 3. Uikss... siapa yang tekan??? Tetiba dah meremang segala bulu roma... tapi biasalah mummy2 ni kan... Kena berani demi anak... So, iolss rasa scary siap gi inform kan adik2 di group What's App Bloggers Gila Hashtag dan FB lagi uolss... Nasib ada kengkawan yang positif dan menenangkan... Tapi by that time, memang dah pasang ayat2 ruqyah through semakphone pun... Bak kata Maria Firdz ... tak payah layan kak...kita kan hidup berkongsi alam...dia nak main cak2.... 

Hua hua hua... terbantut jap nak draft entri blog uolss... tapi lepas tu, Alhamdulillah, iolss tak derlah rasa meremang sangat... cuma rasa terganggu jap, meremang jap dan pelik jap... Thank you Allah kerana melindungi kami anak beranak, kengkawan di FB dan adik2 di Bloggers Gila Hashtag sebab uolss jadi tukang teman malam tadi... dan tukang buatkan iolss chill and calm down with the help of ayat2 ruqyah yang semestinya banyak membantu....

*Malam ni jangan main cak2 lagi yer? However, jadi wondermummy kena tough ye tak??? Kena berani demi anak... giteww... ahaksss... Nasiblah si pipi pau baru nak masak tu tidur lena uolsss.... Ahaksss....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel My 1st Ever Cerita Meremang In Bubblynotes!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, May 10, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

24 comments:

  1. Surah yasin jangan lupa letak kat atas batal ash tu farah
    Biasalah dia nak bermain dengan si comel tu.
    Tak perlu takut ingat Allah

    ReplyDelete
  2. nyenyaknya Ash tido, ayat kursi pun InshaAllah Farah. biasa kalau panic baca auzubillahiminasyaitonirojim.. sori ejaan tu

    ReplyDelete
  3. tu ade tgk kat fb kak farah pg td.. anis bace pon seram.. jangan lupe pasangkan sentiasa ayat ruqyah tu sis.. :)

    ReplyDelete
  4. memang sesekali 'di uji' akan terasa juga remangnya kan sis?kathy pun dulu ada satu cerita meremang masa anak sulung baby lagi macam ash ni..

    ReplyDelete
  5. Huhuhu meremang la pulak bulu roma ioollsss ni huhuhu ..
    Farah ..sesekali dia nak main ba ba caktakper la tp kalau selalu kena buat sesuatu ni ..
    Ash masih bayi takuit jugak takut menangis malam2 ...
    Bayakkan baca surah al quran yer farah ..ayat qursi cthnyerr ..

    ReplyDelete
  6. kalau yatt seram haish.. lgi dok sorg

    ReplyDelete
  7. uhhh takutnya kalau jadi macam tu.. nasib baik anak ada sebagai teman. kalau sorang-sorang eyyyy

    ReplyDelete
  8. hhe... sbb dh terbiasa kot kak... gpun kan kak umah sy kt kg tu depan kubur... hehe.. nk kata sy berani, xde lah.. penakut pun tak... biasa-biasa je.. meremang tu ada, tapi malas nk layan...

    ReplyDelete
  9. alamak..baca tengah2 malam plak..-..-

    ReplyDelete
  10. uish seram neh...kalu eden cano la ghommannyo nnt.

    ReplyDelete
  11. deno macam2 pengalaman perkara paranormal siap "nampak" lagi... huhu... tapi tak fikir sgt sbb nanti takut

    ReplyDelete
  12. Main cak-cak....... ahaaks. Kalau saya terjumpa hantu mmg dah mengelupur lari... Lagi2 kalau main cak-cak....

    awksweetgitu.blogspot.com =)

    ReplyDelete
  13. Dia nak usik2 manja je tu...hehe

    ReplyDelete
  14. Wah...nak beramah mesra plak dia eh....main cak2 aje tp jgn jd kawan ye....

    ReplyDelete
  15. perasaan jer semua tu... :D Kalau kenal uolls dari cara uolls biasanya (tapi tak tahu lah kan)... uolls ni bukan jenis takut apa-apa... hahahaha.... So, I doubt lah, ada menda nak ngusik ker apa ker... selalunya benda-benda tu ngusik orang yang lemah jer... kalau orang yang kuat ni, usikan dia tu mesti power dah..bukan setakat tukar speed fan whoahahahaha... waaa... macam bagus jer iolls ni... ehehehe... don't worry sis... kalau difikirkan sangat nanti betul-betul kena ganggu kang... :D

    ReplyDelete
  16. Kebelakangan nie byk plak cite seram dr kengkawan ... Anak pun bwk blk cite seram dr sekolah ...

    ReplyDelete
  17. Ktorg yang dalam group pun dah seram seram masa akak cerita. Y___Y

    ReplyDelete
  18. Huhu.."Dia" Nak btau yg dia ada temankn Ash kot..kiki..As long as dia x "show off" depan kita ok lagi kot..haha

    ReplyDelete
  19. saya b4 tido selalu pasang surah ruqyah. . :)

    ReplyDelete
  20. pengajaran bila ada anak2 kecil ni Farah...begitulah !

    ReplyDelete
  21. Janji kita tak kacau dia kak.sentiasa kuatkan semangat kak..Kalau lemah lagilah dia suka kacau kan..Anggap je takde pape tu

    ReplyDelete
  22. selalu gak kena ganggu tapi trpaksa memberanikan diri. tidak, tak siap assignment dan kerja.... waktu anak5 n suami tidurlah kak biasa wat kerja2 rumah yang ada kalo tak sempat siap di siang hari... sabar je la kan...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia