Home » , , , » iPhone, Samsung & Smartphone Photo Painting!!!

iPhone, Samsung & Smartphone Photo Painting!!!

Lukisan gambar a.k.a. photo painting ini adalah dilakukan dengan menggunakan iPhone sebagai the primary tools peep!!! Let's check it out!!! 




Siapa sangka kann??? Semakphone kita2 ni semua boleh menghasilkan seni photography yang tinggi nilainya kann??? Kalau tak jelas boleh klik pada gambar untuk tumbesaran I guess??? Dari gambar di-snap kemudian diadaptasi dalam seolah2 bentuk lukisan hanya dengan menggunakan semakphone... a.k.a. smartphone.... Lihat perbezaannya di bawah... 

Uolss ada gambar2 di dalam smartphone memasing yang memerlukan sentuhan lukisan sebegini??? Sentuhan dari photographer professional??? ^_^... Ada 2 pilihan buat uolss...sama ada Paint-Retouching ataupun Print & Frame... Langkah2nya adalah... 

Paint Retouching
  1. Hantarkan e-mel kepada sadique.lufi.lokman@gmail.com dengan attachment gambar smartphone/instagram (the largest possible pixel)
  2. Sila nyatakan request dengan precise... "Paint-Retouching"
  3. Tunggu maklum balas sebut harga dan juga cara2 pembayaran (Akaun Maybank 2u)
  4. Reply maklum balas photographer dengan menghantar slip pembayaran atau bukti pembayaran.
  5. Gambar uolss akan di-paint-retouched dan akan di e-melkan kembali dalam masa 24 hingga 48 jam.
Print & Frame
  1. Hantarkan e-mel kepada sadique.lufi.lokman@gmail.com dengan attachment gambar smartphone/instagram (the largest possible pixel). Sila sertakan sekali alamat penghantaran uolss...
  2. Sila nyatakan request dengan precise... "Print & Frame"
  3. Tunggu maklum balas photographer dan juga cara2 pembayaran (Akaun Maybank 2u).
  4. Reply maklum balas photographer dengan menghantar slip pembayaran atau bukti pembayaran.
  5. Print & Frame uolss akan dihantar kepada alamat penghantara dalam tempoh masa 14 hari.  (lihat contoh di sini
Makluman:
Setiap image yang diberi sentuhan, RM5 akan didermakan untuk tujuan kebajikan. More info on this... sila klik di sini)... Hasil jualan ini akan didermakan kepada rumah anak2 yatim untuk kegunaan mereka seperti pakaian, makanan dan juga pendidikan. Ataupun secara alternatif uolss boleh menderma secara terus kepda RUMAH ANAK YATIM  (person-in-charge, Ustazah Norhayati)

Untuk hasil sentuhan photographer ini yang lain... uols boleh melawat di SINI 


Perkhidmatan yang disediakan oleh Diq Photography termasuklah... 


📷Wedding
📷 Portraiture
📷 Engagement
📷 Birthdays
📷 Aqiqah & Cukur Jambul
📷 Baby Portraiture
📷 Corporate Events & Team Building
📷 Corporate Social Responsibility Program
📷 Commercial products for Online businesses
📷 Customisation of Photo Expedition & Travels, Limited to South East Asia (New in 2014)
📷 Photo Retouching Services (DSLR & Camera Phone), Customised Album design and print. 
📷 Shoot-&-Burn photo assignments
📷 2nd Shooter or back up photographer 
📷 One-on-one personal coaching 


Hasil2 sentuhan photographer ini yang lain, uolss boleh refer di entri iolss sebelum ini di SINI... 


*Planning for outdoor shoot with Diq soon... *_^ ... Nanti iolss kongsikan dengan uolss yer di sini lepas dah terhasil... Till then, cheerios...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel iPhone, Samsung & Smartphone Photo Painting!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, May 31, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

18 comments:

  1. Memg cantiklah...xsgka semakphone kite boleh hasilkan gambar mcm tuh

    ReplyDelete
  2. Fuh menarik.. mcm kat movie gmbar tu jadinya. Thanks sharing Farah.. :)

    ReplyDelete
  3. ingatkan free ... heh heh ... nice.

    ReplyDelete
  4. dengan smartphone pun kita boleh berkreatif..

    ReplyDelete
  5. Memang menarik. Tak sangka gambar2 tu blh jd mcm lukisan. Cantik..

    ReplyDelete
  6. memang cun lah gambarnya, tapi mama sematpon biasa je..

    ReplyDelete
  7. teknologi dah canggih.. macam macam boleh buat

    ReplyDelete
  8. sekarang macam2 boleh bbuat, dh canggih kan...akk pon byk amik gamba thru fon jek, kemera lama dh gosak

    ReplyDelete
  9. cantik hasilnya..kecanggihan teknologi sekarang

    ReplyDelete
  10. Serius cantik. Mmg lah smart kan.

    ReplyDelete
  11. akak masih x abih explore smartphone ni lagi...tp bila tgok balik..memang menarik kan...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia