Home » , , , , , , , , , , , , » From Starbucks To Gloria Jeans???

From Starbucks To Gloria Jeans???

Source Extracted from Google
For those yang sememangnya dah lama bertandang ke Bubblynotes, uolss semestinya dah maklum sangat akan kegemaran iolss yang satu ni. Dan bagi siapa2 yang rapat dan mengenali sangay iolss memang tau sangat dah addiction iolss yang satu ni besides I'm a gadget freak. Muahahahaha.... 

Source Extracted from Google
My all time classical fave are Caramel Frap (Coffee Based) and Caramel Macchiato. When the Christmas season is on... I would always opt for Salted Caramel Frap. Cuma masa preggy Ash dulu jer iolss stop caffeine ... totally stop but just always sambar Hot Choc and Pure Caramel. Jadilah lepas gian dan kempunan orang kata. Yup... memang iolss langsung tak ambil caffeine during my pregnancy. Mungkin ada orang tak kisah untuk minum minuman berkafein while preggy. But I do. Reason being??? Hurmm... maybe my thinking and thoughts kot that it's not good??? Ahakss... Well, terpulang pada individu and that's my standing jer. Just me. 

Untuk sentiasa minum from Starbucks ni bukanlah satu masalah buat iolss. Nak jer bekalan... ahakss bila2 masa terus tekan lif ke GF and see the baristas yang dah kenal sangat dengan muka iolss ni sebab regular customer diaorang kann??? And order... sometimes I did  get free drinka from the baristas too... As compliment diaorang belanja dan sometimes iolss redeem my free drinks from my Starbucks Card. He he he... 

Tapi before iolss cuti bersalin... one of the baristas inform that they are moving out... Whattt??? So sad... And sangat tak suka uolss... Whenever iolss rasa stress dan semak dengan lambakan kerja kat office or tekanan yang amat dengan deadline task... Starbucks akan menjadi tempat hala tuju iolss dan buruan iolss... A cup of coffee that soothes me down... Ha ha ha... 

Ok... so the storiea goes on... Iolss pun cutilah bersalin... Hik hik hik... For 2 months and 2 weeks... Balik2 kerja... First thing yang iolss check.. Starbucks... wohooo melampau tak??? La la la la... And seperti yang dah diberitahu... they moved out and the space was rented out to something else... Hu hu hu... Kuciwa... Sedih... Digantikan dengan apa??? Jeng jeng jeng... 

Source Extracted from Google
Genre yang sama jenama yang berbeza... Gloria Jeans uolss... Hu hu hu... Patah tumbuh hilang berganti giteww kaedahnya... But... I still miss Starbucks... Masa Starbucks moved out... mysuami lah yang paling happy kot??? Kaedahnya dan katanya... thumbs up!!! Jimat sikit duit, at least tak adalah pengunjung tetap yang berkunjung kat Starbucks to most of the time... Hua hua hua... Tak adolah hari2... macam tu tokey balak pun boleh bankrap... Kan dah cakap... bila iolss teringin ataupun stress dengan kerja... Nak kejar deadline... That's my booster... my motivator (lain macam booster iolss ye tak???)... 
Source Extracted from Google
He he he, mysuami still doesn't know yang soon Gloria Jeans will be operating... Belum sempat cerita lagi... Habislah...mesti geleng kepala punya mysuami... Nampak gayanya kenalah belajar2 membiasakan diri dengan Creme Brulee might be??? Or let's find out if there is any Caramel there??? Muahahahaha... 

Kalau nak Starbucks jugak... terpaksalah pergi ke bangunan bersebelahan ataupun nearby shopping complex... Erkss taip2 entri ni tetiba craving pulak... Ah sudah... Lunch hour or balik ni harus singgah Starbucks ni... Hu hu hu... Craving kalau dah mai tak boleh nak ditahan2 ... Ahakss... 

*Bukan setakat iolss jer bosan Starbucks moved out... Pink Panther pun sama... Jadi jam dia tak boleh nak grab his lunch from Starbucks... kalau dulu ada ampun jugaklah dia bergilir2 antara Starbucks and Subway for lunch... But now, hari2 dia telan Subway... Kadang2 iolss heran... tak jemua dan jelak ke boss iolss ni??? Iolss yang tengok pun baik jelak... Hu hu hu... Tapi iolss tak lah macam dia lunch memahal giteww... Ha ha ha... Iolss bawak bekal jer.. Hari2 kecuali hari terbabas iolss bawak bekal dari rumah tau... Save money...^_*

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel From Starbucks To Gloria Jeans???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, May 7, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

15 comments:

  1. lya kurang sikit minum cofee nie..ehhh samala sis lya pun bawa bekal ke opis hihi nak jimat

    ReplyDelete
  2. lah ingatkan sejenis pakaian tadi sebab ada jeans..:p

    kita sama, pencinta kafein.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Ohooiii hoiii lah caramel macchiatoooo. Slurrppp ! *mengidam*

    ReplyDelete
  4. jarang berstarbucks..kat rumah pun dha kurang minum kopi :)

    ReplyDelete
  5. Last kenit rasa starbucks ni tahun 2000, masa tu main order je kan haha. Time nak bayor, dekat RM10 hengget! itulah kali pertama dan terakhir kenit beli hahaha.

    ReplyDelete
  6. jarang ke starbucks sbb mmg jnis kurang minum kafein..

    ReplyDelete
  7. Betul betul..okje ingat lagi satu entri Farah masa pregg....yg Farah ada beli air kat sini....

    ReplyDelete
  8. kira kak farah nie ratu starbucks laa yer..actually baru lepas minum starbuck last week tapi bila baca entry nie rasa nak minum lagi..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. saya jarang ke starbucks kak..tak minat sgt

    ReplyDelete
  10. aida tak minum sangat coffee bukan tak minum sangat..memang tak minum langsung!hahaaha..suka minum macam cha time camtu..suka hazelnut choc..yummy!!hehee

    ReplyDelete
  11. Dua-dua tak.pernah rasa... Masih rasa was-was... Wlaaupun de halal...

    ReplyDelete
  12. ok...jom kita lepak starbucks jom...nak buat mini gath x?karok?jom?

    ReplyDelete
  13. so far tak pernah minum lagi kat situ.....

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia