Home » , , , , , , » FarmVille: Ladang Terbiar Iolss!!!

FarmVille: Ladang Terbiar Iolss!!!

Muahahaha...retro sungguh... seriously sangat retro, dah lama gilos kot iolss tak jenguk ladang virtual ni... kalau dulu inilah yang dihadap tetiap hari, dalam sehari mesti melekat sekejap buat seketika sebab sibuk nak menuai... Tapi lama kelamaan dah jadi boring...Muahahahaha... Makanya jadilah ladang terbiar...

Tadi tergerak pulak hati nak menjenguk kot kot dah jadi hutan belukar yang tebal ke, jadi Taman Negara ke??? Ahakss... Tapi tak uolsss... lorrr, elok cantik jer ditumbuhi oleh Cherokee Roses yang menunggu masa untuk dituai... bha ha ha.. Tetiba rasa nak menuai pulak sekejap selepas stress melanda dengan presentation paper work yang tebal macam buku reference kat Uni ni tadi... Candy Crush toksah cakaplah, memang dah lama tinggal dah.... Muahahaha.... Kali terakhir iolss menjenguk ke ladang ni adalah di dalam entri INI ... Itupun tahun 2012... Punya lama gila kann??? Tapi iolss tak adalah addict melekat satu hari dok sibuk bercucuk tanam dan menuai sepanjang hari... aktiviti ni iolss mesti lakukan sebelum tidur.... Itu duluuuu.... sekarang tidak lagi... 

Uolss pun pernah bercucuk tanam serta menuai secara virtual macam ni ke??? He he he, mesti ada kann??? Kalau ada, cuba jenguk2 sama ada masih kemas tersusun ataupun dah jadi hutan belukar yang tebal??? *_^ Kalau rajinlah....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel FarmVille: Ladang Terbiar Iolss!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, May 15, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

35 comments:

  1. Amboiiii kak farah nak jadi peladang dah. :D

    ReplyDelete
  2. hahaha rajinyer kak farah main ni heheh

    ReplyDelete
  3. Haha... nrl pun dah lama x jenguk kebun... mesti dah tukar jadi hutan belukar... kalau tengah rajin dulu tu, sehari berapa kali jenguk kebun... bila dah tinggal, tinggal terus... ;D

    ReplyDelete
  4. hahha.. i alls punya dah lingkup dah ;)

    ReplyDelete
  5. hehhe.. anis pon ade gak layan game mcm nie.. huhu..lame2 bosan jugak..

    ReplyDelete
  6. takpe dear, ladang Farmville tak tumbuh lalang, Hanim punya restaurant city & cafe world lama dah gulung tikar hehehe :D

    ReplyDelete
  7. kalau bercucuk tanam kat tanah betol2 dah lama dapat hasil kan....hehehe

    ReplyDelete
  8. amboih.. sam lea kita gak farah.. hik3.. jom jadi jirannn.. ha3

    ReplyDelete
  9. mak oiii...bertahun lama tinggal...ni kalau ladang real ni memang dah banyak hasil untung ribu.ribu..ribu....juta..

    ReplyDelete
  10. hehe I tak pernah main game ni babe..
    tak pandai I nak jaga ladang2 ni..

    ReplyDelete
  11. lya tak pernah plak main game nie..

    ReplyDelete
  12. akak punya game di Tagged pun dah lama tak masak......huhu

    ReplyDelete
  13. serius tak pernah sekali pun main benda nie.. >_<

    ReplyDelete
  14. Alahhaii..rindunyaaa Farm Ville..dah lama tak bukak..memang takkan main dah kot..hehee

    ReplyDelete
  15. CN pun dah lama tak check ladang, last duk gila main tahun 2012..huhu

    ReplyDelete
  16. hahahaha.. oi, meriah ladang farah. Hehehe... last kite main tahun 2009 kot. sbb time tu tgh menganggur.. byk la masa nak mengadap. hahaha.

    ReplyDelete
  17. Selalunya game macam ni awal2 je seronok main...bila diri dah sibuk...mula hilang rasa seronok nak main...

    ReplyDelete
  18. tak penah main game dlm fb huhu sediyh k

    ReplyDelete
  19. Dulu pernah gak layan game nih....dah lama tak jenguk ladang-ladang saya tu..agak2nya dah bersemak kot hehe..

    ReplyDelete
  20. x pnh main game online. hihi..ladang terbiar

    ReplyDelete
  21. hahahha...ni zaman mula2 iman masuk keje giler main ni.last2 senyap smua smpai skrg

    ReplyDelete
  22. alamak dah lama tak main game nie ^_^ dulu memang rajin

    ReplyDelete
  23. Hehhee sama la kite..dah berzaman tggl kan farm ville ni...jap jap nak tgk gak la apa jadi...

    ReplyDelete
  24. saya tak pernah bercucuk tanam pun kat situ.. hehehe

    ReplyDelete
  25. [Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz]

    Do not miss the chance to grab the prizes offered!
    Top Referral will take home the top prize Infinite album Last Romeo (official original album),
    Lucky Draw offers nine winners to win prizes such as MP3 shuffle, Infinite Replica Jersey, Notebook, Infinite Key Holder and prepaid reload!

    This giveaway runs for one month, from May 15 until June 15, 2014.
    Come and join now before its too late!

    http://fiqansz.blogspot.com/2014/05/infinite-last-romeo-giveaway-by-fiqa-nsz.html

    ReplyDelete
  26. Sama la kita dulu2 rajin jugak le menjenguk harta yg sekangkang kera tu ..
    tapi lama kelamaan dah takder mood nak layan hehehe ..
    Tak cukup masa pon ada last2 TERBIOR CAMTU jer ..huhuhu

    ReplyDelete
  27. kita pun rajin jugak menuai. dari dlu sampai sekarang obses dengan game hayday yang dekat handphone tu. kalau satu hari tak bukak mengelabah kejap takut tertinggal kapal nk hantar barang. kadang tu sanggup buat itenet rm5 satu hari sbb nak main hayday. haha
    kita tag awak dalam liebster btw. hihi http://wawaabdulhadi.blogspot.com/2014/05/liebster-award-from-cik-tylia-part-1.html

    ReplyDelete
  28. Fiza tak pernah main game farmville ni..hehehe

    ReplyDelete
  29. sebenarnya saya tak pernah pon main farmville ni..dulu saya suka main kedai kek tu (tak igt nama apa)..

    ReplyDelete
  30. berjayanya ladang farah.. hehehe...

    game ni sangat meletup masa 2009....ekeke...

    ReplyDelete
  31. Hahaha ladang cik akak pun dah terbiar gak farah
    Entah hahaha

    ReplyDelete
  32. malas nak cek..dah bertahun dah tak buka...hhee... men kat henpon je skang ni

    ReplyDelete
  33. dah lama tak main farmville nie..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia