Home » , , , , , , , » Entah Bilalah Dapat Menyarung Jubah Itu Sekali Lagi???

Entah Bilalah Dapat Menyarung Jubah Itu Sekali Lagi???

So the throwback... Muahahaha...Picture taken in 2004 during my convocation at UiTM... Masa tu konvo weolls sidang petang... Oh ya..masa tu iolss free hair yer uolss... so ke-blur-an imej leher dan rambut tu memang dilakukan dan anggaplah yang warna pink tu hijab yer... Yeah, I know it looks funny... Tapiii, nak buek camno, iolss still need to filter... 

One of the sweetest memories in my life... Setelah berhempas pulas selama beberapa semester sebagai UiTM student majoring in Accountancy...well I do not practice Accounting right now... ahaksss... I'm doing something else... and I'm enjoying it so much!!! ^_^ Ngee... Accounting memang iolss tak practice but it is part of my task at office jugak...still buat jugak sekali sekali, but a simple one, not the full set of accounts... I am more to the analysis type of person...Suka benau buat analysis uolss... Memang sangat2 suka dan addicted to it... 

So bila flipping through this old pic of mine kann??? The thoughts kembali datang menyerbu... Bilalah agaknya rezeki iolss untuk menyarung jubah itu sekali lagi... Seriously missing it and kalau boleh nak ada opportunity sekali lagi untuk menyarung jubah itu.... Master perhaps??? In Shaa Allah, kalau ada rezeki tak ke mana... But as Ash is around already... Rasanya macam iolss akan ketepikan niat itu buat sementara waktu ini... maybe when Ash starts schooling??? Wah panjangnya masa... Or else... forget about it at the moment... Tak kiralah umur berapa pun kann??? Belajar ni kann tak mengenal usia dan sepanjang hayat...Selagi kita bernyawa dan bernafas di muka bumi Allah ni, kita memang boleh dan dianjurkan jer untuk mencari serta menuntut ilmu... Itu semua bukannya penghalang ye tak??? 

*Lebih memikirkan Ash's education right now even dia masih kecil lagi... In Shaa Allah, penyambung legasi iolss tu... Muahahaha....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Entah Bilalah Dapat Menyarung Jubah Itu Sekali Lagi???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, May 25, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

26 comments:

  1. hehe...indahnya nostalgia...akak pun merasa gak sarung jubah tu...tapi masa budak mrsm graduation..sbb kije akak mmg handel jubah tu...huhuhu...berangan le sekejap

    ReplyDelete
  2. Sedih plak kak bila sebut pasal konvo... Hari bersejarah itu, sy hnya diteman bakal suami sy seorg shja... Ibu bapa sy x dtg sbb tak sihat... Huhu... Kenangan yg x mmp nk lupakan.. Sedih dan gembira bercampur-campur masa tu... Huhu...

    ReplyDelete
  3. Hehehe tak der dahh nak merasanyerr Farah ..pasni tunggu Ash pulak yg sarung jubah tu

    ReplyDelete
  4. Wah mengimbau sgt ni.. Kite pon uitm gak.. Accountancy jgk.. But now x practice accounting at all.. Bidang lain terus..

    ReplyDelete
  5. wah.. major accountancy.. anis baru je dip accountancy kak farah..huhu.. tapi rase cm nk keje luar sikit dari akaun la..hihi.. nak tambah pengalaman lain..huhu

    ReplyDelete
  6. memori indah kan masa konvo
    nak pakai jubah lagi, kena sambung belajar la nmpak gayanya hehe

    ReplyDelete
  7. Sambung lagi nanti boleh sarung Jubah lagi

    ReplyDelete
  8. jubah uitm, shahputra, poli cantikkkk..
    jeles eiqa tgok..
    eiqa pnye hitamm dari atas sampai bawah, hahaa
    cuma degree, master je ade la wrna2x lain sikit..
    kesian kami yg dip nie, ahhaa

    ReplyDelete
  9. teringat kenangan konvo dulu. beria-ia kenalkan Mak Ayah ngan someone, tapi sayang takde jodoh. takpelah, nanti kalau Ash graduate nanti akak tumpangla sarung jubah dia.hehe.

    ReplyDelete
  10. UiTM dihatiku. Usaha takwa muliaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Tetiba. Eh accounting juga ?? Kita sampai diploma je accountancy , lepas tu dah tak mampu dah. Kekekke.

    ReplyDelete
  11. Amazing feelings kan dear..I am thinking of going back to "school" ..he..he

    ReplyDelete
  12. Moga cita2 Farah utk menyarung jubah tu lagi sekali bakal tercapai. Manalah tau Ash dan mama sarung jubah serentak kan..

    ReplyDelete
  13. Wkt pakai jubah tu la wkt pling best. Rasa terbayar penat lelah

    ReplyDelete
  14. Insyaallah..mungkin satu hari nanti..niat menyambung pelajaran akan termakbul..amin..

    ReplyDelete
  15. timm pun xsabar nk mnunggu + mmbilng hri nk hbeskn final semster..i'allah..

    ReplyDelete
  16. betul tu, nak belajar tak kisah umur berapa..asalkan minat nak tambah lg ilmu kan...bila ckp pasal master ni...teringan pulak nak sambung master. Mgkn nak cuba kemasukan bulan 9 ni kot. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  17. wah..kenangan manis tu farah...

    ReplyDelete
  18. wahh..kak farah accounting rupanya..hehehe..1 day kak farah..mayb 1 day nnti..hehe.. InshaAllah..

    ReplyDelete
  19. Dpt berangan j la...maklumla belajaq x tnggi sya ni..huhu

    ReplyDelete
  20. bestnya..kak MV tak pernah sarung jubah mcm ni..sebab study setakat STPM jer

    ReplyDelete
  21. best-best.. especially masa dalam dewan konvo.. sangat berprestij suasananya

    ReplyDelete
  22. Tak pernah pakai jubah...biarlah anak meneruskan legasi dan cita-cita yg terkubur tu...huhu

    ReplyDelete
  23. mak kpada lecture husna thun nih dpt master umur 52 kot..
    hebat kan..:)

    ReplyDelete
  24. boleh lagi tu...sambunglah belajar...boleh pakai lagi.

    ReplyDelete
  25. Ni yang terasa nak sambung master ni..UiTM dihatiku

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia