Home » , , , , , , , , , , , , , » Cerita Follower 1396... The Baby & Kids Blogger... *_^

Cerita Follower 1396... The Baby & Kids Blogger... *_^

Perasan tak sesuatu??? Mesti tak perasan kan uolss??? Lagipun tak penting pun kannn??? He he he.... Siapa follower cilik yang ke 1396 tu??? Cuba tengok betul2...cuba perhati betul2... Tadaaaa...siapa lagi tak lain tak bukan adalah The Baby & Kids Blogger ... Iman Firash Bin Husaini. Ha ha ha, seriously Ash dah ada blog and ready to go live... In Shaa Allah, entri pertama mummy Ash selaku admin akan cuba publish somewhere around today or tomorrow...

http://imanfirash.blogspot.com/

Inilah dia teaser kepala blog Ash... blog Ash yang diberi nama... Milestone Of Mine - M.O.M. yang sepenuhnya akan dimonopoli oleh mummy Ash...ahaksss...buat sementara waktu sehingga Ash sendiri yang pandai menaip dan publish entri sendiri.... 

Mungkin akan ada pandangan sinis, kutukan serta kejian2 dari public di luar sana dan mungkin ada juga akan mengatakan mummy Ash sangatlah poyo sampai nak buatkan blog untuk anak yang masih baby dan tak tahu apa2 dan mungkin juga ada statement perlu ke??? Well, weolls could never satisfy everyone dan semua orang takkan pernah sebulat suara bersetuju dengan weolls...betul tak??? In todays world, no matter what you do, people will still have something to say... And due to this, just live our life and ignore those things... Yang penting kita happy dan bahagia giteww... People will always trying to bring you down, but weollss jangan sekali2 pernah tunduk atau akur bila manusia cuba memperlakukan kita sebegitu... Let them be, penat sok2 berhentilah, kalau tak penat... tanggunglah sendiri hisab di sana... ^_*... For me, it is very simple, when people making so much noise, normally they don't have what we have and theyolls tu teringin sangat nak ada apa yang weolls ada or teringin sangat nak jadi weolls... True or not??? 

Ok back to the story, purpose? As Ash kan masih tak tahu apa2 tentang apa itu blog dan what so not.... Actually there's a long term plan for it... bukan mummy kosong2 saja2 suka2 create blog for Ash... Sebabnya??? Of course not for the purpose untuk eksploitasi anak or what so ever that people will say... There's is something an added value to it sebenarnya... Perlu ke iolss nak explain bits and pieces for it??? Ha ha ha... So far, only those yang betul2 rapat tau purpose mummy Ash wujudkan Ash blog... And for sure, it is something that might be good for his development. ^_^... Yang penting, when we started to expose our children to all this kind of things, weolls kena tau apa yang boleh di-expose atau tidak dan jangan sampai membahayakan keselamatan anak itu sendiri... So mummy kena betul2 streamline the content of the blog... Mummy akan menjadi pemantau dan pentadbir sepanjang hayat giteww...Ahakss, habislah Ash dibelenggu mummy sepanjang hayat...payah ni siapa nak jadi menantu ni, kena betul2 menepati kriteria dan menyenangkan hati mummy ni...Bakal2 menantu sila pandai ambil hati future MIL yer... Bha ha ha... (Ok, melalut...)...

Siapa yang bertanggungjawab di sebalik tabir penghasilan blog Ash...of course-lah kakak Dayang Deno  Ash yang comel, baik hati dan lagi cute...Thank you Deno kerana telah bersusah payah menyiapkan blog Ash...We appreciate it so much... Sangat suka bekerjasama dengan Deno dan ini kali kedua kami bekerjasama dan seriously I won't hesitate untuk bekerjasama dengan Deno lagi.... 
Untuk uolss2 semua dijemput meninjau2 kawasan, follow pun boleh tak follow pun tiada paksaan.... baca pun boleh tak baca pun tiada paksaan.... 

Till then, cheerios!!! *_^ 

*A gift for Ash at the age of 5 months plus... Kasihnya mummy giteww.... So behave my son...

**Nantikan pengisian blog Ash... Anak follow mummy, mummy follow anak...la la la la...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Cerita Follower 1396... The Baby & Kids Blogger... *_^, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, May 6, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

70 comments:

  1. siap akhirnya! Mummy ready to spill some words on Ash's 1st entry is it? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. spilled the words already dear...he he he...

      Delete
  2. Dulu pernah buatkan blog kpd ank sulung masa dia umo 7 thn. Tp dia x update lg. Blog tu terbiar sepi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila buatkan blog untuk anak2 ni daddy pada pandangan Farah, kita yang kena tolong monitor, barulah blog tu tak terbiar sepi...at least encourage them to jot something virtually...frekuensi seminggu sekali pun ok...

      Delete
  3. rajinyaaa.kalau rara mcm x sempat nk maintain 2 blog.1 ni pon x terjaga.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. frekuensi MOM kurang dari Bubblynotes dear...

      Delete
  4. comelnye blog ash.. kecik2 dah ader blog sendiri.. auntie Fiza dah folo ash..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you auntie fiza sebab follow ash...

      Delete
  5. Amboi kemain Ash dah ada blog jugak yer.. meh aunty farah nak p follow laju2.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you aunty farah follow ash... hew hew hew...

      Delete
  6. Kita dah followwww. No 9 tauuu ! :P

    ReplyDelete
  7. bagus tu nanti boleh keep memori Ash kat dalam tu dan suatu hari dia boleh belek2 balik dengan bangganya...

    ReplyDelete
  8. untungnya Ash :) nanti bole print jadi buku :)

    ReplyDelete
  9. fuyyooo hebat lah Ash.. tapi bagus jg mcm ni kan babe.. at least ash can grow with his own blog.. so bila dah besar sok mst ash kagum.. yeahhaaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hopefully dia kagumlah...bha ha ha... ke dia jadi malu...ala mummy ni semua nak cerita kat blog...*_^

      Delete
  10. Haha cute giler blog ash.. Nanti aunty follow tau..update selalu ye mummy ash..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you aunty, In Shaa Allah aunty... will do...

      Delete
  11. sweetnya..nanti mommy ngan ash boleh sama-sama komen...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. huh, sama2 komen, tak ada kerjanya kak, sendiri type sendiri nak komen, tunggu nanti bila ash dah pandai menaip...he he he...

      Delete
  12. wahh..tahniah ash and mommy jugak..
    nanti nak follow..

    ReplyDelete
  13. wah ash dah ada blog sendiri ye..mentang mamam dia blogger..haihh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hu hu hu, kekononnya nak menjadi dan drag anak jadi blogger sekali...ahakss tak lah ada sebab lain untuk development ash...

      Delete
  14. start dahhh...tuuu diaaa...hahahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, sally jangan lupakan hubby tau... hubby rindu...

      Delete
  15. wahhh ash dah ada blog..tahniah sis.comel.nnt aunty lya follow ash ya

    ReplyDelete
  16. Tahniah Ash..dah ada blog..nanti aunty g tengok ye...

    ReplyDelete
  17. tahniah Ash... kalah le otai2222 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. uishh tak adalah, mana boleh lawan otai2...hik hik hik...ash suka2 jer...

      Delete
  18. amboi, gigih betul mummy ash siapkan bloh utk Ash.. bravo2 ...
    nanti dah besar Ash bole handle sendiri hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup nak tunggu ash besar dan handle sendiri kak alycia... ada purpose di situ sebenarnya.. he he he... for his own development...

      Delete
  19. ye sis..sekarang ni buat baik pun orang mengata,buat jahat apatahlagi..so buatlah apa kita rasa baik untuk diri dan tak mengganggu orang lain..nanti nak follow blog ni pula...:)

    ReplyDelete
  20. Saya ada terbaca entri deno ttg blog ni.. nice.. :)

    ReplyDelete
  21. terbaek ler cupeboy n mummy..
    kompom hits lepas nie.

    ReplyDelete
  22. rajinnya dear nk urus 2 blog...sy 1 blog pn xtahu da nk tls ape haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni bakal2 tak tau nak tulis apa lah nanti ni... he he he...

      Delete
  23. Nama pun ank blogger kan... Hehe... Nk g ngorat Ash lah.. Heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan aunty maria, ngoratlah ash...he he he...

      Delete
  24. Dah follow :D cute lah blog baby Ash ni :D

    ReplyDelete
  25. Wah menarik nih..boleh la saya start buat blog utk the next kalo ade rezeki nnt..haha

    ReplyDelete
  26. hehehe..tak sangka ash pon dah ada blog..
    makin sibuk la mummy nak kena handle dua blog ye..:p

    ReplyDelete
  27. Tadi kakak baca kat blog shark dia buat N3
    Tahniah Farah..

    ReplyDelete
  28. wah..family blogger la lepas ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. our family memang family blogger pun...he he he...

      Delete
  29. elokla tu mummy ngn bby da ade blog..
    adess hbisla pasni..... haha ^,^

    ReplyDelete
  30. Sama-sama kak :) wah kak dah makin ramai followers little ash... retis gitu.... ^_^

    ReplyDelete
  31. Ash must be proud of you ..Bila dah besar nanti mesti jadi blogger tegar nanti..ikut mummy dia..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha sama ada blogger tegar or not, itu tak tau lagi dear, nanti kita saksikan sama2 kalau ada rezeki ek?

      Delete
  32. Nice blog Ash punya tu... entry first pon sweet jer hahahaha... to me, it's a good thing... nanti bila besar dia pasti proud of you :D... Cuma nanti bila ada no. 2, 3 dan seterusnya...semua pon kena ada blog jugak... takut bergaduh nanti hahahaha... All the best mummy Ash!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah, bakal tak berebut... ha ha ha...

      Delete
  33. Ash bakal blogger mase depan ganti mommy dia...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia