Home » , , , , , , , , » Cerewet Bila Ber-Shopping???

Cerewet Bila Ber-Shopping???

Source Extracted from Google
Ok, baru boleh tarik nafas lega sikit, baru boleh bernafas properly, sedari pagi macam lipas kudung buat kerja... Isnin kannn??? Biasalah busy2 ni, lagi2 Pink Panther is in... muahahahaha...so tak dapat lah nak berjimba sakan bagai... Dah menginjak ke tengah hari ni kita pelan2 kayuh... Ok, aihetchuu blogspot... ahakss...tetiba... disebabkan reading list problematic...susah iolss nak blogwalking tau... So, uolss2 janganlah merajuk, lewat sikit iolss tiba yer... until further notice... sampai reading list ni ok... (tak sempat nak godek2 bloglist yang ada kerana kesibukkan yang amat melanda)... 

Sesaja lepas2 lunch ni nak mengomel tentang cerewet bila ber-shopping... Siapa cerewet bila shopping??? Angkat tangan laju2 dan tinggi2...Ha ha ha, macamlah iolsss nampak ye tak??? Tapi kalau ada tu, memang satu kapal dengan iolss la. Frankly, iolss memang sangat cerewet bila ber-shopping. Tak kira sama ada baju, kasut, handbag dan segala bagai benda yang berkaitan dengan pemakaian diri. Hu hu hu. Cerewet punya cerewet, bila dah jumpa simpan tepi dalam memori dulu. Survey lagi sampai puas hati. Kalau online shopping tu boleh tahan lagi lah ye tak??? Tapi kalau shopping di complexes??? Boutique??? Tak berjahit siapa yang mengikut...lenguh ooo kaki...ha ha ha, diri sendiri pun terasa lenguh kaki... Padan muka siapa suruh cerewet sangat ye tak??? 

Sebab tu, iolss kalau nak ber-shopping prefer pergi sorang2 diri. Kepuasan maksima uolss...bukan apa kalau ada company ni, nanti kesian pulak kot2 bosan dan kesian pulak theyolls keletihan. Tapi kalau sekapal tu shopping attitude dengan iolss bolehlah ikut... Ngeee... ^_^... Iolss jarang shopping online...boleh dikira dengan jari kot berapa kali? Dah kata cerewet, nak rasa material dulu lah, nak test dulu lah... Entah... tak tau kenapa, prefer shopping in reality dari virtual shopping sebenarnya... Kalau dah betul2 pasti dan sure dengan sesuatu barang or products tu barulah iolss shopping virtually. Bukan apa, iolss risau nanti bazir duit jer, bila barang yang dah di-order dah sampai, iolss tak puas hati, tak suka, sudahnya tak pakai... Cerewet tak? Cerewet kan? Tapi tak salah kot rasanya... sebagai pengguna weolls ada hak untuk memilih cara mana yang weolls selesa untuk bershopping.... Tapi iolss tak cakap iolss anti-shopping online ok? Barang2 yang rare memang iolss shopping online... As iolss mentioned, frequency shopping online tu sangat kurang berbanding dengan shopping secara reality. 

Tapi kann, tak semestinya perempuan jer yang cerewet bershopping ye tak? Lelaki pun ada ok? Ha ha ha, contohnya mysuami... kitaorang boleh tawaf dari satu mall ke satu mall yang lain bersama2 dan balik ke mall yang entah ke berapa lepas dah puas hati survey barang... Kadang2 tak larat jugak mengikutnya...lagi hebat dari iolsss... muahahahaha... at least iolss ni boleh ampun lah jugak, berpusing2 dalam mall yang sama... (itu sebabnya lebih suka shopping berasingan...hik hik hik, ni nak cari baju raya Ash ni tak taulah lagi macam mana ni... ahaksss... mau bertawaf jugak ni...kesianlah Ash ni nanti mesti flat dibuatnya...)... 

*Uolss cerewet tak bila ber-shopping??? Ok... cerita pasal shopping ni sebenarnya shopping mode is on... tu sebab bercerita pasal shopping, dah cuci mata cuci mata online, masih lagi tak jumpa yang berkenan di hati...muahahahaha...yang dicari tak jumpa tapi entri pulak yang dibuat... ho ho ho... sangat sesuatu kann???

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Cerewet Bila Ber-Shopping???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, May 5, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

47 comments:

  1. Hahaha kita cerewet dan prefer shopping sorang kalau yang teman tu puuunnn keje ngomel je. Penatlah , lenguhlaaaa. Eish !

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang kalau shopping sorang2 ni kann?

      Delete
  2. saya pon suke g shopping sorang2..puas hati nak belek puas2..nak meronda sampai ke malam ke hape ke..x de sape kesah... tapi itu suatu ketika dulu la.. sekarang dah ade anak.. jangan mimpi nak lenggang lenggok mak limah g shopping sorang2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada anak ni kena bawak anak shopping sesama... hik hik hik...

      Delete
  3. Replies
    1. shopping sorang2 itu adalah heaven...hik hik hik...

      Delete
  4. akak pun suka shopping sorang-sorang..puas hati...kalau berteman takut bosan dgn perangai cerewet akak pulak....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak, kekadang kita risau orang tak boleh terima cara kita shopping...hew hew hew...lebih baik bersendirian giteww...

      Delete
  5. online shoping...feveret sy...hehe...jimat mase tenaga....duk mengadap pc bsk tggu barang smpi...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada orang memang begitu, sangat sukakan online shopping... ^_*

      Delete
  6. Sama la.. Reading list problem jap tadi.. Hmmm.. Zaza klu shopping kena ada org.. Nak mintak pendapat ok tak.. Hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok jer zaza...kann, sakit jiwa bila reading list problem...

      Delete
  7. akk pon kalau sopping suka gi sesorang...sukati nak berapa lama nak pegi mana ....

    ReplyDelete
  8. kurang gemar pusing2 cuci mata mana y berkenan nih..penat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya kita berlainan di situ mar...he he he...kurang gemar bukan bermaksud tak suka kan?

      Delete
  9. sally jenis beli selagi rasa nak laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ni bahaya ni... habis koyak rabak poket dikerjakan sally ni, baik MIL lari dulu... ha ha ha...

      Delete
  10. X cerewet tpi rmbg mataje.. Last2 x beli.. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. rambang mata tu pun yer jugak...hik hik hik...

      Delete
  11. kalau g shopping ni KA suka berkawan senang nak mintak pendapat hehehe

    ReplyDelete
  12. Ros pun agak cerewet bila bershopping, kecuali shopping online.. hihi.. kalau shopping online tu kemain senang je terus jadik.. Kalau shopping kat mall, mak ai cerewet. pernah ros dah test2 kasut, last2 tak jadi beli.. hihi.. jangan marah ye adik yang jaga bahagian kasut. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun selalu macam tu, test punya test terus tak jadi beli...contemplating pulak last2...

      Delete
  13. akak mcm biasa la..lagi suka pi shopping sensorang dari pi berdua..hehehe...akak memang cerewet so x suka shopping dengan orang cerewet jugak,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. maknanya kita tak boleh pergi shopping together2...ha ha ha...

      Delete
  14. Kita semenjak dua menjak nie mood shopping off laa... hehehe... lama dah tak bersoping kalau ada beli pun tanpa di rancang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli tanpa dirancang tu pun boleh jadi havoc gak tu....

      Delete
  15. Cik akak surrender awal2 je lah jawabnya.
    Sebab cik akak jenis cepat letih hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa cam tu kita tak boleh gi shopping together2 lah ni cik akak...hik hik hik...

      Delete
  16. perlunya cerewet sebab sebagai pengguna kena dapatkan yang terbaik :) gitu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu fiza, duit kita kan yang nak keluar...hu hu hu...

      Delete
  17. mueheheheheehe.
    qila cerewet kalau barang tu mahal ekeekke

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak mahal tak mahal memang cerewet...muahahahaha... surrender tak?

      Delete
  18. kalau kena keluar duit $$$ banyak cerewet la.. hehe

    ReplyDelete
  19. lau compare ngan hubby iols
    hubby iols lg cerewet
    to dats y lau nak sopin bw dia..sbb nti ape yg iols beli nti dia x suka..satu hal pulak
    so apa2 nak beli kena tya hubby. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hi hi, itu adatlah kot bagi sesetengah couple, tapi iolss kalau nak shopping tak perlu tanya kak el...boli ajo...ha ha ha...lagipun duit iolss kann??? cuma lepas tu kalau kena bebel tahan telinga jer la...dengarlah bazirlah apa lah jimatlah... masalahnya nama jer belajar account but part bershopping it's my heaven lah jugak...

      Delete
  20. Fiza rasa lelaki lagi cerewet.. haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he, ni mesti bercakap dari pengalaman ni...

      Delete
  21. Saya rasa saya pun kategori cerewet jugalah.. bila nak beli, semangat.. tp bila time memilih kdg2 jadi tak tau nak pilih.. kdg2 tak jadi beli terus. Bila balik rasa menyesal pulak huhu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul pilih punya pilih, last last jadi rambang mata lepas tu langsung tak beli apa2...ha ha ha...

      Delete
  22. yaya rajin window shopping je...
    itu je yg mampu...huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa ada rezekinya tu nanti... he he he...

      Delete
  23. cerewet tu taklah....asal cantik dan harga pon berpatutan saya sambar je...hehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia