Home » , , , , , , » Bubur Kacang Hijau Di Tengah Malam...

Bubur Kacang Hijau Di Tengah Malam...

Tengah malam semalam tiba2 tekak iolss ni teringin pulak nak makan bubur kacang hijau uolss... Muahahaha...selera yang bukan2 dan macam2... Hari sebelumnya Yong Tau Foo... malam semalam bubur kacang hijau pulak... La la la... Ni pun ada teringin lagi ni nak makan sesuatu ni... Bukan dipaksa2 dan bukan dibuat2, tetiba teringin...that's it... the words is teringin... 

Masa beli barang dapur last weekend ada beli kacang hijau, gula melaka... memang ada planning nak masak bubur kacang hijau ni, jangkaannya Ahad ni lah... tapi tiba2 dengan tak semena2 lepas Ash tidur semalam iolss teringin pulak... Apa lagi, projek di dapurlah tengah malam buta... Lagipun tak susah sangat, simple jer kann??? Tu dia, ambik seperiuk... 

Fe-feeling Ramadhan dah sampai kott??? He he he.... Why iolss kata simple... sebabnya...bahan2 pun tak banyak, kacang hijau of course ler, gula melaka, daun pandan, santan, halia (kalau nak letaklah untuk buang angin)... tak banyak renyah...

Iolss suka makan sejuk2... hi hi hi, dah masak tunggu sejuk jap... ambil masuk dalam gelas, letak ais sebab tak sempat nak sejukkan dalam peti ais...tapi hari ni mesti best ni sebab iolss dah sumbat periuk tu dalam peti ais...mesti sejuk meletopss punya tu.... 

*Resipi tak perlulah iolss kongsi sebab rasanya ramai lagi expert dari iolss kann??? Semuanya hebat2 taraf MasterChef giteww...ahaksss... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Bubur Kacang Hijau Di Tengah Malam..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, May 17, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

17 comments:

  1. alamak...seram pulak tajuk ni Farah

    ReplyDelete
  2. wah..teringin ye..bukan mengidam e? ekekekkek

    ReplyDelete
  3. wahh sedapnye makan hujan² camni kan..kalau ade kat kg ni mesti suruh mak buat :)

    ReplyDelete
  4. hehe... mcm2 la.. kalau pandai buat takde masalah.. mlm2 pun boleh makan..

    ReplyDelete
  5. Dah lama tak mkn bubur kacang...buat ice cream sedap nie

    ReplyDelete
  6. Lama tak jumpa bubur.. Last puasa tahun lepas...

    ReplyDelete
  7. wah sedapnya...wat aiskrim pon sedap hehe...tapi dik an tak suka sangat bubur kacang hijau...lebih suka bubur pulut hitam hehe...

    ReplyDelete
  8. Sedapnya bubur kacang. Kita lagi suka kalau ada durian kat dalam dear.. best..

    ReplyDelete
  9. Ni madak sambil tgok citer beranak dlm kubur tu ke...

    ReplyDelete
  10. tak pernh masak bubur sejak berkhwin.. hehe.. zmn anak dara tolong mak aje...

    ReplyDelete
  11. sedapnya kak!tapi nana lagi suka bubur pulut hitam,makan sejuk2,yummy!

    ReplyDelete
  12. Laahh senang je rupanya. Saya pk susah sgt resipi dia. K, Thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  13. Sejukkn buat aiskrim kacang kak..hehe

    ReplyDelete
  14. lamanyaa x makan bubur kacang niee..
    nak2x lg kalau tmbah duriann..
    aduh duh duhh.!! dapp ah dap ahhh

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia