Home » , , , , , , , , , , , , , » Ash: Lebat Dah Rambut Dia...

Ash: Lebat Dah Rambut Dia...


Phewww... lama jugak nak tunggu rambut Ash tumbuh setelah dicukur oleh Abah Ash masa iolsss masih dalam confinement dulu. Umur dah nak masuk 6 bulan barulah jadi macam ni... 


Alhamdulillah, dah lebat dan hitam rambutnya. Tu pun jenuh lumur dengan minyak zaitun dan jaram dengan air kacang hijau. Itupun ikut petua orang dulu2. Nak kata percaya 100% tu tak adalah, tapi tak salah muncuba petua orang dulu2 kannn??? Asalkan tak bertentangan dengan hukum syarak. 

Seronok bila rambut Ash dah kembali uolss... Sebab rindu dengan rambut asal ni... 


Erkkksss dan tetiba rindu pulak dengan saat2 Ash baru lahir. Muahahaha... ni dia baru nak masuk 6 bulan dah rindu time2 dia baru lahir... Apatah lagi kalau dah nak masuk setahun kann??? Wallaaaa.... Perasaan seorang mummy.... Yang mana2 mummy pun akan rindukan moment itu kan??? Moment di mana anak masing2 baru lahir. Tak kiralah anak pertama ke, anak kedua ke, ketiga ke, keempat ke dan seterusnya. Kerinduan pada saat itu tetap akan muncul dan menjelma. 

*Sekejap jer dah nak masuk 6 bulan permata hati ni... makin bijak, makin cerdik dan makin banyak keletah dan ragam... Alhamdulillah, syukran Allah... iolss is happy... Dan semoga Ash terus membesar dengan sihat dan sempurna. In Shaa Allah. 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash: Lebat Dah Rambut Dia..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, May 18, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

16 comments:

  1. Wahhh...dh besar anak farah!! Dah 6 bulan pon..Nmpk sgt lama x mengikuti perkembangan farah..haha...

    ReplyDelete
  2. Nanti kan Farah bila Ash dah pandai merangkak pandai berjalan alamak jenuh lerr dia pusing tawaf satu rumah ...Jenuh jugak ler Mummy duk kejar sana sini ...
    Alamak sampai ke dapur la nanti dia merantau ..

    ReplyDelete
  3. Kejap je kak... Mmg bila anak dah besar rindu.. Tu yg x serik nk beranak tu .. Fitrah wanita..

    ReplyDelete
  4. ha ah lah... dah lebat, kejap je masa berlalu..

    ReplyDelete
  5. Tak sedar kan Farah....macam baru semalam Ash lahir, dah 6 bulan sudah umurnya kan....tak lama lagi dah boleh merangkak dah :D

    ReplyDelete
  6. Allolo tomelnya. Macam mak dia :)

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum farah...aminnn..;)

    ReplyDelete
  8. Dah tumbuh rambut aish..lebat lak tuh

    ReplyDelete
  9. sonokkn bl anak dh tumbuh rmbut.nmpk encem & gaya bdk2 besar ckit.if xda rmbut nmpk comey baby2 gitu.Aqil plak jenis cpt tumbuh rmbut.3 hari cukur dh naik anak2 rmbut.Dlm ms 7 bln Aqil dh sekali cukur n 2 kali potong rmbut.cpt pnjg sgt smpaikn dia jd cpt bpeluh kt kepala

    ReplyDelete
  10. Pejm celik pejm celik dh besar nnti..akk pun dh de dua ank..hehe

    ReplyDelete
  11. makin banyak benda dia nak explore kan...geram tgok ash..makin bulat makin ensem...

    ReplyDelete
  12. aloloooo.!! comelnya Ashh.!!
    eiqa rse eiqa dah ketinggalan bab akak pregnant niee ;(

    ReplyDelete
  13. lebat rambuttt..bambam pp ash.. geram tengok.. 6 bln? jap jer kan..

    ReplyDelete
  14. dah besar sikit nanti boleh buat rambut pacak dah..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia