Sunday, May 4, 2014

Ash & Aircond Tak Dapat Dipisahkan...

Sebenarnya nak up entri ni malam tadi... Hua hua hua... Dah siap segala, tetiba boleh terlelap pulak iolsss.... ^_* ngeee... 

Bebudak zaman sekarang kan, mentang2lah lahir dalam aircond, semuanya nak ber-aircond jer kann??? Macam ni, macam Ash ni... 


Muka dah mula nak buat perangai dan mengamuk... Kita mula dengan kangkangkan kaki dan depakan tangan... Sikit2 kita mula merengek yer... Makin lama volume semakin kuat... 


Bila volume dah semakin kuat... kita buka aircond... dan lega rasanya Ash... hua hua hua... syok jer pegang tangan Atuk ek??? Lepas tu kita masukkan dalam baby spring cot... 


Suka dapat aircond... Sengih dan senyum jer ek??? Enjut bagi sampai tidur... Lepas dah tidur... angkat letak atas tilam... 


Lena tidur sampai ke pagi uolsss.... Ubatnya dan antidote-nya cuma aircond.... Siap berkeruh lagi tidur tu... Tetiap hari tetiap malam itulah ragamnya... Aircond dan aircond.... Hu hu hu 

*Ash pakai baju tidur pink... He he he... 1st ever baju warna pink but it looks ok kot? Tak adalah nampak gegirl sangat punnn.... Lagipun memang beli kat baby boy punya section... mua ha ha... Pink plus lining biru... Tapi taklah selalu mummy nak belikan pink... Takut lain pulak jiwanya... Tak risau kot??? Sebab pilihan Ash tetap kuning... yellow... Ha ha ha... 


44 comments:

  1. Samalah mcm adik saya, tidur kena ada aircond ;D hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak budak sekarang kann??? tidur mesti nak ber-aircond...

      Delete
  2. Hehehe sekarang ni cuaca panasbetul kan ...Memang kena duk kat aircond selalu ..
    Tapi Lya sesekali jer guna aircond lebih byk guna kipas kalau kat bilik anak2 ..
    Sebab diaorg kalau duk dlm aircond lama2 mudah selsema ..
    Wahhh Ash berbaju pinkkk..comel aper ..KIUT JER COMEL JER FARAH oiiii ...Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, abahnya tanya kenapa dipakaikan pink?

      Delete
  3. Nasib baiklah anak2 aku tak biasa air-cond Farah...kalau tak abislah aku kekeringan hehe, uminya ni kan allergik ngan air-con....kihkihkih

    Pink ok apa...masa anak2 aku baby pun yang lelaki tu ada juga baju kaler pink. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini dari lahir Mia, kalau tak dapat aircond mengamuk dia lain macam...

      Delete
  4. assalamualaikum farah...sedapnya ash tidur...nyenyek dpt tidur berair-cond yer...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam mama, memang macam tulah gayanya kalau dapat aircond...

      Delete
  5. samala ngan anak akak.. kalau dalam air cond..lena tidurnyaaa

    ReplyDelete
  6. Mcm adik saya yang second, sebab mak masa mengandungkan dia suka duduk dalam air cond, smpy skrg dia xtahan kalau panasa panas ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hu hu hu, ni pun tanda2 begitu gamaknya tapi masa mengandung tak adalah sentiasa duduk dalam aircond...

      Delete
  7. terus senyum tu yang aunty tersenyum tu, nak aircond ye, baru bole lena kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu lah tu, mummy pun tersenyum bila tengok dia senyum macam tu...

      Delete
  8. Wahhh tidur mesti ade ekon ae si Ash ni ! Heeeehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer kakak, mesti nak ada aircond, kalau tak mulalah gelisah...

      Delete
  9. panas sangat kot.. bila dah bukak aircond baru sedap lena kan ash..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tak kira husna panas ke sejuk ke, dia tetap akan mintak aircond...hu hu hu...

      Delete
  10. hhehehhe..kathy takda aircond tapi memang guna kipas jer la jawabnya sis...lagipun cuaca panas sangat sekarang ni...lepas mandi pun boleh berpeluh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya Allah kak, malam2 dah bukak aircond pun badan dia boleh berpeluh dan melekit2 lagi... kekadang lap balik badan..nak mandikan dah malam kann...memang cuaca panas sekarang ni...

      Delete
  11. hamboi baby ash.. hehe.. skrg ni musim panas kekadang hujan..
    maybe babu ash tak selesa dgn cuaca panas skrg

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tak kira yang oi, sejuk ke panas ke aircond tetap aircond...

      Delete
  12. nak tumpang sekaki dgn ash. kat sini panas. comel dia senyum

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jer tumpang sekaki dengan ash...

      Delete
  13. budak mana pun kalau ada aircond memang tangkap lentok la hehe. Anak2 kenit duduk kejap je dalam kete, pas 5 minit berkeroh la diaorg hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok diaorang dapat aircond ye tak?

      Delete
  14. amboi ash nak air cond ye.. comel dia pakai pink :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel dia pakai pink tapi abahnya tanya dah kenapa...hu hu hu...

      Delete
  15. Replies
    1. hu hu hu, labuh ek ain? kalau tengok yang terkini lagi labuh...

      Delete
  16. kalau cuaca panas msia ni, jgn ash, bapak budak pun suka ekon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak2nya dia fe-feeling originated from South Africa or UK kot??? muahahahaha...

      Delete
  17. Replies
    1. memang demand pun maria... macam macam cerita Ash ni...hew hew hew...

      Delete
  18. baby memang suka sejuk je kan.kalau panas memang rimas dorang tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebanyakkan baby memang macam tu fiza...

      Delete
  19. anak N tidur dalam aircond pun masih peluh-peluh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah N, kekadang tu basah bantal... kuat peluh betul diaorang ni...

      Delete

heartz uols deep2 and thankie sudi datang and comment... ^_^