Home » , , , , , » Apa Yang Uolss Tak Tau Tentang Misai???

Apa Yang Uolss Tak Tau Tentang Misai???

Source Extracted from Google
Iolss ni kalau tengok misai mesti ingat Mr. Potato... bha ha ha... sangat sinonim misai dengan Mr. Potato ni... sungguh simbolik giteww... Jalan2 merewang sana sini tadi, terjumpa info ni di SINI...
  1. Secara purata, lelaki bermisai mengurut misai mereka 760 kali sehari.
  2. Di India, anggota polis mereka dibayar bonus sekiranya mempunyai misai kerana ia dikatakan melambangkan kejantanan dan kuasa.
  3. Secara purata, misai tumbuh sebanyak 0.014 inci sehari atau lebih kurang 5 sehingga 6 inci setahun.
  4. Misai tumbuh lebih cepat berbanding bulu di bahagian badan yang lain.
  5. Pada tahun 1967, kumpulan The Beatles memakai misai palsu dalam satu penggambaran untuk menyembunyikan bibir Paul McCartney yang bengkak.
  6. Misai mampu menyerap air 20% lebih daripada beratnya sendiri.
  7. 90% lelaki bercukur sekali sehari. Sekiranya dijumlahkan, ia membawa kepada 5 bulan sepanjang hidup seseorang lelaki.
  8. Keseluruhan industri pisau pencukur bernilai $1.1 billion. 
Fuyoo, kaya betul siapa yang buat business pisau pencukur ni...pisau pencukur ek, bukan pisau cukur...ahaksss... 

*Tiba2 terus tengok gambar mysuami, check ada misai ke tak??? Ho ho ho, boleh??? Rasa macam ada rasa macam tak??? Ahakss boleh??? Adalah... La la la, mana iolss nak perasan sangat sebab iolss tak tenung pun misai mysuami tu.... tengok muka jer... lol... (kalau mysuami tau ni, mesti dia kata, sabar jer lah... ahaksss..)...

**Entri berkonsepkan info santai seketika selepas lunch hour... *_^ 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Apa Yang Uolss Tak Tau Tentang Misai??? , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, May 20, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

15 comments:

  1. misai wok doyok <3.. hahahah..omeii je

    ReplyDelete
  2. hahahahaha misai yang una tau = wak doyok.. tp mr.H kita taksuke ada misai die kata geli.. ehhh gitu pulak!

    ReplyDelete
  3. encik hubby ada misai nipis dan janggut sikit..hehehe..

    ReplyDelete
  4. Fakta pasal misai yang kita tahu : Wak Doyok. Kbaiiii.

    ReplyDelete
  5. Tak sangka byk fakta ttg misai ni ehehee...mmg entry santai ni

    ReplyDelete
  6. Wak Doyok handsome! fullstops..hahaha

    ReplyDelete
  7. Hahaha kuar bab misai la pulak kat sini

    ReplyDelete
  8. Pasal pisau cukur jugak lah kaki Fuza cedera..

    http://fuzamusa.blogspot.com/2014/05/apabila-malang-tidak-berbau-angkara.html

    ReplyDelete
  9. haha..patutla dalam cerita hindustan inspektor sahab selalu ada misai, nak bagi penjenayah takut la tu.kuikuikui

    ReplyDelete
  10. nasib baik takder misai........hihi

    ReplyDelete
  11. misai tak hensem..janggut hensem.. hehehe..

    ReplyDelete
  12. misai famous mr.potato,wak doyok dan sarjan..daya penarik la kot..wak doyok x de misai mesti bukan wak doyok namanya..so misai adelah aset...gitu..

    ReplyDelete
  13. misai lentik tu teringat cite-cite hindustan inspector sahab...hahaha

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia