Home » , , , » Anti Kedut??? Krim Pisang...

Anti Kedut??? Krim Pisang...

Source Extracted from Google
Pisang nak nak lagi kalau Pisang Emas memang sedap dimakan... kalau buat puree untuk Ash pun best jugak ni...muahahahaha... Tapi ada satu info tentang Krim Pisang yang iolss nak kongsi dengan uolss.... 

Pisang juga boleh menjadi bahan kecantikan terutama kepada wanita lah. Pisang berupaya membantu mengurangkan dan mencegah kedutan pada wajah. 

Caranya mudah sahaja, kisarkan sebiji pisang (tak kisah pisang apa pun...) sehingga menjadi seperti puree atau krim. Kemudian, sapu rata pada muka dan leher. Biarkan selama 10 hingga 15 minit. Akhir sekali, bilas dengan air suam dan sekali lagi dengan air biasa. Uolss akan rasakan kulit lebih segar dan tegang. Elok dilakukan seminggu sekali. 

Sumber: SINI

Tak pernah lagi iolss cuba ni, tapi rasa2 macam nak cuba pulak... (cubalah siapa nak larang ye tak???)... Menarik ni menarik... Hew hew hew...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Anti Kedut??? Krim Pisang..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, May 29, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

28 comments:

  1. Menarik ni. Lepas ni bolehlah try buat hehe

    ReplyDelete
  2. memang menarik..nanti kaksura nak cuba la..:)

    ReplyDelete
  3. kang da lenyek, masuk mulut jadinya..

    ReplyDelete
  4. ehhh menarik mudah je pun kan sis :)

    ReplyDelete
  5. kalau tak habis bleh buat cekodok..hehehhe

    ReplyDelete
  6. kena cuba ni.. muka saya dah mula berkedut.. banyak sangat pikir.. huhuhu

    ReplyDelete
  7. Pernah cuba dulu tapi dgn kulitnya

    ReplyDelete
  8. kompem masuk mulut..sayang nk sapu kat muka..

    ReplyDelete
  9. rasa nya tak sempat kat muka ni.. ngap2

    ReplyDelete
  10. boleh cuba ni kak..tapi kalo pisang ni wangi2 jer baunya..
    kang tak pepasal dok menjilat pipi..hahaha

    ReplyDelete
  11. info menarik...
    haha, satu lagi, cuba amalkan ulam raja...
    memang berkesan menjadikan awet muda dan juga meningkatkan kepintaran akal...
    (rajin belajar, cepat lah fahamnya...tak buka buku, memang tak faham apa-apa lah..haha)..
    apa-apa pun, kalau nak info tentang ramuan ubati penyakit, bolehlah ke blog saya pula.

    ReplyDelete
  12. Btul ni kak...mmng ble hilngkn kedut :-)

    ReplyDelete
  13. Pisang juga boleh hilangkan parut...

    ReplyDelete
  14. Waahhh...sgt menarik...nanti nk cuba la...jgn si kecik calit puree pisang di muka dahla...haha..

    ReplyDelete
  15. Nice info sis. Lecturer Tiey ada buat research pasal pisang ni, debu untuk hilangkan parut. Memang menajadik :)

    ReplyDelete
  16. Ada orang kata belakang kulit pisang tu untuk kulit cantik, yeke?

    ReplyDelete
  17. Hehehe.. tak sempat nak tepek ke muka dah licin... :D

    ReplyDelete
  18. Info menarik ni. Baru tahu. Lepas ni bolehlah cuba. Kalau tak habis terus goreng. hehe..

    ReplyDelete
  19. kalau akak pulak, sapu je dengan kulit pisang yang bahagian dalam tu, pun elok

    ReplyDelete
  20. masuk mulut lebih sedap ni..hehehe

    ReplyDelete
  21. wahh mcm beznya..sbb sngk an..hehe

    ReplyDelete
  22. senang betul petua ini kak..hehehe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  23. wah..tq sis..macam best je ni..nak try nanti..

    ReplyDelete
  24. zaman remaja dulu rajin jugak buat masker pisang...sekarang non hadooo...nampak pisang terus masuk mulut je...hahahah

    ReplyDelete
  25. nice sharing....tapi akak tak pernah buat lagi.....

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia