Home » , , , , , , » Alasan Minta Cuti Kecemasan Or EL???

Alasan Minta Cuti Kecemasan Or EL???

Source Extracted from Google
Memang bila check2 keywords ni sentiasa membuatkan iolss terfikir... apakah blogku ini blog ensiklopedia... sampaikan alasan minta cuti kecemasan or el pun orang dok search...muahahahaha.... (statement yang sangat poyo)... Buktinya... (hari ni rajin sikit nak print screen uolsss....ekekekekeke)


Dushhh... pengsan jap...nak kata iolss ni kaki EL tak adalah pulak... cuma on Monday hari tu memang ambik EL sebab ada Urusan Seri Paduka Baginda yang unexpected dan muncul secara tiba2... *_^... tapi tak cerita pun kat blog pun... Ekekekekeke... Tapi, masih ada yang mencari... Agaknya sebab sangkut kat entri ni kot... Cuti Dan Seorang Ibu Yang Bekerja... dan soheh kot??? Sebab bila iolss try search guna Google... entri ni yang sangkut... La la la .... 

Cuti Kecemasan...Emergency Leave... EL... Hurm... EL ni biasanya adalah cuti yang disebabkan oleh kecemasan ok kecemasan... for emergency cases only... Contohnya... ada kematian ke? ada sesuatu kecemasan berlaku di rumah ke? contohnya mak uolss tetiba jatuh pengsan or pitam dan tak ada siapa yang boleh membantu.... jiran call... haruslah EL kann??? Erkkk...lagi apa ek??? biasanya kematian, tiba2 isteri nak bersalin ke atau belum nak bersalin tapi sakit dah ke... EL gak tu...sebab belum entitle lagi paternity leave kannn??? Muahahahaha.... Terpulang pada company lah macam mana nak define EL tu.... 

Dan bagi mummy2 or daddy2 macam iolss ni.... kadang2 cuti kecemasan tu boleh digunapakai kalau tak ada orang nak jaga anak ke, nursery tutup without notice ke, problem rumah tangga yang melibatkan anak punya arrangement lah... problem rumah tangga laki bini tak masuk dalam EL ek? Wakakakakaka.... 

Phewww... ada jugak orang yang mencari alasan minta cuti kecemasan or el ni ek??? Maybe nak cuti lah tu, tapi takut boss tak approve ke apa ke? atau tak sure lagi bila nak cuti ke? hew hew hew... Entahlah... ataupun mungkin nak further clarification... 

What I could say, EL ni depends on situation, kalau betul2 memerlukan kita cuti and kita tak sempat apply cuti dan waktu serta tika itu sangat memerlukan komitment kita kerana ianya penting kepada kehidupan kita, then we should take EL, if not... tak perlu nak amalkan EL kot? Sebab tak bagus pun untuk working records kita sebenarnya.... 

*Hopefully iolss menjawablah serba sedikit apa yang dicari oleh pihak2 yang berkenaan...Hik hik hik...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Alasan Minta Cuti Kecemasan Or EL???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, May 21, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

28 comments:

  1. EL jugak bleh jatuh dlm category - rumah terbakar atau banjir.. means bencana alam..
    itu yg iolls ingat lah masa kerja syabas dulu (kena syarahan oleh my GM dulu) hahahaha

    ReplyDelete
  2. haha-kantoi ni...suka EL ea...ehem3x..batuk pula sy =D

    ReplyDelete
  3. salam bw farah. kat jabatan sy takda istilah EL. kalau urgent just amek cuti jek.

    ReplyDelete
  4. Kita nak cuti kita minta je , dia tak kasi kita ngamuk jela. Mogok ! Ada ke masa nak tunang ritu dia taknak swap Sabtu dengan kita , kita amuk okay satu office. Kita cuti je. Gasak. :P

    ReplyDelete
  5. hahaha...
    ada jugak tips nk cuti EL nie..
    kalau dh betuil2 EL x perlu cari ler kot.
    cari pasal jer tue kalu cari tips cmtu.

    ReplyDelete
  6. Kalau benda tu penting takder salahnya nak EL kan ..Terpulang pada dirimasing2 la camner ...

    ReplyDelete
  7. EL kalau sakit tapi tak g klinik sebab ubat berkarung byk kat rumah....hihi

    ReplyDelete
  8. saya kerap EL bila ada anak ni...sebab anak ni antibodi kurang..dah besar ni alhamdulillah sihat..dah jarang EL..EL kalo malas...syhhhh

    ReplyDelete
  9. digunakan bila sangat diperlukan hehe

    ReplyDelete
  10. cari alasan kat internet.. kot2 ly jupe.. mcm2 sekarang nie...

    ReplyDelete
  11. salam. haha. alasan pun nak cari dekat web ka? hahhaha

    ReplyDelete
  12. Hehehe..betul!!aida pon guna alasan anak takde orang jaga untuk bercuti EL baru ni..hahaha..padahnya kena potong gaji sebab Annual leave dah habis..sedehhh..huhuhu

    ReplyDelete
  13. ada jugak orang yang EL sebab malas nak mohon cuti..huhu

    ReplyDelete
  14. EL- Kematian or bencana alam..
    tapi byk salah guna el sebab terbabas lewat bangun el terus..

    ReplyDelete
  15. dah ada anak ni kak memang selalu jugak EL..nak2 kalo baby..in case dorang demam or baby sitter takde terpaksa la..

    ReplyDelete
  16. errr hehe..mungkin org yg cr tu nak cuti tp xtau nk bg alasan apa kot..hihi

    ReplyDelete
  17. alasan EL pun ada orang cari dalam google tu..hehe

    ReplyDelete
  18. EL...nama pun emergency, so memang utk kecemasan saja je lah...
    biasa nya kematian boleh lah pakai EL, yg lain2 tu boleh rancang kot.

    ReplyDelete
  19. hahahaa.. alasan minta cuti kecemasan hihihii :D

    ReplyDelete
  20. Akk sll el kalau melibatkan anak anak or hubby. Hubby nye kan sll x sihat. El je la. Sakit mana nak plan plan kan.

    ReplyDelete
  21. yang bujang dah tentu tak boleh nak guna alasan macam nie..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  22. Office OKje dedulu...mmg susah nak approve kalau EL ni...kena surat bagi....
    Tapi kalau kita letakkan diri kita sebagai boss mmglahkan....susah kalau staff suka ambik EL ni kecuali mmg betul betul EL lah...

    ReplyDelete
  23. mungkin mencari idea utk EL kot..hahaha..

    ReplyDelete
  24. erk..ade jugak eh orang mencari alasan cuti by google..

    ReplyDelete
  25. Mmg kdg2 mcm tak kena je keywords yg ada dgn blog kita.. mcm2.. :D

    ReplyDelete
  26. hahaaa bila tgok ade org google psal nie kan kak..
    rse nk tergelak pun ade..
    bukan ape keywords yg org tu guna tuu..

    ReplyDelete
  27. EL kalau ade kematian ataupon anak demam and baby sitter tak dapt jage anak.

    ReplyDelete
  28. Kalau betul ada kecemasan, bolela EL..kalau menipu..Allah Maha Melihat...rezki tu nak suap anak bini woi!!

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia