Home » , , , , , , , » Travelling??? Barang2 Dalam Beg Baby...

Travelling??? Barang2 Dalam Beg Baby...

Source Extracted from Google
Nak kata expert tak ado-lah!!! Anak pun baru se-coet...ha ha ha...baru seorang tu ha... Iman Firash Bin Husaini tu... tapi belajar melalui pengalaman uolss... Uolss2 yang dah beranak pinak dan meriah rumah tu mesti lagi expert kannn??? Hik hik hik... Tapi ini berdasarkan pengalaman sendiri...dan mungkin who knowss..boleh jadi panduan kepada new mummy atau mummy to be out there??? 

Dah ada anak...biasalah, pergi mana2 takkan nak tinggal dan bila dah anak kecik ni takkan nak duduk terperap jer kat luar dan tak bagi anak tengok dunia luar kannn??? Tapi berpada2lah dan bersesuaian dengan umur dialah... And for sure, bila sebut travel, semua parents ada beg yang dikhaskan untuk anak2 kann??? Ash pun ado!!! Ha ha ha...haruslah ada... Tapi apa yang iolss sumbat dalam bag Ash tu??? Nak tengok rupa beg Ash??? Sila ke entri INI ... merah menyala lagi travel bag Ash...garang uolss... 

Meh sini nak share apa yang iolss sumbat dalam beg Ash... 

Diapers x 5/6
Baju Salin x 2
Wet Tissue x 1 (yang packing kecik ajer)
Napkin x 1
Handkerchief x 1
Container Susu x 1
Air Suam x 1 bottle
Air Panas x 1 flask kecik
Teether Ash

So far, tu je kot... mysuami kata tak payah bawak air panas kecuali air suam jer sebab boleh mintak kat kedai...tapi iolss jenis yang tak suka nak mintak2 so, macam mana pun, iolss akan bawak jugak air panas dalam flask kecik... Tak susah pun... lagipun bukannya tak ada space dalam beg tu... banyak lagi space dan ruang...hik hik hik... 

*Itu baru travel dekat2, kalau travel jauh2 tak pasti lagi, apa lagi nak dibawak... ha ha ha.... sebab belum travel jejauh hujung alam sana tu lagi kannn.... Kalau iolss pergi holiday nanti, iolss update-lah share dengan uolss apa yang iolss bawak untuk Ash... ha ha ha, dah ada Ash ni adalah extra bag yer tak...dan sekarang kalau nak pergi memana pun ambik masa sikit uolss...sebab nak siapkan Ash dan siapkan barang2 keperluan Ash but it's fun...really...and I'm enjoying it... *_^

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Travelling??? Barang2 Dalam Beg Baby..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, April 8, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

19 comments:

  1. Dalam diaper bag emir pun macam2 farah sumbat akak..janji semua benda penting ada.. =D

    ReplyDelete
  2. meh berguru dgn ai is...anak baru 3 bln dah naik ke kundasang ke kaki gunung tu ha..kemain bercuti jauh nyer pun..ekekeke...tak keje..

    ReplyDelete
  3. Sumbat jgn tak sumbat farah ...
    Heheehe jgn lupa benda yang paling penting untuk baby ''DIAPERS'' kalau la tertinggal tak ke nanya dah syok jln2 kena pergi cr diapers huhuhuhu.....

    ReplyDelete
  4. dah jadi mak2 ni kena la fikir lebih sal anak...satu beg utk anak saje..huhu

    ReplyDelete
  5. mmg kna take time sikit nk siapkan keperluan anak..walau pun sekadar nk ke shopping mall..angkut sekali sekala pampers, baju utk kecemasan..hehe

    ReplyDelete
  6. nak tgk ash bergambar with kak farah hehehe

    ReplyDelete
  7. salam. waa..banyak jugak nak kena bawa ya..hehe

    ReplyDelete
  8. Nak bercuti ke farah.......bestnya
    Aku pun selalu bawa air panas sendiri kalau pegi mana2.... :)

    ReplyDelete
  9. memang kena bawak kelengkapan baby kan.. letak dalam satu beg senang.. :)

    ReplyDelete
  10. yup, kak Alycia dah 2 x bwk adam zikry naik flight. mmg xbwk air panas, air suam jer sbb nk buat air susu nnt singgah kedai. susu letak dalam container, dan rest susu dalam luggage mmg letak dlm bekas taufa tu jer..

    ReplyDelete
  11. alaaaa...dah lama xde pengalaman la dik...hehehehe.....

    ReplyDelete
  12. kalau boleh nak sumbat semuanya..hihihi..lagi lagi kalau travel jauh.

    ReplyDelete
  13. kalau baby hisap susu badan lagi senang tak perlu nak siapkan susu botolnya ek....tapi mcm kita yang bekerja nie agak susah dan byk brg perlu disiapkan.....

    ReplyDelete
  14. sumbat jangan tak sumbat...sbb tu lah kot mak2 suka ada handbeg besar2...hehe

    ReplyDelete
  15. barang baby memang banyak..kalau boleh kene lengkap semua ada kan :)

    ReplyDelete
  16. wahh..nak travel kat mana ni sis? sy blm ada experiance lagi ni..hahhaa

    ReplyDelete
  17. pampers tu memng wajib nak g dekat ke jauh..

    ReplyDelete
  18. Pampers dan tisu bsah tu mesti de... Napkin,tisu dan baju sehelai je biasa sy bawa... Utk si kakak pastilah air kosong utk dia minum.. Utk adik xperlu sbb full bf...

    ReplyDelete
  19. rasenye lau bby lgi tiap kali nk kua jln MESTI ade semua brg tu kan..=D

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia