Toys Basket!!!

Ingatkan kot baju bajan jer yang koleksi dah menimbun dan dah semak mata memandang dalam bakul baju Ash sebelum ni... sampaikan  Abah Ash dan iolss terpaksa gigih mencari wardrobe khas untuk Ash... Pheww... la ni, mainan dia pulak.... 

Mata iolss dah mula semak nengok mainan and books Ash bersepah kat satu sudut hall kat rumah ni walaupun collection belum nak bom kebabom sangat kann??? Bha ha ha... Tiba2 di malam minggu yang indah ini... ^_* dan cosy gini... Cosy ler... Ash dah tidur, aircond terpasang... nyamannya menaip entri kat Ms.Apple ni... mata cam sakit jer tengok mainan tu loose macam tu jer atas lantai... Padan muka... sendiri yang tak stop membeli lepas tu sendiri yang sakit mata... bha ha ha... 

Makanya, terlintas satu projek mencari container atau toys basket khas untuk kumpulkan mainan tu semua dalam satu tempat... he he he... Biasalah iolss pantang tengok bersepah sikit... Pheww ni baru anak sorang... kalau 2-3??? Ahaksss nak sampai 2-3 ke??? Jeng jeng jeng... Nanti cerita kat entri lain... Sebab ada yang bertanya bila nak tambah anak... hik hik hik... 

Rasanya bila dah ada container or toys basket lebih kemas tersusun kan uolss2 yang dah  ada experienced??? haruslah kannn... common sense... but more to it... dari kecik ni lah nak latih theyolls dicipline ye tak???  Nak main ambik dari toys basket... dah lepas main sila masukkan semula... Latih dari kecik... Walaupun kadang2 bebudak mungkin payah nak ikut dan ada masanya kemalasan melanda mereka... at least weollss latih jugak... and at least who knows lama kelamaan diaorang mengikut jugak... hew hew hew 

Ke uolss ada idea yang lagi vass??? selain dari toys basket??? kalau ada share2 ler dengan iolss... Gamaknya lepas ada toys basket makin bertambah lagi kot mainan si 'Pocoyo' a.k.a. CuperBoy ni??? Hik hik hik... Oklah tu kann??? Seiring dengan tumbesaran... Makin besar makin banyak barang Ash... Nanti memang rumah ni penuh dengan barang Ash jer lah... hik hik hik... 

*Sok sok dah 4-5 years nak latih tidur asing, nak kena membeli katil lah pulak... ye tak??? Ha time tu, nak kena kemas satu bilik nak kena handover satu bilik khas untuk Ash jer... mummy excited ni nak decorate bilik Ash walaupunnn jauh lagi kan??? ^_*

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Toys Basket!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, April 12, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

51 comments:

  1. woot woot.. bnyaknyaa barang baby ash .

    ReplyDelete
    Replies
    1. woot woot belum nak berapa banyak lagi.... tunggu sikit hari nanti....

      Delete
  2. kene beli basket yang beso lah lepas ne..boleh letak toys ash sume dalam tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak2 gayanya memang macam tulah cik...

      Delete
  3. sekarang ni N pun ajar anak simpan brg mainan..paling suka sepahkan mainan tapi malas betul dia nak kemas balik

    ReplyDelete
  4. bolehlah guna toy basket tu dulu sis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah sis memang guna toy basket pun sekarang ni... ^_^

      Delete
  5. Memang nak kena rajin kemas bab mainan anak-anak, normal lah tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak rajin jawabnya rumah macam kapal karanlah jawabnya...

      Delete
  6. kalau rumah saya dh bertengkek2 penuh dgn mainan

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah mesti banyak betul mainannya tu... ^_^

      Delete
  7. ye, elok camtu, tapi biasanya bebudak kalau dah main susahnya nak suruh kemas balik, tak taula ash sok-sok kot mummy nya terer disiplinkan dia..:)

    ReplyDelete
  8. ok..good start... toys basket... ! walaupon dorang tak akan kemaskan balik mainan lepas guna, tapi senang kita nak letakkan balik... baru tak bersepah.
    (we all dah ada bilik lempar mainan...kira macam store dah.. nak susun tak larat...lempar jer dalam bilik tu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah mesti bilik tu penuh dengan permainan...

      Delete
  9. banyaknye mainan dia.. kecik lagi tu.. dah besar nnt lagi la banyak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh jugak nak manjakan anak dengan permainan ni fiza...

      Delete
  10. Hehehe nila ader anak ni mcm ni la Farah ...
    Ok jugak mula2 beli yg kecik dulu bila dah banyak beli yg besar ..
    Tapi Lya masukkan dalam kotak jer ..
    Kotak yg macam2 corak tu ... siap bertudung lagi takder la sepah2..

    ReplyDelete
  11. Lebih kemas dan syok mata memandang nih..hehe..terbaik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu PC tak adalah sakit mata memandang... he he he

      Delete
  12. bnyaknya mainan ash...memang bgus ada toys basket tu sis...senang sumua sumbat dalam tu je hehe

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum...farah,

    wahhh,, byk nyer toys..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam mselim, belum lah banyak sangat lagi... he he he

      Delete
  14. toy basket idea is fine, though hehe

    ReplyDelete
  15. nt lg bertmbh mainan die msti xmuat bakul dh.. kene beli bakul byk2 kot.. xpon beli bakul besar.. hehe

    ReplyDelete
  16. Kami.beli bakul kain tu je kak.. Bila dh bsr mkin bersepah.. Akhirny bungkus dlm plastik..bg yg penting2 je dia main.. X larat smp 10 kali nk kms rumah satu hari...

    ReplyDelete
  17. dah mmg2 mcm tu kan..mummy daddy semangat beli toys last penuh satu bilik..tgk nti bila Ash dah besar dah ada bilik sdiri,for sure bertimbun lah barang Ash dlm bilik tu.hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak taulah aini, tengok nanti macam mana, he he he ...

      Delete
  18. wahhh, bnyk nya barang baby..hehe, good idea dh tu beli bakul^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. bakullah yang paling terbaik buat masa sekarang ni...

      Delete
  19. mcm tu baru tak brsepah kan sis..lya pun tak suka kalau nmpak semak nie :D

    ReplyDelete
  20. ni ash y nak maik ke mummy dia ni?kih3

    ReplyDelete
  21. Farah, kalau anak saya ni mesti lama2 bakulnya entah hilang ke mana pulak hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he, linda nanti kita tengok pulak ash macam mana yer... he he he...

      Delete
  22. dear, kalau basket besar ni memang tak cukup ni hahaha. Kena get ready one little stroreroom untuk sumbat segala mainan dan baju yang dah tak muat lagi.

    ReplyDelete
  23. kalau anak2 akak berkotak berbakul mainannya....yang rosak semua dah dibuang...tapi jangan tak tahu ada lagi mainan dari my twin turun temurun untuk adik-adiknya.....

    ReplyDelete
  24. kat rumah orang mmg ltk dlm container...

    tp kt rumah sndr pakai bekas ikea tu..

    http://www.ikea.com/my/en/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18706-2/

    tp sbb rumah kecik..amik yang 1 layer tu je...amik yang ni je..http://www.ikea.com/my/en/catalog/products/S59873000/

    and ajar utk sorting mana toys besar n kecik smua...lama2 pndi nnti...

    ReplyDelete
  25. amboi farah dok penuh satu bakol ya..hihi

    ReplyDelete
  26. kena ada basket lagi besar ni kak..

    ReplyDelete
  27. Memang kena latih dari kecik ler mengemas, klu x sampai ke besar xtau ... Bebudak nih memang kena mengemas dulu seblom tukar ke mainan lain ... Misalnyer kena kemas buku2 dulu before main basikal kat luar ...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia