Home » , , , , , , , » Throwback: Beg Sekolah Iolss Dulu...

Throwback: Beg Sekolah Iolss Dulu...

Kita imbau kembali zaman2 persekolahan... Tiba2 kannn??? Ni semua kes tengok budak2 kat MekDi tadilah ni... nampak diaorang carry bag sekolah teringat bag sekolah iolss dulu2... Hurmm... Kalau dikira2 dan dihitung2 banyak jugak beg sekolah iolss dulu... Biasalah girls kan... Dari kecik dah nampak nau dah sikapnya suka shopping... tetiap tahun nak ganti beg sekolah kalau boleh, tapi mama iolss garang tau uolss...bha ha ha, kadang2 tak dilayannya... 

So, jom kita walkdown the memory lane... 

BEG MICKEY
Source Extracted from Google
Haruslah masa sekolah rendah uolss... ha ha ha... minat sangat dengan Mickey sampai beg sekolah pun nak Mickey jugak... Ni masa iolss darjah satu...Lebih kurang macam nilah rupa gayanya

BEG GARFIELD
Source Extracted from Google
Lepas tu beralih arah pulak masa darjah 2...minat gila ngan Garfield, habis botol air, bekas bekal, pencil, ruler, pencil case, handkerchief semua dok pakat brand Garfield... 

Source Extracted from Google
Sampai habis sekolah rendah, tetap setia dengan Garfield walaupun berganti bag...ha ha ha, design bag bertukar tapi tetap jenama Garfield... Tapi bila umur dah meningkat... design yang lebih matanglah... Takkan nak macam bebudak lagi kann???

BEG TWEETY
Source Extracted from Google
 Ha ni pulak masa masuk Form 1, tak tau kenapa dok demam Tweety pulak dah... I tot I tot I Thaw A Pussy Cat...Bha ha ha... Kekononnya mula minat nak pakai beg style cenggini pulak... 

BEG BILLABONG
Source Extracted from Google
 Masuk Form 2, dah balik pada backpack balik, lebih selesa kot??? Tapi dah mula pandai dah...bha ha ha, nak beg Billabong pulak... Gitewww.... 

BEG QUICKSILVER
Source Extracted from Google
 Masuk Form 3, up lagi sikit... Quiksilver pulak... adehh, pengsan papa dan mama iolss masa tu... ada2 jer request kann???

BEG OP A.K.A. OCEAN PACIFIC
Source Extracted from Google
 Tetiba masuk Form 4, tukar pulak pada yang lebih simple... beg Ocean Pacific a.k.a. OP...masa tu brand OP tengah famous, kira2 macam level Billabong and Quiksilver lah kononnya... Ha yang ni tak tukar2 dah, pakai sampai habis Form 5... 

Kira banyak kali jugaklah tukar beg sekolah dolu2...muahahahaha.... Dari kecik sampai ke remaja dah nampak sikap suka kumpul beg tu kann??? Tu yang menjangkit sampai sekarang dok suka kumpul handbag pulak... lol... Mana pergi beg2 ni semua??? Entah tak tau dah mana hilang dah... ahakss... dah lama gila kot tinggal sekolah??? Oh rindunya waktu dan ketika itu...bha ha ha... tetiba kann???

*Ini baru mummy masa sekolah, macam ni punya gaya punya bertukar beg...sok2 time Ash tak taulah macam mana gayanya kann??? Sekali lebih kurang sama dengan fiil mummy...Hamik ko, rasalah balik macam mana my parents rasa bila tiap kali tetiap tahun ada jer planning iolss nak tukar beg sekolah... hik hik hik...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Throwback: Beg Sekolah Iolss Dulu... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, April 30, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

52 comments:

  1. zaman kita sibuk cari garfield..
    sampai ke CM (KL)...punye lah jauh nak cari,
    beg sekolah masa tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha betul2, sibuk dok cari sana sini...selalu beli Garfield ni dulu kat JUSCO...ha ha ha... kat situ ada satu section khas barang2 Garfield jer...

      Delete
  2. ai salah sorg yg susah..beg hitam pakai dari darjah 1 sampai darjah 6..naik sek mengengah 1 beg jugak sampai form 5..hehehe..koyak pun pin ja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya tak kira pun beg apa yang kita pakai kann??? asalkan nawaitu kita tu nak belajar.... dan akhirnya we are what we are today...

      Delete
  3. saya minat beg barbie dulu nak2 yang ada tayar..boleh gelek2..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah zaman akak beg barbie tak ada lagi kot? ha ha ha...

      Delete
  4. Replies
    1. bila ingat2 balik memang comel zaman2 dan waktu tu...

      Delete
  5. haha lya jarang tukar2 beg sebab tak mampu dulu2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa lya, janji nawaitu kita nak tuntut ilmu tu sampai... bukan beg jadi kayu pengukur sebenarnya...

      Delete
  6. Kalau saya dulu, masa darjah satu, pakai beg sekolah yang ada roda tu. hehehe Tak silap saya da gambar swam, warna oren hitam. Tapi bila nak naik tangga, mula lah, terhegeh-hegeh. Berat kowt >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. beg sekolah memang berat, banyak sangat bukunya kat dalam...hu hu hu...

      Delete
  7. saya tak penah guna semua beg2 tuh... jenis yang bawah sekali je guna masa sek men.. masa sekolah rendah guna beg hijau jenis fabric tebal tuh....iollss orang susah dulu,,huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa dear, yang penting nawaitu kita nak belajar, sekarang kita masih lagi mampu menjadi seorang yang berilmu kan? it's not the beg that counts actually...

      Delete
  8. time2 kita dulu beg OP, QUICKSILVER, BILLABONG, CONVERSE adalah antara brand femes di kalangan pelajar. Kenit pun dah lupa kenit pakai beg sekolah apa hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni mesti kes dah banyak sangat beg sekolah ni...

      Delete
  9. dah tak ingat dah beg skolah dulu camne..emm camne ek..tapi yang pasti beli dengan duit sendiri..ohh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah beli dengan duit sendiri pasti hebat sentimental value tu...

      Delete
  10. dulu suka pakai beg roda lpstu ada gamba barbie pewh girlish gituh haha ..
    tapi beg billabong dulu femes ames

    ReplyDelete
  11. zaman cik azue.. mak jahit sendiri yor.. bangga mak jahit.. walau pun beg tu sebenarnya mak cantum2 kain.. hihij.. dah tak ingat ada tak pernag beli beg.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah mesti banyak sentimental value tu azue...

      Delete
  12. Farah, beg sekolah linda lagi style lama sebab tua dah linda ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa linda, janji ilmu tu berkat dan sampai...

      Delete
  13. Hehe..akk..dulu sya x mmg nk pkai beg quicksilver tu..tp x mmpu pasai rmai yg sekolah.lastnya pelan2 amik beg sekolah abg..hehe..buat jd reta sndri

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apalah janji dapat merasa pakai... untung ada abang...

      Delete
  14. Comeinyaa...
    Zaman zaza sekolah bapak beli beg jenama swan.. Pakailah dari darjah 1 sampai darjah 6.. Hihihi..

    ReplyDelete
  15. beg yg last tu paling kool
    iols pun suka beg tu hehe
    mcm rare je pi sekolah pakai beg tu haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. beg tulah yang paling tahan lama kak el oiii....tak tau kenapa suka sangat dengan beg tu...

      Delete
  16. bab ni akak memenag surrender, xde specific jenis bag...belasah jer guna..selalunya ikut kengkawan la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he, iolss ni particular, kekecik dah pandai ngengada nak IN dengan fashion...bha ha ha...

      Delete
  17. masa sek men suka beno akk ngan sling beg... tapi pemalas nak bawak buku byk2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa masuk form 4 dah tak bawak buku banyak2 dah kak sebab ada locker...he he he... boleh sewa locker dari koperasi...

      Delete
  18. dulu2 ms zaman kita sape pakai quick silver tu mmg dah kira grand dah tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah kak alycia, kira macam dah best giler kot masa tu...

      Delete
  19. untungla beg pakai lawa2.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada yang untungnya yaya, janji ilmu yang kita tuntut tu sampai kepada kita dan diberkati itu yang lebih penting dan untung kan?

      Delete
  20. makin besar makin matang gaya beg tu..ikut trend orang kata :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus fiza harus kalau tak nanti jadi bahan giteww...ahaksss...

      Delete
  21. husna tambah!! beg yang ada rupa haiwan siap dgn bulu2.. pastu beg roda.. hehehe..

    ReplyDelete
  22. Haisshh.. Sedih mengenangkan beg sekolah dulu... Dua tiga thun bru begnti... Kalau koyak jahit dgn tali tangsi... Huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak baca pun macam sedih jer... hu hu hu...

      Delete
  23. dulu-dulu sekolah rendah akak pakai beg kotak jer...hihi

    ReplyDelete
  24. Beg OP mmg nostalgia.. saya pun pernah ada. Termakan hasutan kawan2 yg tinggi imaginasi seni, abis beg tu penuh lukisan.. nasib baik cantik lukisannya..
    Lukis guna liquid paper je hehee.. :D

    ReplyDelete
  25. zaman Okje dulu sangatlah sedih Farah...teringin nak bag sekolah yg cantik cantik tapi selalunya tak dapat. Zaman Okje dulu mana boleh ikut, semuanya kirim abah yg pilih maklum le tak de kenderaan kesiankan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apalah OKje, janji ilmu tu sampai pada kita kan?

      Delete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia