Home » » TetraBox Lamp

TetraBox Lamp

Source Extracted from HERE
Kebiasaannya kalau dah habis minum kita mesti campak kotak minuman ni kannnn??? Tak pun recycle a.k.a. kitar semula...ke ada yang simpan??? *_^... Tau tak, kalau tak buang dan kita simpan we could do a craft project SINI
with it? Macam tajuk kat atas tu, TetraBox Lamp... and iolss jumpa (ahakss is it the right words?)... di

Jom kita lihat apa yang boleh dilakukan...the wonders of arts and crafts... *_^ 

If refer pada gambar yang di atas, mula2 kita buka dulu kotak minuman tu...lepas tu kita gunting macam gambar kat atas ni dan fold kepada bentuk segitiga.

Dari cebisan2 kecil itu kita jadikan kepada bentuk hexagon ataupun pentagon...Satukan ... guna glue la ek?

Lepas tu, kita bentukkan kepada bentuk bulat dengan menyusun hexagon atau pentagon tadi seperti gambar di atas.... hasilnya...


Sarungkan ke light bulb kita yang tergantung seperti gambar di atas.... 

Dan terjadilah efek pencahayaan seperti di atas... Ha ha ha, kalau tengok kat IKEA tu melambak jer jenis2 lampu yang macam ni kannn??? So dah tau macam mana nak buat, instead of beli, boleh jer kalau rajin nak buat sendiri... Boleh fefeeling pakai lampu IKEA dengan hasil kerastangan sendiri... *_^ wink...

Selamat mencuba pada sesiapa yang rajin nak mencuba yer? Iolss nak juga cuba tapi kena pastikan tak ada jari2 comel yang turut membantu...ahaksss....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel TetraBox Lamp, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, April 3, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

58 comments:

  1. kena dapatkan banyak kotak dan kena rajin ... effectnya mmg cantik .

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kena kumpul banyak kotak... dan haruslah kena rajin kannn???

      Delete
  2. wah kreatif! x sangka dri air kotak tu
    blh cuba. membuatkan ruang rumah hidup dgn seninya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kreativiti yang mengagumkan kan yumida?

      Delete
  3. wahh..perlukan kesabaran yang tinggi nak buat ni..jom cuba kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom kita cuba fiza??? he he he... dengan harapan tiada jejari comel yang sibuk nak buat sama...

      Delete
  4. wahh nice idea...kak farah cuba tau...dik an ni malaih + tak kreatip huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah, kalau ada kesempatan akak akan cuba juga...

      Delete
  5. i like ' takda jari comel turut membantu'. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he, ye lah nanti kita sibuk nak melipat dia pun nak jugak... ha ha ha

      Delete
  6. wah ini sindrom kreativiti yg sungguh melampau ni...hihi hebat!! =))

    ReplyDelete
  7. Wah...tersangat kratif, rajin, sabar yer...cantik nya....boleh buat business kitar semula ^_^

    ReplyDelete
  8. Kena kumpul dari sekarang ni... huhuhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul tu sebab banyak kotak minuman yang nak dipakai tu...

      Delete
  9. wah.. kreatifnya.. siapa sangka ianya berasal dari kotak minuman.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kotak minuman terbuang yang dikomersialkan... he he he

      Delete
  10. cantik pulak kan? kena ada minat baru jadi. kakpb ni minat, masa je takde...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak, kadang2 masa membataskan kita...

      Delete
  11. Wah ng hebat.
    Jom kita cuba hihi

    ReplyDelete
  12. kalau org tangn seni, buat apa pun jadi, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak seni pun boleh cuba juga ni...

      Delete
  13. betul ke tu shadow...menarik..

    ReplyDelete
  14. hehe. biasa buang je terus.
    nanti boleh cuba.

    ReplyDelete
  15. wahhh.. selalunya lepas minum ecah buang je. so lepas ni nak try jugak lah. ecehh

    ReplyDelete
  16. Haha! Ini sgt cutee. Vee every week ada beli yg 5 kotak tu. Weekdays mmg minum ni je. So I'll be collecting them from tomorrow onward XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. chaiyok2 vee... nanti akak nak tengok ek? ^_* wink...

      Delete
  17. wah....cantik2!tapi bila tengok efeknya tu macam pening pulak^^

    ReplyDelete
  18. cantiknya..kemas je susunannya..memang kena rajin nih..

    ReplyDelete
  19. fuh.. memang org yg kratif dan rajin je buat nih.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memerlukan tingkat kesabaran yang tinggi ni...

      Delete
  20. sgt sgt kreatif! cuma nak buat bendalah mcmni mmg menguji kesabaran kan. hehehe

    ReplyDelete
  21. hebatt!! ala2 IKEA uolss!! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah masa first time tengok, alamak ala2 ikealah pulak...

      Delete
  22. ye la...sangat2 kreatif..tp kalo corak cenggitu memang sakit mata tgok instead of cantik kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila tenung lama2 agak sakit mata juga kak long...

      Delete
  23. Replies
    1. sian dia dear, dah gila lepas tu creative pulak...ahakss... *_^...gurau2...

      Delete
  24. wooowwww....kreatif..
    kalau cik lepas minom je good bye lah kau kotak...mihmihmih

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita, tak terfikir pun nak buat cenggini semua bagai...

      Delete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia