Home » , , , , » Tahniah!!! Isteri Kedua Ashraf Muslim Selamat Melahirkan Bayi Perempuan!!!

Tahniah!!! Isteri Kedua Ashraf Muslim Selamat Melahirkan Bayi Perempuan!!!

Source Extracted from HERE
Lama tak dengar cerita pasangan bermadu ni... last2 tau Wan Sakinah preggy jer... ahakss... cerita pasangan bermadu lain hari2 iolss dengar...oopss apakah??? Bha ha ha... Comelnya baby girl ni...geram aunty tengok tau... 

Dari sumber di SINI 

Tahniah diucapkan kepada Ashraf Muslim yang kini bergelar bapa apabila isteri keduanya, Wan Sakinah telah selamat melahirkan seorang bayi perempuan pada jam 11.50 malam, Sabtu lalu...means... 5th April 2014...am I right or am I wrong...muahahaha...menaip nak cepat ginilah gayanya...fikir pun main snap2 jer... 

Baby girl tersebut telah dilahirkan secara norma dengan berat 2.51 kg di Pusat Perubatan Tropicana, Kota Damansara. 

"Alhamdulillah saya selamat melahirkan anak perempuan seberat 2.51 kg secara normal. Terima kasih kepada yang sudi mendoakan. Alhamdulillah ibu & anak sihat... "Assalamualaikum sayang... Selamat datang ke bumi Allah SWT... Awak ada dua ibu tau! We love you Dayana!" Tulis Wan Sakinah menerusi akaun Instagram-nya. 

Tahniah uolss...semoga berbahagia sehingga ke jannah... Isteri2 contoh ni sebab boleh berbaik dan tak berburuk sangka sesama sendiri tak macam sesetengah orang tu asyik nak buruk sangka jer... bha ha ha... semoga baby yang baru dilahirkan ini akan membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah yer sayanggg.... Comel lah awak... (bha ha ha...iolss memang kalau nampak baby tak kira baby siapa pun memang over...suka baby-lah katakan...)

Jom layan gambar bahagia mereka.... 

Source Extracted from HERE
Source Extracted from HERE
Source Extracted from HERE
Meriah lagilah family Ashraf Muslim ni...untung baby ni ada dua ibu yang menyayangi...hik hik hik... Bukan senang tau nak dapat dua ibu... Limited edition uolsss... Kadang2 kalau yang ada dua ibu pun macam ada satu ibu jer...biasalah adat poligami kannn??? Tak semua orang open minded dan boleh terima... Tapi diaorang ni memang tip top kebabom lah... yelah nama pun suami sama2 ye tak??? Dah halal dan sah dah pun di sisi hukum syarak... apa lagi nak rebut2 dan nak rasa insecure... theyolls just jaga family memasing dan hubungan memasing jer lah... Thumbs up!!! *_^... Lepas ni siapa2 yang nak poligami boleh gi tanya tips dan belajar dengan Ashraff Muslim... ha ha ha.... habislah iolss kena kecam dengan uolss2 kaum ibu ni.... Larikk..... 

*Alhamdulillah, memang bagus diaorang ni...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Tahniah!!! Isteri Kedua Ashraf Muslim Selamat Melahirkan Bayi Perempuan!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, April 9, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

31 comments:

  1. Replies
    1. wah saya tak pandai nak tengok baby2 kecik macam ni ikut muka sapa...jap saya cuba tenung jap...hik hik hik...

      Delete
  2. Tahniah untuk mereka sekeluarga..happy family dengan kehadiran baby tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga mereka terus bahagia hendaknya...

      Delete
  3. comel. moga mereka skeluarga bahagia hendaknya

    ReplyDelete
  4. Comel kan ???
    Eaaa geramnyerr tgk baby ..
    Ala best la baby tu ada dua mummy ...
    Mesti bertambah kasih sayang keluarga bahagia ni ..
    Tahniah untuk Ashraf Muslim & Isteri .,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak kan penyeri keluarga... sama macam kita2 jugak...ihikss...

      Delete
  5. Poligami tu indah kak klu semua wanita faham dan lelaki juga faham..sbb itu poligami disebut dlm al-Quran... Bkn sy kata tpi Allah kata... Indah klu faham maksudnya... Happy for them...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu maria, kalau kita betul2 faham, tapi kalau sebenarnya faham tapi buat2 tak faham atau tak nak faham tu yang jadi haru biru tu...

      Delete
  6. tahniah buat mereka...comei nye baby..

    ReplyDelete
  7. SALAM cik farah... =)

    wahh Alhamdulillah..
    bhgia tgok dorng ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam yaya... alhamdulillah, memang bahagia tengok mereka...

      Delete
  8. ehem2...tetiba tersedak plak...sapa plak bermadu ni...oooooo...ashraf rupanya....bahagia dia ngan wife ke dua kan...baik ngan wife pertama...macam tu kan bagus...eh????hahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, sudah gaharu cendana pula dah tentulah Ashraf Muslim, Dayana dan Wan Sakinah.... memang bagus macam ni, tapi tak semua orang boleh terima retak bermadu kak oiii...bila tak boleh terima retak bermadu tu yang merentan meroyan semacam tu.... pas tu dok tuduh sana tuduh sini... pahala free jer orang yang tak buat apa2 tu dapat...hu hu hu....

      Delete
  9. tahniahlah.. berbaik2 mcm ni kan bagus !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak KA ini namanya orang yang redha dengan retak bermadu... memang bagus kalau macam ni, dah ramai yang iolss jumpa tapi ada jugak yang iolss jumpa depan lain belakang lain kak KA....

      Delete
  10. tahniah buat mereka...moga berbahgia hingga akhir hayat...
    mintak2 pasni dayana lak preggy...kite doakan :)

    ReplyDelete
  11. isk...cik akak pula sedih tengok...
    inilah si ibu yang seorang...mesti ada terkesan dihati...
    tahniah

    ReplyDelete
  12. tahniah buat mereka.. Alhamdulillah.. comey baby!

    ReplyDelete
  13. Ohhhh ....baru tau Farah .....bila masa dia ni pregnent....hehe Betul tu limited edition ni snak ada dua ibu hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia